Förnekelse

Jazzie 2010-03-11 10:01 (8 kommentarer)
Blodtrycket stack iväg igen igår. Se där... 3-4 dagar efter att man sänkte dosen. Jag ser verkligen förvånad ut. Så här har vi ju inte hållt på i snart tre veckor inte. *suck*

Nu när Grodan är utanför får man nog ta och börja våga lite. Det var en sak att åka jojjo ner till förlossningen för att med dropp trycka ner trycket när han bodde i magen. Då var man oerhört försiktig och ville inte riskera att trycka ner trycket för mycket. Fine. Jag köper det. Men nu jävlar. Ner med skiten. Ge mig ett litet blodtrycksfall om så ska vara. Men håll inte på att lalla.

*host*
Ok. Nu har jag fått ur mig det där.
Tillbaka till vad jag egentligen tänkte skriva. När Grodan kom till världen skickade jag ut SMS som sig bör. Vikt och längd. Men jag skrev inte "och vi mår båda efter omständigheterna bra" eller annat som brukar stå. Utan jag skrev att Grodan mår bra och jag är på väg att må bättre.
Eller nåt sånt där. Jag kommer inte ihåg.

Responsen är så klart blandad. Men väldigt många svarar "Vad skönt att höra att ni båda mår bra" Inte så konstigt kanske. Det brukar ju vara så. "Vi har fått barn, vi mår bra" och svaret "Grattis och skönt att höra att ni båda mår bra" Det är ungefär lika standard som "Hej hur mår du?" - Jo tack bra.
Det ska bara vara så. Spelar ingen roll om man dagen innan försökte ta livet av sig. Det är fraser snarare än ordens verkliga innebörd.

Och jag menar inte nu att skriva någon på näsan. Eller klanka ner på människor i min omgivning som bara vill mig väl. Men problemet jag har är att på allvar ta in att det var JAG som blev sjuk på den här resan. Inte Grodan. Grodan mådde fina fisken där inne i magen. Men jag gjorde det inte. Det var inte fara för Grodan som gjorde att man beslutade att plocka ut honom. Det var för att det annars var fara för mig.

Under hela den här resan, från ett sakta stigande blodtryck till hela skiten som pågick under veckan jag låg inlagd så fanns inte tanken att det var någon vidare fara för mig. Alla tester, alla blodtryck, alla ctg, alla ultraljuden... allt, allt, allt och i mitt huvud fanns bara en fråga
- Mår barnet bra?
Att jag och min kropp och var med i vågskålen fanns bara inte. Inte ens när man körde ner mig för kejsarsnittet fattade jag att det handlade om mig.

Och även nu tycker jag det här med blodtrycket är en irriterande störmoment. Jag har inte tid att vara sjuk. Jag har inte tid med det här. Jag har ett barn att ta hand om. Och återigen glömmer jag bort min egen hälsa i ekvationen.
Så när jag får mail eller sms där vänner och bekanta skriver "skönt att du mår bra" kan jag inte hjälpa mig själv. Jag sätter mig ner och plitar ner ett svar där jag förklarar att jag faktiskt inte alls mår bra.
Inte för att de nödvändigtvis måste veta det, utan för att jag måste erkänna det.

Jag behöver bli frisk. Hur ska vi annars komma hem och få börja leva som alla andra? Så länge Grodan ligger här på Neo har jag nära tillgång till sjukvård. Kan göra tester, träffa läkare. Jag kan lämna Grodan i Sambons eller sköterskornas vård. Men sen, när vi kommer hem, då är det inte alls lika lätt. Och jag behöver bli frisk. Inte bara för min skull, utan för Grodan också. Och jag behöver på allvar ta in vad som har hänt här. För bara då kan jag på riktigt ta ansvar för min egna hälsa. Och ansvar för den måste jag verkligen ta.

Satt och pratade med en tjej som också fick en havandeskapsförgiftning from hell och hennes inställning är så oerhört lik min. Hur vi bara blockar ut att vi mår dåligt och har full fokus på bäbisen i eller utanför magen.
Jag vet inte om jag någonsin upplevt en så stark förnekelse när det gäller mig själv. Och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera den. Men jag hoppas att det sakta börjar sjunka in och att jag börjar förstå. Och därmed också kunna släppa och gå vidare.

Morris

Det är svårt att fatta att man varit så där sjuk, jag känner igen dina tankar. Långsamt sjunker det in och man accepterar eftersom. Jag finns att bolla även om jag hade en annan sjukdom!
Kram

2010-03-11 10:30:29

Pocks?

Ja, jag förstår hur du menar. Och förvånas över hur jag också tänkt - jag har tänkt "Bara Groda blir bra, för Jazzie blir ju bra bara han är ute". Men det är kanske int så självklart - för visst var du sjuk under resan, men det blir så fokat på barnet just för att man inte kan se det, man har det inte ute så att man får ett kvitto på hur det är. Åh vad dumt och så enfaldigt att bara ha det fokuset. Önskar dig snar snar bättring, att ni får bukt med det där och att du snart är i din fulla kraft och potential igen. Stor kram!

2010-03-11 11:33:07

Bonitan

du gör nog det du måste göra..prata om det..och låta det sjunka in..och komma ihåg att ta hand om dig. Som du sa så tar sambon hand om grodan. Låt hans fokus vara grodan och ditt fokus vara dej själv. kramkram

2010-03-11 11:46:09

Mea

<3

2010-03-11 13:25:52

Anni

Jag har nog inte heller greppat hur sjuk du är - jag har nog oxå tänkt att bara Grodan är ute så är allt klart. Men det är ju lite för att jag bara har gått på det du har skrivit och det har ju varit med Grod-fokus som du säjer. I och med att du låter så lugn och stark har jag inte riktigt fattat vidden av det hela.
Ta hand om dej, sjunk in och få hjälp att bli bra nu! <3

2010-03-11 13:43:01

Susanne/Will

Jag har enfaldigt nog inbillat mig att havandeskapsförgiftning går över av sig själv när barnet kommit! Så klantigt tänkt/trott. Krya på dig, Jazz, och lycka till med processen att ta in allt det du varit med om, och gå vidare. Mången kram!

2010-03-11 23:31:11

monchichi

Det är svårt att ta in att man är sjuk och att det finns en fara med en själv i det läget man befinner sig i. Jag kan tänka mig att i relationen till sitt barn är det tio gånger svårare. Mammainstinkten är stark och där för att stanna så ta din tid att återhämta dig och framför allt prata om det som det står här ovan bland kommentarerna. Kramar

2010-03-11 23:59:22

Lisasan

Krya på dig och ta hand om dig <3

2010-03-12 23:37:46


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte