When the fat lady starts to sing

Anni 2008-10-23 11:00 (1 kommentar)
På Metropolitan Opera finns lampor som ser ut som exploderande diamanter! De hängde i en stor hall, med tjusiga trappor upp. Vi hade snofsat upp oss allt vi kunde, men kände oss ändå som små bonnatöser bland alla välfriserade, juvelprydda New York-damer och deras oklanderliga kavaljerer.

Vi fick biljetter samma dag och hamnade längst upp, längst bak. Vi såg jättebra, fast det var på långt håll förstås, men akustiken var perfekt där högst upp under taket och vi hade total överblick.

La Gioconda - en förskräcklig historia! En stackars godhjärtad flicka som sjöng så vackert och ville alla väl, men fick offra allt hon hade kärt pga en förfärlig spion som inte gjorde annat än sattyg!

Flickans mamma, en blind gammal dam som bara bad böner till Gud och inte gjorde en fluga förnär, blev också utsatt för allsköns elände. I en scen stapplade hon omkring och sjöng längst ut på scenkanten och jag satt där och bet på naglarna. Tänk om hon skulle trilla ner i orkesterdiket!!! Blinda tanten, kunde ingen hålla i henne. Jo, så bra skådis var hon, att jag gick på det med hull och hår!

Dom sjöng och vi applåderade. Fyra akter höll dom på, och Bästisen somnade bara en liten stund i tredje, och det skyllde vi på jetlag.

Vilket ställe så flott! Och med textremsa på stolsryggen framför - helt perfekt, man fattade allting fast dom sjöng på italienska.

Moot

Åhhh mer opera till folket. Vackert!!

2008-10-23 11:24:35


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!