Blodtrycket i taket

Jazzie 2010-02-11 19:35 (5 kommentarer)
Jahapp. Så skulle jag pipa förbi SöS och ta ett blodtryck. Det är ju kopplat till den där jäkla äggvitan, eller proteinet som hela tiden envisas att finnas i mina urinprov. Förra gången, som var lite drygt en vecka sen, var blodtrycket fina fisken (130/80) men proteinet +2. Så jag hade tänkt att bara kila förbi en snabbis och ta blodtrycket som barnmorskan ville och sen hem och laga lassagne.

Det går ju som sagt sällan som man tänkt sig.
Blodtrycket låg på 150/110. Så det peps ingenting. Istället fick jag sätta mig på barnmoskans rum mendan hon kilade bort till läkaren. Hon kom tillbaka med en liten rosa tablett. Blodstryckssänkande att ta på en gång.
- Ska jag äta sånt här nu, undrade jag förvirrat.
Nej. Det skulle jag inte. Inte än i alla fall. Men man ville ha ner mitt tryck och imorgon ska jag dit och träffa läkaren igen.

Nu räcker det ju inte så. Utan vi skulle ta lite prover också. Så två blodrör och en odling på ett urinprov. Sen sattes mina prover på akutlistan så att man ska titta på svaren så snart som möjligt. Om något var knasigt fel så skulle man ringa mig redan ikväll. Och det har inte gjorts. Så jag antar att det är ganska ok. Om jag upplevde huvudvärk, magont eller något annat konstigt under kvällen fick jag ringa in till förlossningen som är akutkontakten.

Sen gjorde vi de vanliga sakerna. Lyssnade på Grynets hjärta (=bra), mätte magen (=+3), vägde mig (+2kg).
Är jag orolig? Jag vet inte. Nej. Kanske. Inte riktigt. Jag är mest orolig för det där jäkla pillret jag tog. Jag har svårt att tro att mitt blodtryck har dragit iväg. Och nu känns det som om man stoppat i mig ett piller fastän det blev knas när man mätte trycket. Eller nåt sånt. Jag vet inte. Manuellt blodtryck är ju inte direkt grejen man misslyckas med.

Nåja. Jag ska dit imorgon klockan 10. Så jag hinner inte hålla på och tänka för mycket på saken.

Pocks

Åh så jävla jobbigt. Det är så förrädiskt att bara ta ett tryck, ju - det varierar ju över dygnet. Det var något som slog mig nrä jag var gravid och tog så många blodtryck. Oftast går man till doktorn högst en gång per år, man tar ett blodtryck, får en siffra och förlitar sig på att det är det blodtryck man har. Jag hoppas allt går bra. Kram kram kram!

2010-02-11 22:10:02

monchichi

Tänkjer på dig/er! Kram chichi

2010-02-11 23:47:18

Dorizz

Hypotummar härifrån. Berätta hur det går!

2010-02-12 00:34:22

Jazzie

@Pocks - Nä, jag tycker inte att blodtrycket varierar så väldigt. Jag har ju hållt på att mäta blodtryck i många år. Om man bara vilar inte trycket så tycker jag att det oftast är ganska lika. Framför allt så hoppar det inte lätt över gränser hur som helst. Det är min erfarenhet i alla fall.

2010-02-12 03:57:57

AnnA

Hoppas det lugnar sig och sjunker igen!

2010-02-12 09:02:51


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte