true colours

.jag 2010-02-12 11:08 (3 kommentarer)
ja. det är väl sådär just nu. jag känner mig fortfarande låg och ur balans och lite allmänt illamående. fast det sista är väl mest inbillning förstås.

men så satt jag på jobbet och kom på en smart grej. ja, en jobbgrej alltså, de där andra insikterna regnar inte direkt över mig just nu, så det får vara. men på jobbet bara kom det till mig, "men varför gör vi egentligen på det där svåra och omständliga sättet för att få fram det där rätt så osäkra resultatet när vi lika gärna kan göra på [trumvirvel...här kommer min snilleblixt] det här mycket enklare och snabbare sättet och få ett mycket mer tillförlitligt resultat istället"? jag var tvungen att ordna ett snabbt möte med chefen och han bara "jamenherregud, varför gör vi inte SÅ istället"?

så nu ska en rutin ändras, men i vårt system går det inte bara att ändra saker lite snabbt och enkelt, utan det ska gå en rätt så krånglig väg och slingra genom rätt kanaler. rätt kanal i det här fallet är puckochefen. som till råga på allt är den som har kommit på och dokumenterat allt kring det där svåra och omständliga sättet som gav det rätt så osäkra resultatet. som nu framstår som skäligen korkat, men ibland är ju lösningar så enkla att det blir dumt.

och alla som känner puckochefen vet hur enormt mycket prestige hon lägger i saker och ting, särskilt när något kan uppfattas som att hennes idéer inte är de bästa, och i hennes värld är typ alla idéer som inte är hennes dåliga. så nu har jag suttit i TIMMAR och filat på ett mail och vägt varje förbannat ord på guldvåg för att försöka undvika att mitt förslag ska uppfattas som personlig kritik, vilket är lättare sagt än gjort. detta förtar en hel del av det roliga måste jag säga.

Dorizz

Men grattis iallafall!

2010-02-12 12:26:43

Anni

Heja dej! Klockrent med snilleblixtar. Hoppas puckochefen oxå inser att du har rätt (och inte måste bråka just därför...)

2010-02-12 14:09:38

AnnA

Vad kul! Tumhåll för att det mottages på rätt sätt :)

2010-02-12 14:26:50


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.