Påsk

Lisasan 2009-04-12 03:07 (3 kommentarer)
Som vanligt när det är påsk är det godis här, godis där, godis överallt. Jag försöker hålla igen, men det är inte lätt. Men i år har jag kommit till insikt... jag tål inte längre mitt favoritgodis. Såna där fint färgglada påskägg som förmodligen mest innehåller socker har alltid varit ett måste. Men nu har något hänt. Färgerna är grällare än någonsin, och jag mår uselt när jag äter såna. Läste i tidningen om färgämnen och hur det skapar överaktivitet med mera hos barn och insåg att det sannolikt är just färgämnena jag inte tål. Samma symtom får jag när jag dricker sån där söt syntetisk cider som är fint rosa. Så syntetfärger är nog inte bra för mig helt enkelt. Faktum är att jag är övertygad om att det inte är bra för någon egentligen, men det är en annan historia. Hur man kan ge barn sånt övergår mitt förstånd, men så är jag inte förälder heller.

Moot

Huh det kanske förklarar min hjärtklappning igår kväll. Köpte massa fina godisar att ha i en skål till min middag ikväll och kunde så klart inte låta bli att snaska (fastän jag inte ens tycker om såna)... och blev helt HÖG!!. socker och färgämnen...huuuga. Tacka vet jag choklad.

2009-04-12 09:59:40

Doriz

Å jag tycker svenskt godis ändå varit rätt vettigt hittills. HÄR är det ju V I D R I G T! Till och med Swedish Fish (malaco kopior) är illröda, illgröna, och illgula här. Hemma har de ju varit lite pastelliga iallafall...
Jag säger som moot: heja choklad!

2009-04-12 13:48:42

crackgrrl_

yuck for godis... jag alskar notter och djupfrysta bar och OD:ar pa dem hela tiden. stackars mina barn om jag hade nagra; de skulle aldrig fa godis, speciellt inte de dar ackliga gummigrejerna med fargamnen.

2009-04-12 17:22:45


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may