ännu ett matrelaterat ilandsproblem

ikapiika 2010-01-18 17:37 (1 kommentar)
För sådär 5-7 år sedan lagade jag ofta en väldans god morotssoppa med ingefära från DNs receptsamling. Senare år har den inte lagats lika ofta men jag minns att jag gjorde den i somras. Idag var det då dags. Jag googlade, hittade länken men kom inte fram. Sidan borttagen hävdade DN. OK tänkte jag och gick direkt på DNs receptsamling, där det mycket riktigt fanns en morotssoppa med ingefära inlagd 2002.

Jag blev dock väldigt förvånad när det visade sig vara ett helt annat recept. Visst med morötter och ingefära men där upphörde nog likheterna. Det konstiga är att om man söker på recepten.nu och andra dylika portalsajter så finns meningar ur "orginalreceptet" kvar, så jag vet att jag inte blivit galen.

Har DN helt sonika bytt ut ett gammalt recept mot ett annat?. Fanns det två morot och ingefärssoppor i början på 2000-talet och DN har beslutat sig att städa bort det ena?

Allt detta för att jag inte kom ihåg om det skulle vara vitlök i eller ej.... Jag antar att jag får improvisera.


(och jag ska skriva om något intressantare än mat, snart...)

Moot

haha men jag gillar att läsa om mat :-)

2010-01-18 19:43:14


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk