Flörtögd och lite av varje

Anni 2007-06-25 11:06 (10 kommentarer)
Mitt högra ögonlock har börjat fladdra okontrollerat. Helt plötsligt bara rycker det iväg och flörtar vilt med allt och alla som råka komma i vägen. Ganska irriterande faktiskt.

Annars är det bra. Lite trött efter att ha varit översocial i helgen. Trevligt dock. Jag var hundvakt ett par dagar, till en jättesöt liten cockerspaniel-dam. Hon var hur cool som helst och mycket bestämd med hur hon ville ha det. Gå i trappor var inte att tala om, när det finns hiss i huset! Och med uppfordrande blick berättade hon när det var dags för godis.

Lilla vovven, hon fick följa med hem till mina föräldrar en eftermiddag, när jag skulle på kalas med massa vilda barn. Tror det var betydligt lugnare för henne där. Hon charmade förstås dom oxå, låg med huvudet i pappas knä och blev krafsad bakom dom långa, lockiga öronen. När jag kom tillbaka och hämtade henne blev hon jättelycklig och svansade runt i hallen.

Skulle allt vara mysigt att ha en liten hund jämt! Enda nackdelen var att vackla upp i gryningen och gå ut med henne. Jag var definitivt inte vaken, men ut kom vi, i ösregnet, kissade en snabb skvätt och sen gick vi in igen. Jag började fixa lite i köket, men då gick lilla vovven in och la sej igen, klok som hon är, och då kom jag efter och så somnade vi om en timme...

Det blev midsommarfest, fast den blev inregnad och vi åt sill och alldeles för många jordgubbar. Trevligt hur som helst fast det kändes mer som vanlig fest än midsommar.

Sen har jag haft ett trevligt lunchbesök av en kompis och ett gäng som kom på improviserad frunch och sen åkte jag och hälsade på min minsta gud-dotter en sväng. Jo, och var på fin restaurang med föräldrarna och åt lyxig mat tills magen stod i åtta hörn. Det är ju inte klokt vad jag hunnit med på en helg!

Det är så skönt tycker jag, med såna där vänner som bara tar det som det kommer. När det blir så där avslappnat och man inte behöver göra sej till. En kompis ringde och förslog promenad, men då hade jag just varit ute med hunden i ett par timmar. Så hon kom över på lunch istället och sen efter maten satt vi i soffan och slappade med en varm hund över fötterna och somnade! Båda två, satt där och sov en liten stund. Jätteskönt, vi behövde det! Då är det skönt att kunna göra det, utan att känna att man borde vara trevlig! Det är vänner det!

Eller som bästisen. Jag kom över dit i går kväll för att knycka lite rabarber. Jag har saftfabrik i köket för tillfället. Gör fläder och rabarbersaft på löpande band och delar med mej till nära och kära. Så jag gick ut i landet och plockade med mej några kilo rabarber och så stod vi där i köket och skar den i bitar. Sen fick jag burkar och citronsyra, alla bidrag mottages tacksamt, och sen stack jag hem igen, med bilen full av rabarber. När min frys blir full lastar jag ur den i kompisens frysbox. Sånt som kallas teamwork!

Hur som helst mår jag mycket bättre igen. Det är skönt att vara ute bland folk och hitta på lite skoj saker. Hellre det än att sitta hemma och uggla och deppa.

Håller på att fundera över sommarplaneringen. Fyra veckors semester. Vad vill jag hinna, vem ska jag träffa. Ska jag till Stockholm i början eller i slutet? Kommer jag verkligen att ta mej iväg eller bara sitta hemma om jag inte bokar in nåt speciellt?

Det är konstigt, hur man ska slurpa ut varenda liten minut ur ledigheten. Det blir nästan en stress i det oxå. Jag tror jag bara ska softa runt och ta det som det kommer! Bara jag inte soffpotatisar bort alltihop då?

Coppelia

Å så mysigt med liten cockerspanielflicka!
Låter somom du haft en bra och mysig helg. Goda vänner är guld värt!

2007-06-25 12:05:11

crackgrrl

man kan uppfostra hunden till att sova anda tills matte vaknar...

2007-06-25 12:23:01

Anni

Jo, fast är det inte risk för kiss-olycka inne då? Vågade inte riskera något, eftersom ordinarie matte är väldigt morgonpigg...

2007-06-25 13:19:17

Bonita

"dy lyda Bonitas råd, å flytta hop med denna där..."

2007-06-25 19:21:59

kicko

Vi passerade dina trakter på vägen mellan svärfar och svärmor i lördags, men hade inte så mkt tid över tyvärr. Jag funderar på att komma förbi nån annan gång under sommaren istället. =)

2007-06-25 21:47:27

crackgrrl

hmm, ja, när de är små, men de lär sig snabbt. ingen hund vill kissa där de sover! under det att de är för unga för att blåsmuskeln skall vara fullt utvecklad, får man gå upp tidigt med dem, men successivt vakna senare och senare så att de lär sig. :)

2007-06-25 23:59:07

Binglan?

jag var flörtögd när jag var gravid av någon konstig anledning, men det slutade sen, någon nerv som kom i kläm eller något antar jag. blink blink på dej!

2007-06-26 09:04:22

Binglan?

ja jag var ju inte gravid av någon konstig anledning, utan flörtögd alltså.

2007-06-26 09:04:59

Anni

Binglan ;-) ;-) ;-) tillbaka! Fast det är faktiskt bättre idag, och jag är inte gravid så det kan inte ha nåt samband!

Kicko! JAAA gör det!

Bonita - ja, visst vore det mysigt, men vovvens riktiga matte kanske blir lite sur då? Får hitta en egen Lady!

Och då ska jag köra Crackgrrls tips med successiva sovmorgnar! Definitivt!

2007-06-26 13:03:11

Mea

Jag gillar ordet - flörtögd. :)

2007-06-26 14:46:12


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!