Inte med i världen utanför

Jazzie 2010-03-12 08:41 (9 kommentarer)
Utanför fönstret snöade det när jag slog upp ögonen imorse. Vädret har inte berört mig på snart tre veckor.
"Det finns en värld där utanför" tänkte jag medan jag låg och kände efter om jag var mest kissnödig eller mest behov av att pumpa brösten.

I världen utanför fortsätter livet utan något uppehåll. Kvällstidningarna skriver nyheter och skvaller. Någonstans blir någon upprörd. Era liv fortsätter med bra dagar och skitdagar.
Jag tar inte in något utav det. Inte nått. Jag läser inte era texter. Jag glömmer fråga mina vänner hur de mår. Jag hör inte av mig. Jag läser tidningen ibland men utan att ta in. Världen utanför dessa väggar når mig inte riktigt. Jag klarar inte av att ta till mig. Här är allt så centrerat.

Det är inte bara mig och min Groda här. Nej, det är alla vi som är här. Med våra små eller stora barn som av en eller annan anledning måste vara här just nu. Vi sitter och pratar i köket om kvällarna. Eller i pumprummet när vi pumpar brösten. Jag pratar med sköterskorna. Men inget handlar om världen utanför. Jo, möjligtvis om visionen att en dag få komma hem. Hem allihop.

Jag längtar efter lite vanligt liv. Eller åtminstone känslan till vanligt liv. Jag tror inte att jag kommer komma hem med Grodan och bara bli fröken supersocial. Haha, det kommer inte ens gå om jag så skulle vilja. När vi kommer hem är det fortfarande RS-säsong och här får vi strikta order att träffa så lite folk som möjligt så länge den säsongen är igång. Nåja, det hade nog inte blivit en supersocial Jazz i alla fall. Men så bara så lite. Bara att visa intresse av någon annans liv. Om så bara för en stund. Att titta på tv och bry sig en aning om vad som sägs. Att fråga "Hur mår du" och verkligen vilja veta.

Ihop med det skulle jag vilja äga lite lite av min tid. Att upptäcka att osten är slut och stoppa Grodan i barnvagnen och gå till affären. Bara så där. Eller varför inte att få sätta sig i bilen med Sambon och åka och hämta den där barnvagnen som vi köpte för flera månader sen. Hämta den tillsammans som det var tänkt.

Jag är lite mossig i huvudet idag. Och känner mig en gnutta isolerad och ledsen. Grodan klarar sig så fint. Han sover, äter och bajsar. Idag kommer han att ha passerat sin födelsevikt. Och i natt tappade han sin navelsträng. Jag har inte sagt något till Sambon som för tillfället sover hemma med ryggskott. Tänkte jag skulle låta honom få byta blöja när han kommer och se överraskningen själv. Ska bli roligt att se hans min.

Nej, jag ska nog krypa tillbaka till sängen. Grodan sover och jag borde nog göra det lite till jag med.

Betty

Fast du känner dig ledsen så rymmer dina texter en sån ömhet och närvaro. Det är så fint att få läsa. Kram!

2010-03-12 09:11:20

Pocks?

Ja, ömhet är ordet. Tiden efter kommer så småningom - ha inte bråttom dit. Kram!

2010-03-12 10:06:23

Mucklan2

Nej för vet du vad, inget är nytt. Inte egentligen. Det finns ändå inget som är så senstationellt att det inte kommer igen. Utom det ni är i nu. Så ingen fara. Händer det nåt så kommer någon att berätta det så småningom och förmodligen är det inget viktigt i alla fall. Mossig i huvudet tror jag man ska vara i din situation. Det tror jag alla är efter att ha satt en ny människa till världen. Och det är helt ok.

2010-03-12 10:17:23

Bonitan

du återkommer till oss när det är läge för det. Tills dess är du i din slutna värld och det är bra så. Vi väntar här.

2010-03-12 10:18:14

Moot

Det finns en tid och plats för allt. Just nu är det ER tid och inget annat är viktigt :-). Kram

2010-03-12 11:02:21

Heidi

Tida du lever nå er så spesiell at alt anna mistar betydning ei stund. God betring. Ynskjer alt godt for deg og det vesle mennesket du har fått i armane dine.

2010-03-12 11:33:53

Dorizz

Allt har sin tid. Kram

2010-03-12 12:17:05

AnnA

Det är ju precis så det ska vara.
Hoppas att du mår bättre! Kram

2010-03-12 13:54:40

monchichi

ta den tid du behöver, det andra finns kvar. Kram

2010-03-13 12:57:35


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte