in a lagoon

.jag 2009-10-19 07:55 (2 kommentarer)
måndag...igen. jag lider av sömnstörningar i veckorna och sover som ett litet murmeldjur på helgerna. det känns sådär. i går kväll kunde jag inte somna, i natt låg jag vaken i timmar och i morse ville jag helst inte stiga upp.

jag har nu träffat tre olika mäklare angående försäljningen av min lägenhet. OM den någonsin blir av, vi har nu varit på fjorton husvisningar och är fortfarande på ruta ett. och en kollega var på FEMTIO visningar och en annan höll på och letade i tre år. hjälp säger jag bara. men i alla fall. mäklare 1 värderade ju min lägenhet bra mycket högre än jag trott, mäklare 2 satte ett pris som kändes mer som vad jag förväntat mig. fast jag VET ju inte, och det är så himla svårt att jämföra lägenheter i det området där jag bor för alla är så olika. och kanske har mäklare 1 rätt och mäklare 2 är helt ute och cyklar? därav kom mäklare 3 in i bilden och hans värdering låg mer i samma härad som mäklare 2, och det känns som en rätt så rimlig summa. dessutom kändes mäklare 3 trevligast, så nu i veckan ska han komma hem till mig och ta lite bilder så att allt är förberett den dagen försäljningen ska dra igång. OM DEN NÅGONSIN BLIR AV har jag lust att skriva för det är lite bittert nu. det finns tusen hus till salu, men vi vill ju inte bo inne i ett villakvarter och det regnar inte enskilda lägen eller avstyckade gårdar över oss precis. men jaja, jag ska sluta tjata, DET KOMMER VÄL SÅ SMÅNINGOM som jag brukar säga med spelad glättighet när folk frågar hur det går (dvs dåligt).

hur som helst så måste jag ägna de kommande dagarna åt att försöka stajla min lägenhet lite så att bilderna blir ska bli bra. och det känns inte som att jag är så duktig på det här. "ja, det är ju inget IKEA-hem precis" sa en bekant till mig första gången han kom hem till mig. öh, nej. jag älskar min lägenhet, men sådär TJUSIG som på alla hemnet-bilder blir den nog aldrig. den är luftig och ljus och det ÄR ordning och reda redan nu. men allt ska visst vara vitt och grått och svart och stramt och rätt fult om jag får säga vad jag tycker. folk har ju inga bokhyllor i sina hem, eller i alla fall inga böcker, åtminstone inte så att det syns. jag har tusen bokhyllor och jag älskar mina böcker, men visst, det ser ju inte ut som i en möbelkatalog hemma hos mig.

nu: arbete. helgen har varit soft och bra, jag har sovit mycket och varit ute i skogen mycket och jag behövde det.


Moot

hallåå..... men vem vill ha ett IKEA hem??? Lycka till!

2009-10-19 08:12:17

AnnA

Fet igenkänning. Helt plötsligt ser man ALLA fel man har i sitt hem. Men vänta lite, fel? Det är ju våra hem. Vi vill ju bo så. De ska köpa lägenheten/huset. Inte våra böcker eller det gamla ekskåpet. Så, jag har bestämt mig att inte stressa upp mig. Gör inte det du heller! Lycka till

2009-10-19 10:19:27


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.