Otur men tur

Lisasan 2007-07-24 00:02 (1 kommentar)
Rörmokaren, eller snarare rörmokarna var här idag. Jag var rädd att vi skulle behöva byta stammar, och att det skulle kosta så mycket att vi inte kan bo kvar. Men ja och nej, det var illa men inte så dyrt som jag trodde.

I morgon kommer de båda gubbarna tillbaks klockan 8. Dom ska byta ut hela avloppsstammen från badrummet på övervåningen, via den illaluktande delen på första våningen, ner till källaren. Det var ingen direkt synlig läcka, således är det troligtvis helt omöjligt att få något på försäkringen. Men det luktar satan och den ena av gubbarna sa direkt att det luktar död råtta. Nu har vi ju fortfarande den döda råttan under köksfönstret, och den luktar lite. Men han har kanske rätt, det kan vara ännu en död råtta nere i avloppet. Sannolikt är den äldsta delen av stammen 80 år, och lukten kan komma av taskiga packningar och tätningar, sprickor eller annat. 80 år - tro fan att den behöver bytas.

10000 skulle kalaset gå på. Det låter lågt i mina öron, men gubbarna hävdade att det nog skulle räcka. Allt beror lite på. Det sitter en krök fastmurad i en stenvägg, och där måste dom bila sig igenom. Beroende på hur illa det ser ut och hur mycket som ska bilas bort kan det bli dyrare. Men jag hade nästan trott en nolla till för att byta stammar. Vi ska nog klara detta, bara den förbannade lukten försvinner snart! Fatta hur vedervärdigt det är att laga mat i ett kök där det i ena hörnet luktar död råtta och 80 år gammalt avlopp, och i andra hörnet död och halvkomposterad råtta.

Visst, vi klarar nog detta också. Men allvarligt talat, hur fan kan man ha sån här otur på bara två år i ett hus?

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may