my baby and I

.jag 2010-02-25 11:51 (4 kommentarer)
förra veckan var jag och kollade synen och fick beställa nya linser med lite mer styrka. sex par månadslinser beställdes och igår fick jag sms att de fanns att hämta. men när jag kom dit så hade de istället lyckas beställa min GAMLA styrka. men åååh, jag tycker det är astråkigt att åka in till stan och nu blir jag tvungen att åka dit EN GÅNG TILL. jag brukar köpa linser på nätet annars, men nu tyckte jag inte prisskillnaden var så stor så då kunde jag väl lika gärna köpa när jag ändå var hos optikern, tänkte jag. det var så längesen sist att jag visst har glömt hur det var. att de aldrig har några linser i lager (och jag har verkligen inget udda synfel utan är bara närsynt). att det tar MINST en vecka för dom att beställa hem nya, samt att man ALLTID måste vänta tusen år i affären, för den är jämt full av folk som vill prova sig igenom hela sortimentet av glasögonbågar i slow motion.
lyckligtvis hade de i alla fall ETT par linser i rätt styrka som jag kunde få med med mig i väntan på resten. så nu sitter jag här och försöker vänja mig vid att allting är...mycket mindre suddigt än vanligt.

igår efter jobbet så gled jag in på banken och sa att jag ville betala av vårt topplån. "hela"? undrade dom. "ja, det är väl lika bra", sa jag sådär lagom nonchalant. haha. jag antar att man kan bli blasé om man gör såna där jättetransaktioner ofta, men jag har då inte gjort det i tillräcklig omfattning för att INTE tycka att det kändes rätt så märkvärdigt.
så nu har vi bara kvar bottenlånet med svinlåg ränta, och det gör ju inte ont på något sätt. jag fasar däremot för deklarationenen med lägenhetsförsäljningen och ROT-avdrag och hela helvetet, för jag är bortskämd med att bara sms:a in en kod och så är det klart. menvadfan, det ska väl gå att klura ut på något sätt. kan andra så borde ju jag också klara av det. och när jag ringde och frågade hur jag skulle göra med inbetalningen av reavinstskatten så var de JÄTTEhjälpsamma på skattemyndigheten. och snälla.

och idag ska jag gå på en loppis där man just idag får fylla en hel kasse med böcker för en tjuga. TJUGO SPÄNN liksom. jag saknar visserligen fortfarande en hel del bokhyllor, men ett sådant här tillfälle får helt enkelt inte gå en ur händerna.

Dorizz

Tjugospänn-påsar är fint! Deklarera är trist. Betala av lån är GULD!!!

2010-02-25 12:16:29

Morris

Använde du mäklare när du sålde lägenheten? De brukar kunna hjälpa till med att beräkna reavinster osv.

2010-02-25 13:16:01

AnnA

Alltså, att få betala lån är en underbar känsla! Köa i affärer däremot, blä! Och böcker, det är fint det!

2010-02-25 19:11:46

.jag

@Morris: jo, mäklaren har räknat ut reavinsten och skatten är betald. det är mest pappersexercisen jag fasar för.

2010-02-26 05:54:51


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.