mål och mening

ikapiika 2009-03-07 09:17 (1 kommentar)
Jag lyssnar på Barack Obama i bilen just nu, gjorde "Dreams from my father" förra veckan och håller nu på att avsluta "the audacity of hope". Det som främst slår mig är att denna man har ett otroligt driv, en sak han tror på som han är beredd att slåss och kämpa för och det speglar en av mina stora åsikter i livet, man kan göra allt man vill. Det gäller bara att vilja tillräckligt mycket.

Jag har haft två mål i livet, jag har skrivit en avhandling och tagit ut en doktorsexamen samt fått en dotter. Detta skedde dock för sex år sen, sen dess har målen inte varit varit stora och övergripande utan mer av omedelbar karaktär, skaffa någonstans att bo, skaffa ett jobb, barnomsorg mm.

Nu när allt sådant är löst är det dags att sätta upp en plan, vart är jag/vi på väg. Vad är målet? och jag har faktiskt ingen aning.

Om jag ska vara kvar på mitt jobb finns väl två spår. Endera går jag mot chefskarriären och kanske går vidare ut i stora energibolaget, eller så satsar jag på specialistkarriären och försöker ta över min chefs position om några år (om 4 år enligt honom på utvecklingssamtalet). Kanske deltar i lite internationella kommittéer och eventuellt gör något år utomlands.

Bo utomlands igen är annars det enda jag är säker på att jag vill, det är bara frågan om var, när och hur. Om det bara är generiskt "utomlands" vi vill så är det nog bara ett telefonsamtal bort, men det kanske vore bra även här att ha en plan.

Annars finns det massa andra områden som är outforskade. Kanske ska man gå in i politiken? Börja jobba på myndigheten eller återgå till akademin?

Både maken och jag delar denna mållöshet, han blir klar med sin utbildning till hösten och sen är världen öppen, typ, om man bara hade en aning om vad man ville...

Visst de senaste 6 åren har bara flutit på och de har tagit oss fram och tillbaka till San Francisco och gett oss ett barn till och det har gått så bra så men tänkt vad man skulle kunna uträtta om man hade ett klart mål att jobba mot, för jag vet att jag kan uträtta storverk. Bara jag vet vilka de är.

Malena

Mmmmm...jag relaterar en hel del...

2009-03-07 16:08:19


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk