Groddar, gurkmeja och annat nyttigt

Lisasan 2009-04-17 17:20 (3 kommentarer)
Efter påskens hysteriska godisätande har jag nu i flera dagar hållit igång mitt nyttigare ätande.

Det har blivit en och annan chokladbit, men överlag har matintaget förbättrats avsevärt. De senaste dagarna jag har läst boken "Supermat" av Helena Nyblom (rekommenderas varmt!) och den är fantastisk. Det är inga pekpinnar utan mer tips på bra enkla baslivsmedel som man kan dryga ut sin annars dåliga skräpmat med. Jag har käkat massor med bönor och kikärtor. Det har blivit massor med grönsaker, lite frukt och mängder med nötter och frön. I köket står två olika byttor med groddar på gång. Jag har hämtat våningslök från trädgården och slänger i sallderna, blandar hej vilt med apelsin i grönsallad och äpple i kikärtorna. Hittills har jag mått jättebra, så det är ju bara att inse att jag är på rätt väg.

Jag skiter fullständigt i dieter nu, och om jag nu får för mig att slänga i mig en hel påse Polly så låt gå för det. Men jag kan faktiskt hålla resten av kostintaget på en bättre nivå än tidigare, och då vinner jag mycket. Något säger mig att jag om ett tag kanske inte ens är sugen på Polly... så det gäller att fortsätta så här.

På andra plan har jag fortfarande problem med armen som jag sträckte för runt 10 dagar sedan. Så länge har jag aldrig haft ont efter en sträckning. Jag käkar Panocod dagligen för jag orkar inte längre med smärtan. För övrigt har jag dessutom börjat smälla i mig en tesked Gurkmeja dagligen, för att det sägs vara bra mot olika typer av reumatism och ledbesvär. Det smakar fan, riktigt vedervärdigt faktiskt, men om det skulle visa sig hjälpa kommer jag vara överlycklig.

Doriz

Vad du är duktig! Hoppas du kan hålla dig!

2009-04-17 19:15:19

Havregryn2

Låter härligt!
Jag håller också på och groddar för fullt, har groddar i allt just nu.
Vid sidan om gurkmeja så ska ingefära (gärna färsk) också vara bra för lederna.
Jag fick en gång tips av en yogalärare att blanda en sked gurkmeja med honung och varm mjölk (ko-eller-soja-eller annan mjölk) och dricka en mugg varje morgon, jag tycker det slinker ner ganska lätt.

2009-04-18 00:03:54

Moot

Låter gott och som du har en superbra inställning. Inspirerande :-)

2009-04-18 13:00:20


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may