Mer flyttprat...

kicko 2008-03-12 19:51 (7 kommentarer)
Ok, det är nog inte bara mäklaren som är märklig (jag börjar tro att han är väldigt oerfaren, vilket känns som en snällare tanke än att han verkligen ÄR dum i huvudet). Säljaren är rätt knepig han med. Det började iofs redan för ett par månader sedan med att han lät tämligen ovillig att ta ledigt från jobbet för att skriva papper om överlåtelse och sånt. Vafan, du säljer en bostadsrätt, det är väl sånt du får RÄKNA med!?

Sen var det massa strul med att mäklaren sagt att vitvarorna var nya fast de visserligen nyligen var utbytta, men begagnade. Och javisst, det är vi som köpare som ansvarar för att kolla sånt, men JAG hade då ingen tanke på att "utbytt i år" betyder annat än nytt?
Som kompensation för det kunde vi tänka oss en handdukstork i det nyrenoverade badrummet istället för det ordinarie elementet (som mäklaren står för, för att det var de som var otydliga i sin info). Detta var alltså typ två månader sen. Massa turer fram och tillbaka senare gick säljaren med på det, och IDAG ringer mäklaren och säger att säljaren inte satt upp nån handdukstork för han kom fram till att han inte klarade av det på egen hand. Sen visade det sig att han inte ens köpt nån handdukstork - så mycket hade han försökt...

En dörr som var trasig skulle lagas eller bytas ut oxå, även det en sak som sagts redan från början för flera månader sen. Jag tror det var igår det kom fram att den dörren inte är tillbaks från lackeringen än. Vafan liksom! vi var på visning i december (var det väl?) för den här lägenheten och då lovade han att fixa dörren innan överlåtelse, så det borde ha kunnat fixas tidigare.

Visst, jag förstår om man har annat att lägga tid och energi på när man separerat och skaffat nytt hem och pendlar och vad det nu kan vara - men visar man inte lite engagemang i försäljningen av den gamla lägenheten om man är som folk är mest? Och orkar man inte bry sig säger man inte att man ska fixa saker, utan säljer i befintligt skick. Väl?

Det är så jävla frustrerande att allt det här dyker upp NU, bara några dagar innan överlåtelsen. När det gått massor med veckor utan ett endaste ljud från mäklaren. Det är först nu den senaste veckan som han blivit duktig på att ringa tillbaks. Nu ringer han även om han inte har nåt att rapportera, vi tolkar det som att han skäms och inte törs låta bli att höra av sig längre... men det är varken nån tröst eller ursäkt. Blä.

Bonita

Jag kanske kan få använda mäklaren och säljaren att avreagera mej på..så slipper jag gå till en kurator *nickar ivrigt*

2008-03-12 19:59:40

Skylla

Blä vad jobbigt! Och vilken skillnad mot hur det var för oss. Säljarna har varit urgulliga och lämnat kvar massor av grejer, bl a två säsongers förbrukning av ved(!). Och mäklaren ringde för någon vecka sedan och undrade hur vi hade det och om vi trivdes.

2008-03-12 20:06:54

Vicky

Skitmäklare! Och vilket fult grepp "utbytt i år"!!!

2008-03-12 22:07:47

Paula

Jag säger som min pappa: mäklare är klåpare som man inte ska beblanda sig med.

Se till att han kompenserar genom att fixa hela flytten åt er, så att du kan komma med på årsmötet - det skulle kännas mycket mindre jobbigt om jag hade dig att kladda på under allt tjafs jag förväntar mig... (Undrar o det kommer kännas som ett antiklimax om det inte blir något tjafs?)

2008-03-13 00:27:51

Bettty

Om man lovat att fixa nåt och inte gör dte får man väl ge nån slags kompensation? Om det är säljaren som fallerar får han sänka priset, är det mäklaren som fallerar får han väl dra av lite från sitt arvode? Eller fixa flytten om han nu hellre vill det.

2008-03-13 08:56:14

Anni

Se till att få rejäl kompensation, så där får det väl inte gå till heller?!

2008-03-13 10:40:35

aniara

Det är upp till mäklaren att se till att kompensationen kommer er till rätta, det är ju han som har kontakt med säljaren och även om han är handlingsförlamad och borta i skallen av en separation så får ju mäklaren styra upp. Utbytt i år .. ja det var fult. Är mäklaren en som sålt mkt eller är det hans första försäljning? ;) Stå på er!

2008-03-13 21:44:22


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007