Försäkringsjytter

Jazzie 2010-02-02 13:02 (6 kommentarer)
Jag sitter och grottar ner mig en aning i försäkringar. Både försäkringar och försäkringsbolag är ett jytter. Det är svårt att hålla koll på att man tänkt på sånt som är viktigt. Nu är det barnförsäkring som det grunnas på. I mars tror jag att vi kommer att ha en lägenhet, och då ska vi enas om en hemförsäkring. Och sen är frågan om bilförsäkringen ska ses över vid bilbyte. Jag vet i och för sig att Pojken har en bra bilförsäkring idag. Så kanske tar vi den lätta vägen och fortsätter med samma nivå och bolag där.

Men barnförsäkring.
Både Pojken och min syster har råkat ut för saker som borde ha gett dem pengar från försäkringsbolagen. Men i min systers fall saknades sjukdomsförsäkring och det var ju den som skulle falla ut för att hon skulle få pengar. I Pojkens fall var det än rörigare än så. Så jag har suttit och pratat både med min mamma och Pojkens mamma. Bara för att se om man kan undvika att göra misstag som de fått erfara.
Jag ringer till mitt försäkringsbolag för att lyssna vad mitt företags gruppförsäkring inkluderar. Ha, det var ju inte mycket. Inte verkade det speciellt lyckat att göra tillägg på gruppförsäkringen för att täcka in barn heller. Utan det ser ut som en individuell barnförsäkring är vägen vi ska gå. Men jag är inte klar med mitt grävande än. Så vi får se hur det slutar.

Det sura med försäkringar är ju att om tillfället inträffar så är det ju detaljerna som avgör om försäkringsbolaget tänker lägga ut några pengar eller inte. Och jag vet att både Pojken och syrran skulle ha rätt stora summor att plocka ut om detaljerna hade fallit till deras favör. För båda har något de får leva med resten av sina liv. Och där har föräldrarna pungat ut pengar varje månad i tron att deras barn är säkrade. Men icke. Jag kan känna hur ilskan vaknar till liv när jag tänker på det.

Idag har det varit besök hos barnmorskan.
Lyssna på hjärta = lät finfint
Mäta magen = straxt över mittkurvan
Väga mig = Upp 1 kg typ sen sist
HbA mätning = 4,7 % MYCKET bra.
Blodtryck = 130/80. Bra, bra, det går sakta nedåt.
Äggvita i urinet = Japp. +2 som vanligt. Läkaren tyckte att jag får bara hålla mig uppmärksam om jag skulle få ont i huvudet eller ont i magen. Jag känner att jag nu har haft +1 - +2 sen början av december, så jag tror det är helt ok nu med. Jag noterar noll huvudvärk och noll magont. Fint.
Ny tid nästa vecka för att mäta trycket = check
Remiss till ultraljud v32 = check
Frågor kring sjukskrivningen = check
Byte av nästa tid då vi ska ta ctg = check

Så där ja. Då är det blodtryck nästa vecka. Och så ska jag gå på Södra BBs avslappningsträff nästa tisdag. Sen var det nog klart med mödravård för den här och nästa vecka.

Hej

Moot

Om jag vore du så skulle jag kontakta en försäkringsmäklare... dvs inte ringa direkt till ett försäkringsbolag som då vill sälja sin försäkring. Hos en mäklare kan du få olika förslag och vad som ingår :-).. Men det vet du säkert :-)

2010-02-02 13:36:08

Jazzie

@Moot: Nä, jag har aldrig hört talas om försäkringsmäklare. Vad är det? Vart hittar man dem? Och kostar de något?

2010-02-02 13:37:22

Morris

Jag har använt mig av insplanet.com några gånger och varit mycket nöjd med deras mäklartjänst.

2010-02-02 14:20:45

Line

När det gäller barnförsäkringar så är Trygg Hansa bland de bästa, kanske tom bäst? Har inte granskat det så supernoga men har hört det från flera håll. Och när vi fick barn blev vi kontaktade av dem och fick besök av en försäkringsmäklare som visserligen inte var opartisk, hon representerade Trygg Hansa, men som gjorde en ordentlig genomgång av våra försökringar. Hon kändes trots sin "partiskhet" väldigt trovärdig då hon inte förespråkade Trygg Hansa som försäkringsbolag för t ex hem och bil. Där fanns det andra som var bättre sa hon. Trygg Hansa är specialiserade (tror jag) på personförsäkringar.
Låter kanske lite "flummigt" detta, men mitt råd till dig är iallafall att kolla upp TH ordentligt. Lycka till!!

2010-02-02 15:09:20

Moot

Det är oberoende försäkringsmäklare och de måste (enligt lag) ta fram det bästa alternativet för kunden. Betalt får de i form av provis från själva föräkringsbolaget där du väljer att ta ut din försäkring. några förslag är: Säkra, Direct, Max Matthiessen, söderlund och partners

2010-02-02 16:23:05

Moot

Hej igen. Nu har jag pratat med min bror som är just en sån mäklare :-). Han säger att Skandia är bäst just nu.. bäst villkor och man kan ha dem tills man är 30... så om du inte orkar kontakta en mäklare så kolla med Skandia :-)

2010-02-02 16:37:30


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte