ett riktigt ilandsproblem

ikapiika 2010-01-12 17:40 (2 kommentarer)
Vi är en av många familjer som prenumererar på middagsfrid. Varannan vecka kommer två matkassar med tillhörande recept hem till oss och det är jättebra, god mat, fräscha grönsaker, ekologiskt, närproducerat och det ena med det fjärde.

Tills nu. Dagens maträtt är planerad till spagetthi marinara och då ingredienserna har varit frysta ska det lagas idag eller inte alls. Ingredienserna är calamari och musslor. Jag äter verkligen det mesta men har VÄLDIGT svårt för calamari och musslor, jag gillar det verkligen inte och har aldrig gjort. Mateländet går tydligen inte att frysa in tillagat heller.

SÅ ska jag
1. laga spagetthi marinara, servera till barnen, le och se glad ut och peta i maten själv.
2. laga spagetthi marinara OCH någon annan rätt från listan, själv äta andra maten och spara marinaran till maken som tyckte det lät spännande.
3. skippa marinaran helt och tycka lite svinn får man räkna med, vilket känns som ett otroligt slöseri med mat som kanske någon annan tycker är god.

Jag lutar åt nummer 2 även om det just nu känns oöverstigligt jobbigt för att bara äta spagetthi känns inte som ett kul alternativ.

Vid närmare eftertanke får nog maken laga sig sin egen marinara om han vill ha den...

Moot?

Vad blev det? Jag gillar inteh eller Calamari och Musslor speciellt överdrivet mycket...

2010-01-12 19:12:07

ikapiika

jag gjorde pitabröd med lammfärs och tzatsiki. jättegott. Frågan om marinaran kommer tillagas senare ikväll kvarstår

2010-01-12 19:43:11


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk