flum

Corn 2007-09-11 21:59 (10 kommentarer)
Okej såhär: ibland är jag så SLÖ. Hur gör alla andra frilansare, jobbar de/ni jämt? Jag jobbar ju mycket ibland men jag är inte direkt ute och ränner röven av mig för att skaffa nya kunder. Jag är rätt nöjd med de jag har. Ibland, som idag, sitter jag och tar det ganska lugnt. Tänder en brasa, går en promenad, dricker många baljor kaffe, hämtar posten. Njuter av höst-kök-lugn. Lyssnar på Junior Boys. Det ligger liksom inte för mig att jobba mer än heltid, och så känner jag mig lat och lätt skämmig. Jag vill ju jobba, visst, men inte sådär skitmycket. Egenföretagare ska ju vara sådana att de vill jobba jämt och alltid jobba över och slita, slita, slita.

Ack nej. Not me. Och det gnager lite. I dag skulle jag städa lego (eller ja, duplo) men blev sittande i lekrummet en timme (själv), där jag byggde upp en stad. En stor bred väg i mitten och sen legohus på båda sidor, både slott, brandstation och vanliga bostadshus där prinsar och prinsessor låg och sov och Byggare Bob satt i ett flygplan uppe på kyrktornet. En polis satt vid sin dator, en snubbe satt och åt tårta och ytterligare en prins satt och speglade sig.
Barnen blev aplyckliga när de kom hem. De lekte genast eldsvåda.

Annars försöker jag vänja mig av med socker. Det går sådär. Eller det GÅR, men det är jobbigt. Efter maten får jag alltid vargliknande cravings efter choklad eller något slisk. Jag nöjer mig med äpplen och kanske ananaste.

förutom jobbandet tycker jag att jag är ganska flitig. jag skickade ett paket häromdagen, till en vän som fyllde år, vi brukar ALDRIG uppvakta varandra och då blir ju effekten desto större. Det är roligt. Och jag har skickat brev till England och bebiskläder till en nykläckt bebis i Stockholm och jag börjar dra ihop en låtlista till en fin fröken.

Och i morgon ska jag jobba. Och nästa vecka. Joodå.

Baumbi

jag kommer och har kreativa legomöten med dig då? vi skulle bli det bästa errr-teamet ever ;)

2007-09-11 22:18:52

Pocks

Jamen du gör ju som alla bode - gör vad du vill och är nöjd. Världsklass. Du är bra.

2007-09-11 23:39:51

Smulmia

Att bygga legovärld till sina guldgossar är fasiken mer värt än att slita ihjäl sig med jobb för att det är vad man "borde" göra!

2007-09-12 00:05:09

Tudorienne

Jag tror att många frilansare är såna så att de har nåt syndrom som gör att de aldrig kan koppla av. Hyperaktivitet osv, (som gör att de inte skulle passa så bra in på en arbetsplats). Det du gör låter sunt tycker jag.

2007-09-12 07:52:45

Vicky

Vilken bild av arbete skulle du vilja förmedla till dina barn? Det brukar jag tänka och inser att jag måste ändra på vissa delar av min inställning till arbete... Jag vill att Malva ska se att man kan ha en cool inställning till arbete, att man jobbar järnet ibland och betydligt mindre ibland. Och att jobbet inte är allt här i livet, inte alls. Den bilden vill jag ge henne!

2007-09-12 09:35:29

Vicky

Och med den kommentaren vill jag säga att du verkar ha en himla sund inställning till arbete kontra livet!

2007-09-12 09:36:17

astrud

det där med frilansande funderar jag också mycket på. jag är ju då inte frilansare, men inser att det skulle inte heller vara så lätt för mig att vara det för att jag mellan varven är väldigt ... tja, lat, eller odisciplinerad. min sambo, däremot, som har frilansat i många år och som nu förvisso har en fast tjänst men frilansar utöver den, han är disciplinen personifierad och jobbar direkt när han kommer hem från vanliga jobbet, eller kliver upp klockan sex på lördagen för att jobba på första halvan av dagen så att han kan vara ledig andra halvan. å andra sidan, om man ska se nackdelen med det, har han också mycket svårare att koppla av än vad jag har. det är en balansgång det där, en svår sådan.

2007-09-12 10:22:57

astrud

jag tror att din inställning är bra och låter balanserad. kanske se det som att du är lite av en levnadskonstnär i stället för "slö" emellanåt?

2007-09-12 10:24:24

vajlan

för det första gör du det som folk går dyra kurser för att lära sig, alldeles av dig själv, tänk dig! för det andra så ser du till att dina söner inte präglas på hjärtinfarktframkallande beteende. det är väl fint? tycker du på allvar att du är slö för att du kan koppla ifrån arbetspiskan ibland? var kommer den bilden ifrån? för att kunna göra ett kreativt jobb behöver du ställtiden ju..

2007-09-12 11:05:29

Newblet

Meh! Du gör ju precis som alla borde göra. För vems skull skulle du jobba mer än du redan gör? Du "borde" absolut ingenting mer än att leva ditt liv så som det känns bäst för dig. Att bygga legostad åt barnen är banne mig bättre än att skuffa undan dem för att du inte har tid med dem för att du måste jobba jobba jobba, eller hur? Arbetet är bara en liten, liten del av den dyrbara tid vi har som är vårt liv. Du är klok som en bok och verkar förvalta din tid väl. :-)

2007-09-12 11:20:48


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.