Lördagsfrukost

Anni 2008-10-25 10:13 (7 kommentarer)
Lördagsmorgon utan besökande barn är mycket tystare och lugnare. Men det här är mycket trevligare!

Deras mamma är ute på morgonpromenad och njuter av friden, havet och egen tid. Själv fixar jag frukost åt två små gossar. Den ene växlar mellan att springa runt, runt, runt och spela piano. Den andre ligger i soffan och spelar nån sorts fotbollsspel på en liten handdator.

Jag fattar inte att det kan vara så kul med en äggklocka! De hittade den igår och sen har de mätt tid, 5 minuter hit och 20 minuter dit. Med ojämna mellanrum ringer det nånstans i huset och varje gång undrar jag vad som är klart.

Igår när dom kom gick vi direkt ut i regnet och stormen för då skulle det spelas fotboll. Själv gick jag med som åskådare, men innan jag hann värja mej blev jag indragen. Efter en halvtimme plaskade jag omkring i dyblöta gympaskor och hurrade högt när syster slog in sista straffen och VANN! Vi var tre mot en, men oddsen var emot oss för storebror är en hejare med bollen! Men lillebror är världens bästa målvakt! Syster och jag stod och hukade oss BAKOM målet, men lillknodden stod där och fångade kanonkula efter kanonkula!

Sen trodde jag de hade sprungit av sej, så vi gick in och åt. Men sen var det liv i luckan hela kvällen. De rev inte hela huset, bara ner en hyllrad i bokhyllan. Jag undersökte om alla levde och de gjorde dom. Sen hade vi en ingående diskussion om skillnaden mellan stegar som man kan klättra på och bokhyllor som man INTE kan klättra på, och sen staplade vi in böckerna igen. Efter detta var dom lugna i nästan 5 minuter.

Sen började lillebror springa runt. I över en halvtimme joggade han runt. Mellan kök och vardagsrum har jag bara en liten pelare i mitten med kyl/frys på kökssidan och pianot på vardagsrumssidan. Inte så stort, men tydligen precis lagom att springa runtom. Barnet moder tittade med stora ögon och insinuerade att jag lagt knark i lasagnen, vilket jag ihärdigt förnekade. Jag tror det måste varit alla vitaminer i grönsakerna!

Sen hade vi sångtävling på kvällen. Dom är duktiga barnen. Och lillebror har precis lärt sej läsa så han läste saga för mej, om en orm som inte ville bli dragen i svansen. Det är så härligt att se, just det där ögonblicket när man SER hur de fattar, just när de knäcker läskoden. Och han skriver så snyggt! Snyggare än jag gör själv!

Nu sitter jag här och bara trivs. Dom fyller huset med liv!

Anni

Inifrån badrummet hörs temat till Starwars! Det är rätt pampig duschmusik! :-)

2008-10-25 10:16:23

Bonita

be dom sjunga för mej, jag lämnar badrumsdörren på glänt så att jag hör dem..

2008-10-25 10:25:53

Moot

Härligt :-)

2008-10-25 10:27:24

tori

:)
Och jag blev vansinnigt sugen på lasagne.

2008-10-25 11:18:47

Anni

@Tori - OK, jag fixar en bit åt dej. Vill du ha med eller utan vitaminkick? ;-)

2008-10-25 16:28:46

Anni

@Bonita - OK, för full hals... hör du dom?

2008-10-25 16:29:18

Doriz

Haha! Vad hungrig jag skulle bli om det ringde hela tiden. Jag och Pavlovs hundar liksom. Draaagel

2008-10-25 18:20:27


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!