här kommer en massa blaj

Corn 2008-07-04 00:29 (6 kommentarer)
Fin eftermiddag gled över i en fin kväll. Först alltså eftermiddag: Vi åt sen fikamiddaglunch, mackor och m'n'm's vid köksbordet, sen internettade jag och pappan och gossarna spelade guitar hero. Sen gick vi ut och jag planterade en liten persiljeplanta och barnen och The Man cyklade en liten liten sväng och så vattnade vi och gallrade bland morötterna.

Sen åkte vi till byn och köpte kebab och så åkte vi till en pyttelekplats och satt där i solnedgång och svullade kebab och barnen lekte och mannen och jag flabbade mest. Och vad är det med oss och alla sånger? Vi hade "sporks" med oss, kombinerade gaffel/kniv/sked i ett och samma bestick, i plast, svenskt företag men köpta i usa. Jag höll upp dem och sjöng "four trailerpark sporks go round the outside" och lekte Eminem.

Sen tänkte jag "meet me at the köttfärssås" istället för "meet me at the wrecking ball" (Emmylou Harris) när jag tänkte på vad vi ska käka i morgon och jag brukar också sjunga "everybody was instant noodling" istället för kung fu fighting. Och så har vi ju klassikern som min man brukar sjunga när han plockar upp (mestadels mina) kläder i hallen: "Strö palmblad, bred ut kläder".

Nåväl. Det finns massor av exempel. Sången och musiken är central i vår familj, fast vi har rätt kackiga sångröster, alltså vi vuxna. Men musik musik musik hela tiden. Just nu lyssnar vi enbart på Kim Larsen i bilen och det blir som lugn paus från all hårdrock det lyssnas på hemma. I dag sjöng gossarna "DIN GAMLE SKURK!" på danska jättehögt, det lät extremt roligt.

Och för ett tag sen nattade jag fyraåringen som bad mig sjunga "yrsan lull koka sylten full".

Efter kebab och lek åkte vi runt lite i omgivningarna och sen hem till bad och läsning av "bajsboken" och nu sover gossarna små. Jag sitter vid min dator och söker på "old school tattoos" och konstaterar att koi-karpar är himla snygga. Min man spelar ett bondespel på sin dator och lyssnar på folkmusik. Kontraster, mina vänner. Det är så himla härligt.

tori

åh vad härligt. fortsätt sjung! massor!

och jag rekommenderar boken "bajskorv" förresten, om jag inte nämnt det. helt FÖRTJUSANDE (eller snarare skit-höhö-rolig) om en kanin som bara kan säga bajskorv. i slutet kan han bara säga prutt istället. det slutar aldrig vara roligt. :)

2008-07-04 06:19:10

tori

alltså: det slutar aldrig vara roligt för MIG. några barn har jag aldrig läst den för. :D

2008-07-04 06:19:47

Basilika

Dina texter om dina barn och din man tar helt udden av min skrack over att binda mig och skaffa barn. Allt det dar fina i vardagen, de sma detaljerna, det gor mig alldeles varm och gosig innombords. Ha en fin helg!

2008-07-04 09:02:51

Sheela

Blir som vanligt alldeles varm i hjärtat när jag läser hur fint du beskriver din familj.

2008-07-04 09:17:40

Pinklady

Åh, vad är det för bondespel på datorn? Vill ha!

2008-07-04 10:16:50

ikapiika

Åh, strö palmer bred ut kläder... kanske är det man ska sjunga som städlåt. perfa!!

2008-07-05 19:37:07


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.