Ikväll är det Thåström

Jazzie 2010-02-05 13:56 (4 kommentarer)
Pojken hittade låtlistan för kvällens spelning i Nät-Expressen. Så nu sitter jag och lyssnar in mig på kvällens Thåström. Pojken, jag och Grynet ska gå. I somras var jag orolig att ha med Pojken till min mentala onani-stund. *skrattar* För det är ju så, jag onanerar aldrig till Thåström. Inte på riktigt. Men alltid när jag lyssnar så känns det som om det är det jag på något sätt ändå gör. Han kryper in under huden på mig. Hittar punkter som njuter på ett nästan sexuellt sätt.

I somras var jag orolig hur det skiulle kännas att ha mitt riktiga sexliv med armarna runt om mig och mitt fantasisexliv framför mig. Men det var inga som helst problem. Fantasi rår inte på verkligheten. Så när de möts vinner verkligheten och fantasin blir bara fantasi. Så istället för en konstig stund fick vi en otroligt bra konsert där Thåström var oerhört bra.

Och ikväll är det dags igen. Ikväll är det Annexet vid Globen. Där jag såg Thåström för... *tänker* 4 år sen? Då var jag där med min kompis A. Längre bak på stolar satt H&H. H var då gravid och alldeles runt om magen med deras första barn. Den här gången är det jag som är. När jag var där på Annexet hade jag sett Thåström live ... *räknar*... kanske 3 gånger. En gång i from av Love, Peace & Pittbull som var det strösta skit jag någonsin upplevt. Och två gånger på utomhuskonserter. Annexets spelning fick mig att börja grina. Och jag har fan inte grinat på en konsert ever. Men i Annexets mörka och nästan trånga utrymme lyckades Thåström väcka 16-åriga Jazz som lyssnade på Ebba, Imperiet och Thåström och pratade med längtan i rösten att tänk om man ändå varit gammal nog för att få uppleva dem när det verkligen var på riktigt. I Annexet blev Thåström live på riktigt för första gången för Fröken Jazz.

Alla vill till himmelen och jag började känna ögonen vattnas. Sen spelade han en låt jag då aldrig hade hört förr - Släpp aldrig in dom.
Den låten gick jag därifrån med som en varm shot i magen. Och nu, fyra år senare, är det fortfarande den som oftast lyssnas på repeate. I love it!!
Från den konserten gick jag på lätta fötter och jag kan utan tvekna säga att större konsertupplevelse har jag aldrig varit med om. Spelningen i somras var egentligen bättre, innehöll fler låtar som jag älskar. Men den där spelningen i Annexet var så oväntad och träffade så mitt i magen. Jag var så oförberedd.

Alla Thåströms spelningar efter Annexet har varit toppen för mig. För det var där kärleken till honom vaknade igen. Och ikväll är vi där igen. Det kommer så klart inte vara samma lika. Men Annexet kommer ändå vara där jag mötte Thåström så där på riktigt.

Här är Släpp aldrig in dom... och dessutom en väldigt snygg video
http://www.youtube.com/watch?v=XMWwzEl73j4

Bonitan

Glöm inte såna där öronskydd till Grynet ;-)

2010-02-05 14:34:41

Bonitan

Nåt är mystiskt med det här... Globen är blå ikväll. Enligt hemsidan betyder blå belysning på Globen, sport. Är du säker på att det är musik karln sysslar med? Eller är det hockey?

2010-02-05 21:37:55

Anni

Tack! Ska följa din länk - kan behöva lite mental onani
;-)

2010-02-05 23:13:57

Anni

Jo, han har nåt speciellt i rösten. Tror jag förstår vad du menar, även om jag inte triggar lika starkt på det som du. Men det finns en rå kraft i det, den känns i magen.

2010-02-05 23:21:12


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte