nacken, nacken

Corn 2008-12-18 08:50 (7 kommentarer)
Min akuta nackspärr tog jag med mig och åkte i går till en akupunktör, hon satte några nålar i mina ben och körde sen med laser på nacken.
"OJ vad du är hård" sa hon. Nackmusklerna var som tjocka rep. Och jag såg henne lite som en terapeut och orden rann ur mig och hon sa att hon nästan blev stressad av att höra mig prata.

Ja. Det är ju så. Jag HAR så mycket att göra och det är svårt att rodda ihop det men jag tänker jämt att jag är lat, bortskämd eller bara överkänslig, att ALLA har det så här, att jag verkligen inte borde gnälla. Därför kändes det lite som ett erkännande, att hon såg alla tecken på överstress hos mig.

Men nacken! Den är inte ett skit bättre. Det känns som om jag betalade 300 kronor för luft. Den är värre än i går, känner jag på min högerskuldra är det helt knutigt och stenhårt.

Tanten sa så här:
"Man kan till exempel få nackspärr om man blir arg på någon också. Om man inte visar det utåt och samtidigt är stressad, då är det ganska vanligt att det kommer en nackspärr helt plötsligt."

Innan akupunktören stressade jag förresten in till stan med mina gossar, som fick gå på ett roligt barnmuseum ett tag, men först fick vi köpa nya byxor till den ena eftersom det hade hänt en liten olycka på lekis. Han valde rödrutiga tajta punkbrallor och blev vansinnigt snygg. Efter det hookade vi upp med pappan och käkade kebab på stans bästa hak.

När jag kom hem drack jag glögg och spelade lite guitar hero med min man. Sånt vill jag göra konstant i jul. Samt vara ute. Varje dag.

I dag ska jag i alla fall jobba ett kvällspass igen, jag och min styva nacke. Fast först ska jag bli klippt och få lite slingor i mitt trista hår.

Huvudvärken är också grav. När jag ändå gnäller, menar jag.

AnnA

Hu, din stackare. Nackont är inte att leka med. Hoppas du får lite vila snart. Kram!

2008-12-18 09:00:14

Anni

Jag tycker inte det låter som att du går omkring och är arg. Däremot att du har lite för höga krav på dej själv och bär på tunga arbetsbördor. Det kan oxå lägga sej i nacken.

Ett knep jag fick av min sjukgymnast sist jag hade nackspärr var detta:
Dra in hakan mot bröstet så långt du kan (så man får maximal dubbelhaka). Sen låtsas du att någon lyfter dej i håret mitt uppe på på hjässan (huvudets högsta punkt när du har hakan indragen). Det sträcker rätt skönt i nack och axelmusklerna. Ta det försiktigt. Det ska inte göra ondare!

Kram! Hoppas du får vila i jul!

2008-12-18 10:40:27

Mea

Jag har fått ett liknande "stretchtips" som Anni som ska funka vid nackspärr. Varm vetevärmare på nacken brukar också lindra mina nackspärrar. Julvila kanske också hjälper. :)

Annars har jag bara ett ord att säga - spikmatta. Fick min i måndags och den är redan min allra käraste ägodel.

2008-12-18 11:01:41

Sheela

När jag hade nackspärr för ett tag sen släppte det när jag var hos naprapaten, sen kom det tillbaka för att sedan försvinna puts väck. Hoppas att det blir så för dig också, snart.

2008-12-18 13:22:02

Anni

@Mea Spikmatta????? Fakir där! ;-)
HUR kan det vara skönt?

2008-12-18 17:12:17

A.

Yoga och stretch. Jag jobbar framför datorn precis hela dagarna när det är som mest att göra och hade förut överjävliga problem med min nacke. Efter tre yogasessioner brukar allt släppa! Om du vill ha rekommendationer på DVD:er eller rörelser ställer jag gärna upp, om du vill ge det ett försök. Man skall inte behöva ha en stel nacke!

2008-12-18 19:22:28

Mea

@Anni - den är helt ljuvlig! Gör lite ont först, men guuud så avslappnad man blir sedan! :)

2008-12-19 16:11:24


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.