Glass i stora lass

Jazzie 2009-03-19 14:58 (5 kommentarer)
Igår åt jag och Pojkvännen en varsin Magnus Lyx. Jag vet inte vad de heter, men det är glassar som säljs i pinnglass-frysboxen men ligger placerade i små askar. Löjligt om jag får tycka. Det är bara ett försök att få det att verka rimligt att ta 22 kronor för en chokladig pinnglass.

Hur som helst, vi köpte en varsin. Den var o så mäktig. Så varken jag eller Pojkvännen orkade äta upp hela. Båda la vi pinnglassen på tallriken som fick stå kvar där den stod på vardagsrumsbordet. Imorse gick jag upp och där på tallriken låg 2 pinnglassar med lite glass på. Det enda som hade hänt var att glassen hade mörkna lite. Men inte smält eller flytit ut.

Jag kan inte annat än känna mig äcklad. Aftonbladets artikel om glass i stor sett bara innhåller luft och tillsatsämnen blir mycket tydlig. Jag vill prova glassmaskin och göra riktig glass med riktiga råvaror. Ska man bli tjock av sötsaker så ska det fan inte vara av kemiskt framställt skit.

Har någon använt en glassmaskin?
Blir det bra?

BettyB

Jag har en och den är min bästa kompis! Det blir sjukt gott och är man inspirerad kan man hitta på nya smaker i all oändlighet.

2009-03-19 15:09:42

Moot

FAst... jag gör glass utan glassmaskin. Enklaste är att köpa vaniljvisp... vispa den och hälla i t ex dajmkulor och sedan bara frysa den :-). men det går ju även att göra från början med grädde, äggulor etc etc... fast utan glassmaskin. åh vad sugen jag blev nu :-)

2009-03-19 16:06:09

Doriz

Semifreddo: Burk mascarpone, lite färska bär, lite powdered sugar (språk-lås)...veva runt och halvfrys. Ätes alltså halvmjuk. Mjuuuuum! Björnbär och hallon...och blåbär, kanske ett par skivade jorgubbar, lite citronsaft...eller rivet limeskal! Aoiiiiiiii :D

2009-03-19 16:43:17

Pocks

Jaag har ingen men har ätit från glassmaskin och det blir bra och gott och helt fantastiskt. Köp!

2009-03-19 17:31:43

BettyB

Moot: fast om man vill undvika tillsatser ska man nog undvika vaniljvips tänkte jag när jag läste innehållsförteckningen på ett paket.

2009-03-21 20:14:32


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte