När är vi tillbaka igen?

Jazzie 2010-04-07 18:16 (5 kommentarer)
Vem fan kan tänka på sex precis efter att man har fått barn.

Det var någon som sa det till mig en gång. Då nickade jag och tänkte, ja, vem fan kan det?
Men att föda barn för mig var inte så slitande. Rent fyskiskt var det inte mer än min titthålsoperation för några år sen. Jag hade aldrig ont. Varken före eller efter mitt kejsarsnitt.
Jag vet de som har haft jätteproblem med sina snitt. Ont och bökigt. Men det har inte jag haft.

Och jag saknar min Sambo rent fysiskt. Saknar och längtar så förbannat mycket. Våra pussar, kyssar, kramar, hålla hand, strykningar räcker inte. Jag vill ha honom runt om mig. Över mig. I mig. Jag längtar efter fysisk beröring som inte begränsas vid beröring. Jag vill gå från mjuk närhet till het samhörighet.

Vi är inte riktigt där än. Mentalt. Allt det nya med Grodan når överallt. Vi är ovana att planera vårt sexliv. Ovana att prepparera för sex. Och just nu krävs det. Grodan ligger nästan alltid i vår direkta närhet. Inte så att det inte går att flytta honom, men det behövs göras. Alltså inte att man bara råkar beröra som växer vidare till något annat.
Vi har inte bestämt vad för preventivmedel som ska användas och då är det kondom som gäller. Shit jag är kass på att leva med kondom.
Vi är trötta på lite olika tider på dygnet så vi hamnar lätt i otakt. Vi är ovana att prata om sånt här. När vi har pratat om vårt sexliv tidigare har det handlat om helt andra saker. Grodan tar plats överallt så att säga.

Igår var jag i alla fall ner på apoteket och köpte kondomer och glidmedel. *skrattar* Fan, det är så man skäms. Jag är 34 år och jag har köpt kondomer 2 gånger i mitt liv. Ingen utav gångerna vad köpen till mig utan skulle användas till presenter till vänner. Jag har aldrig köpt glidmedel. Hell, jag har aldrig använt glidmedel. Snacka om att vara vilse när man fingrade på de olika tuberna. Jag kände mig som total oskuld all over igen.
Jag vet inte om eller när vi kommer att använda dem, men nu har jag i alla fall preppat. Det var läkaren som tipsade om glidmedel. Sa att amningen kunde göra mina slemhinnor torra och att sex kunde kännas lite som att förlora oskulden igen.
- Det kan ju vara himmelriket, men du kanske inte ska räkna med det, sa hon med ett litet leende på läpparna. Och du kanske ska berätta det för din man också.

Vi får se när vi hittar tillbaka till ett sexliv igen. Men jag tänker på det. Mycket. Och jag längtar.

zmilla

10 dagar efter onge 1, efter onge 2 tog det knappt så lång tid... Så visst går det att tänka på sex efter en förlossning (och jag födde ändå vaginalt båda gångerna). Glidmedel är en bra sak. Sen är barn som sover en bra sak. Man måste liksom inte flytta på dem då... ;)

2010-04-07 18:43:51

Dorizz

Oj, här i USA har man en magisk 6-veckors gräns.

2010-04-07 18:55:56

Pocks

Jamen gud! Kör så det ryker! Vi hade också sex snart efter förlossningen och det var dunder och dynamiter!

2010-04-07 21:32:57

Linde

Måste bara tipsa om Klicks silikonglidmedel - fantastiskt bra! Finns på apoteket.

2010-04-08 07:41:42

vajl

1. Minns inte när jag hade sex efter glina. 2. Som glidmedel/lekmedel rekommenderas fin-kokosolja. Den är också ätbar och luktar gott. Köper du vanliga Klick (inte den silikoniga) kan du ha den som hårgelé också. :)

2010-04-08 19:33:43


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte