Älskar att ha rätt

Jazzie 2010-01-27 11:45 (1 kommentar)
Sen en tid har jag klagat på vårt utsug i badrummet. Problemet har ju funnits där hela tiden, ett högt susande ljud från ventilen. Tror att jag tog upp frågan första gången i höstas med vårt byggbolag. De förklarade att man behövde göra rent ventilen, då skulle ljudet bli bättre.
- Jaha, kom och gör det då, sa jag.
Och det gjorde man. Det pipande ljudet vi led av då försvann, men suset var ju kvar. Så klart. Jag har ju aldrig trott att felet ligger i vår ventil utan mer i fläktarna som sitter på taget och drar luften.

Men när ventilen var rengjord ansåg man från byggbolaget att ljudnivån var helt acceptabel.
För några veckor sen ringde jag och klagade igen. Då hade ljudnivån återigen ändrats till det sämre. Och jag är VERKLIGEN inte nöjd när den är på "normalnivå". Men det är svårt att argumentera när man får tillbaka
- Men det påverkar ju hela huset om man ändrar något med fläktarna på taket. Det är inget man bara gör hur som helst. Och med ett bra utsug i badrummet ger er en bra köksfläkt, för de hänger ihop.

Jag fattar ju att det inte är lätt att ändra hela husets luftflöden för min skull. Men ändå, ljudnivån på toaletten är så otroligt irriterande. Men man var i alla fall här och bytte ventil. Jag menade att det gjorde ljudnivån något bättre, men egentligen bara tillbaka till den "normala" nivån som jag som sagt inte tycker är acceptabel. Vår byggsnubbe höll inte med. När de hade varit här, fläktkillen och han var ljudnivån minsann helt ok.

Jag kände att det här kommer bli en lång fight. Det KAN inte vara en ok ljudnivån när det är det ENDA man hör och konstant stör sig på när man är inne på toaletten. Om jag sover på soffan (vilket händer hyfsat ofta) måste jag ha badrumsdörren stängd för att inte höra draget där inne. Och då hör jag ändå suset i köksfläkten. Förra veckan kom byggsnubben hit när jag var hemma. Han försökte fippla lite med ventilen trots att jag VET att det inte är ventilens fel. Men nu var han i alla fall inte helt på tvären utan lite benägen om att ljudnivån kanske inte var helt ok. Han skulle ringa några luftsnubbar som skulle komma hit och mäta flödena.

De kom idag. De sa på en gång att ljudnivån inte var ok. Varken i badrummet eller i köksfläkten. Men när de mätte flödena i badrummet så höll det sig på rätt nivå. Sen kom de till köksfläkten. De mätte. Slog på fläkten och utbrast
- Hoohooohoooo, shit vilket drag!!
Normalvärde i en köksfläkt som är påslagen skulle vara typ 30-38 (okänd enhelt) och vi hade 60. Hahahahaha!!

Så de höll med mig helt att felet är någonstans i husets system. Kanske fläkten på taket. Eller spjäll som är felaktigt inställda. De ska gå igenom gamla protokoll och undersöka saken.
Fan vad skönt det är att höra. Jag har ju vetat hela tiden att detta inte kan vara rätt.
Nu hoppas jag att de kan rätta till det och få mitt utsug i badrummet att låta mer vettigt.

Men fan så skönt det känns att ha rätt i detta. Jag höll på att gå sönder när de först mätte flödet i badrummet och sa att värdet var korrekt.

Anni

Åh detta elände när man ska övertyga korkade hantverkare om nåt. Sympati i kubik med dej!

2010-01-27 12:50:26


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte