En aning under isen

Lisasan 2010-03-30 17:01 (10 kommentarer)
... och så tänker jag tillbaks på kommentaren som handlade om att jag kanske inte borde bli gravid om jag nu måste gå på värktabletter hela tiden. Kanske var det rätt? Kanske skulle jag dragit öronen åt mig då och helt enkelt gjort abort trots mina mångåriga försök att bli gravid.

Fast, jag hade ju inte planerat att ha så satans ont. Jag hade inte heller planerat att åka på infektion efter infektion och till slut hamna på sjukhus. Och jag litar ju på vad min läkare säger att jag kan ta för värkmedicin, vilket är ett av de mest beprövade medlen för gravida. Och jag har läst på själv, så in i helvete, för att förvissa mig om att det är säkert. Visst fan får jag biverkningar, men hellre det än att skada knyttet.

Ändå gnager det en sån här dag. Lite mer än halvvägs igenom undrar jag om jag är en självisk idiot. Att först kämpa för något och sen ge upp verkar bra dumt. Men det tär och jag tar åt mig när jag får höra att jag gjort fel som vill ha barn. Sen undrar jag varför man anser att någon som blivit gravid efter provrörsbefruktning ska göra abort. Vad driver en person att ens våga knysta något så urbota dumt? För dumt är det. Men det har satt griller i huvudet på mig, och det gnager trots att det gått flera månader. Särskilt en dag som denna.

Morris

<3<3<3

2010-03-30 17:18:44

Bonitan

Man kan inte planera vad som ska gå rätt i en graviditet. Eller fel för den delen. Dessutom har läkarna koll på dej och vad som är bra och dåligt för barnet. Ingen anledning finns att fundera på om ni gör rätt eller inte. Du har redan funderat miljoner gånger. Beslutet är taget. Nu löser ni saker allt efter som problemen dyker upp. Med barnets bästa för ögonen.

2010-03-30 17:27:10

morsan

Håller helt med ovanstående. <3 <3 <3

2010-03-30 19:29:26

Jazzie

En sån jäkla skitkommentar! Och personen som sa det kan ju ägna lite mer tid åt sitt eget liv och egna beslut. Så kan du ägna dig åt dina.
För du har ju fattat ett beslut. Och ni har ett litet liv som växer inom dig. Det är bara att se framåt och ta en dag i taget. Ingen vet vad som händer med något. Du gör det du kan göra. Och det är det bästa som finns. Det finns inga garantier. Inte för dig, men inte heller för någon annan. Jag har hängt veckor på neo, och det går inte att förutse vilka som hamnar där eller vilka som får åka hem efter 3 dagar med en lite parvel.

Förresten, alla skaffar väl barn av egositiska skäl? Inte har jag skaffat min Groda för någon annan.
Du har en bit på resan kvar. Bit ihop och ta en dag i taget. Och skit i vad någon annan tycker. För det räknas inte i alla fall.

2010-03-30 21:40:44

Anni

Instämmer med Bonitan! Du har det lite tuffare på många vis, men nu är ju bebisen på väg. Då är det bara att glädja sej för det.

2010-03-30 22:31:50

Lisasan

Tack för peppning hörrni allihop. Jag gör verkligen vad jag kan för att hålla näsan ovan vattenytan, men ibland blir det lite för mycket. Inte så konstigt med alla hormoner som spökar, det är lätt att det blir svängningar. Hur det än är vet vi ju att vi gör rätt, men dåliga dagar och timmar är det lätt att börja grubbla. <3 till er alla.

2010-03-30 23:56:14

ikapiika

Om sjukvården nu har gått med på att hjälpa dig att bli gravid har de uppenbarligen gjort bedömningen att du är frisk nog att klara av det. Jag tror inte att de hade låtit dig gå igenom behandlingen om det fanns allvarlig risk för dig eller barnet. Ta inte åt dig av dumma kommentarer utan ta hand om dig själv istället. Kramar

2010-03-31 09:32:20

AnnA

Åh, grubbla inte! ikapiika sa precis vad jag också tror.
Tänk på vilken fin sak det är istället som väntar! Kram

2010-03-31 10:49:21

.jag

håller med ikapiika, så snålt som det är i landstingen så hade de förmodligen nobbat provrörsbefruktningen om de hade tyckt det var det minsta "olämpligt" med tanke på din hälsa. och när det gäller graviditet kan man inte förutsäga hur NÅGONTING kommer att bli. min första graviditet gick som tåget, inte en krämpa. andra graviditeten fick jag tiotusen jättemärkliga neurologiska symptom (som ingen kunde förklara) och var sjukskriven i evigheter. man kan ju inte direkt gå omkring och avråda folk att skaffa barn bara för att man KAN må jättedåligt under tiden man är gravid; graviditeten är ju dessutom bara en högst begränsad period. och nu är du ju mer än halvvägs, heja heja!

2010-03-31 11:50:24

Lisasan

Visst är det så, jag hade aldrig fått göra en IVF om jag inte varit grundligt utredd och förväntades klara en graviditet. Det är bara så lätt att halka dit och börja älta, särskilt under dåliga perioder. Men visst är det så att även fullt friska kan ha grym otur och såna som mig kan ju klara sig förhållandevis bra.

2010-03-31 22:18:40


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may