or not

.jag 2009-11-09 13:53 (4 kommentarer)
jag sitter på jobbet och ska snart gå hem och sura. för sur är vad jag är, eller kanske snarare besviken. förra gången vi hade avdelningsmöte så skulle vi spåna på vad vi skulle göra på en kickoff i början av nästa år. som aktivitet föreslogs bastu och badtunna, vilket jag protesterade mot. inget blev bestämt, sedan ringde chefen mig och sa att han höll med mig och att det inte är någon mening med att göra sånt som inte alla kan vara med på. det kändes ju bra, även om jag tyckte att han kunde ha stöttat mig på mötet istället för efteråt, men men. hur som helst, idag var det nytt avdelningsmöte. och nu är programmet för kickoffen bestämt, det blir studiebesök, någonting annat som jag inte minns just nu, och "för dom som vill, bastu och badtunna".

jag sa vad jag tyckte om detta, vilket var samma sak jag sagt förra mötet, men han som ansvarar för planeringen sa att det inte var en aktivitet, det var inlagt under så kallad fri tid, den tid som inte är inbokad med andra aktiviteter och vad man gör på den tiden är upp till var och en, vill man bada bastu så gör man det, vill man göra något annat så gör man det istället.

jag var inte riktigt förberedd på att denna diskussionen skulle komma, så dessvärre hittade jag inga bra motargument, argument som inte lät som att jag var sur för att de andra valt att leka en annan lek, så jag fick backa och släppa det. och nu är jag bara sur, eller kanske snarare ledsen. och framför allt jävligt och förbannat trött på att bli exkluderad i sammanhang där jag faktiskt borde bli inkluderad. om han hade sagt rätt ut att på den där timmen så ska alla med penis samlas för att dricka öl och bonda med varandra, då hade det verkat lite suspekt och inte riktigt okej. men när man förlägger det till bastun och med tillägget "frivilligt" är det helt plötsligt accepterat och till och med rumsrent. för man väljer ju själv om man inte vill vara med, här är det ingen som uttalat exkluderar någon.

och jag orkar inte tjafsa, jag orkar inte ta mer plats i den här frågan, jag har för mycket skit i mitt bagage, det är för mycket been there done jävla that för att jag ska kunna hantera det här på ett bra sätt.

och det hjälper inte ett skit att ni kommer EFTER mötet och säger att ni förstår hur jag tänker, för det gör ni fan inte alls. jag är inte ett dugg jävla hjälpt av det, kan ni inte säga det öppet på mötet så kan ni lika gärna hålla käften, så håll käften och dra åt helvete.

Anni

Håller med om att det är dåligt. Att dom inte fattar!

2009-11-09 14:16:48

AnnA

Jag avskyr människor som inte säger vad de tycker och tänker på möten, utan gnäller/håller med utanför. Usch och fy! Kram på dig!

2009-11-09 17:37:13

sodan

men det var ju lite subtilt härskarteknikaktigt det där. fy hundan.

2009-11-09 20:01:21

ventil

Jobbigt med mansdominerade arbetsplatser, hos oss sker allt helt bakom ryggen och alla snackar skit om alla, typiskt kvinnodominerade arbetsplatser.

2009-11-10 12:44:01


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.