Att vara tyst... eller inte

Jazzie 2009-11-13 15:29 (5 kommentarer)
Jag skulle på allvar behöva lära mig att hålla käften. Bara för att jag kommer på något att säga behöver det inte alltid sägas. Bara för att jag tänker på något måste det inte alltid delas med.

Varför ska det vara så svårt?
Att bara vara tyst.

Jag tror en av orsakerna är att jag är av uppfattningen att tystnad tyder på ointresse.
När jag inte säger något så betyder det nästan alltid att det som sägs inte berör mig, inte bekommer mig, inte intresserar mig.
Och ibland när jag sitter där och biter mig i tungan så tänker jag
- Men den här människan tror ju att vi sitter här och inte bryr oss. Jag bryr mig. Jag tycker att det som sägs är värd min tid.

Och vips har jag öppnat munnen.

Men alla tänker ju inte så.
Det är jättemånga människor som lever med synen att tystnad betyder medhåll. Att alla som inget säger tycker likadant. Så ett tyst rum är ett rum i samförstånd.
Att där hela tiden öppna munnen tolkas kanske inte alls som medhåll utan ett stätt att skapa diskusion där sådan inte är önskad.

Dessutom så finns det många som tycker att om man inte har något bra att säga så kan man vara tyst.
Det argumentet borde ju få tyst på mig många gånger. Speciellt de gånger jag säger något för att visa att jag är närvarande, lyssnande och engagerad utan att egentligen ha något att verkligen tillföra.

Hur är du?
- Vad tänker du när du talar och ingen säger något? Håller de med? Tycker de att du pratar strunt? Tänker de på annat?

- Vad tänker du när du ser hur många som läser ditt Hypo-inlägg, men ingen har kommenterat?
Ditt inlägg var ointressant? Handlade om något som inte engagerade? Alla tyckte som du?

Ja... hur tänker du?

Moot

Hur ser man ens hur många som har läst ens inlägg? Jag har inte funderat så mycket på det... haha men NU kanske jag blir paranoid om ingen kommenterar...

2009-11-13 15:53:25

Betty

Om jag känner ett jättemedhåll så kommenterar jag oftast, om jag verkligen inte håller med försöker jag att hålla käft (men lyckas inte alltid, men oftast), men om det är nånstans mittemellan är jag nog oftast tyst om jag inte har väldigt gott om tid. När jag skrev brydde jag mig inte så mycket om kommentarerna på varje enskilt inlägg men om ingen kommenterat på en massa inlägg i rad kände jag mig nog lite osynlig.

2009-11-13 16:11:03

Bonitan

om jag irl säger något och det bemöts med tystnad, beror det nog lite på situationen och vad jag säger, hur jag tolkar det. Däremot tolkar jag det nog aldrig som medhåll. Snarare som ointresse, inte hörde eller att man inte håller med.

Om jag inte får kommentarer på en text.. att man har svårt att formulera vad man tänker, eller att man inte orkar skriva nåt just nu, eller att man inte håller med.. tar det inte så hårt om en text är okommenterad. Blir mest förundrad de gånger jag verkligen velat eller verkligen trott att den ska bli kommenterad men inte blir det..hur man kan missta sig på vad som engagerar tillräckligt för att kommentera..

2009-11-13 16:21:01

Dorizz

Jadu, det där vaierar.

2009-11-13 17:37:50

Anni

Det är därför jag tycker det är bra med "flip". Som ett mmm, jag håller med, men utan att behöva formulera nåt djupsinnigt.

Men annars är jag nog rätt lik dej. Jag gillar tydlighet när det gäller andras reaktion och vill gärna vara tydlig själv oxå. Sen beror det ju på vem det gäller. Vissa personer vet man ju var man har, medan andra kan vara svårare att läsa av. Blir jag osäker på vad en tystnad betyder frågar jag rent ut, om jag bara kan med.

2009-11-13 17:58:36


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte