moaning

Corn 2007-06-20 12:59 (5 kommentarer)
Jag har nog aldrig känt någon noja kring midsommar, att jag måste ha en fest att gå på eller så. Helt befriad från dylika förväntningar. Några år har vi åkt till grannhålan där det är ett litet firande i en gammal folkpark. Och det är ju käckt på sitt sätt, men krystat, med godis som utgångspunkt för allt, man kan vinna godis, man får godis i fiskdammen, fikaståndet är alltings nav där alla samlas och dricker läsk och kaffe och äter varmkorv. Och godis. Och så är det svettigt och så ska man hälsa på alla andra dagisbarnsföräldrar som man knappt känner. Solen gassar ALLTID och så är det alltid någon obskyr trollkarl där.

Förra året var vi hemma. Bara vi, inte ens mina svärföräldrar var hemma. Det var lugnt och fint och oerhört roligt.

Så nu är jag en gnällkärring (jag tror att det är ett PMS-drag hos mig) och bitchar lite kring att vi faktiskt är bortbjudna på midsommar. Jag känner att min asociala ådra kommer fram, men det kan vara för att jag har jobbat så otroligt mycket på sistone, flera jobb från flera olika uppdragsgivare och jag känner mig helt SLUT och utmattad och att sitta i en liten stuga med tre andra par och en hel drös med ungar ter sig faktiskt inte lockande just nu. Jag vet att jag är jättegnällig. Men jag vill mest vila. Och vara på min tomt. Jag ÄR ju social och uppåt och inte så mycket av hemmagris, förutom tydligen just nu. Dålig tajming. Men ja. What to dooo, what to dooo.

Pocks

Stanna hemma. Enkelt. Annars bliru som alla (oss) andra som gör för mycket och mycket och mycket och så blir det en dålig cirkel som liksom aldrig tar slut. Stanna hemma.

2007-06-20 13:05:52

morsan

Håller med Pocks! Ni ska göra det ni mår bäst av.

2007-06-20 13:46:30

Anni

Jag har alltid gillat midsommar för att det är en sån där helg när det inte är så mycket krav. I min familj är det ingen som är så förtjust i att dansa kring stång och sånt, så vi brukar mest softa omkring och vara lediga. Lite sill och en jordgubbe eller två slinker ju alltid ner, men vi har ingen tradition av att supa och festa så det brukar vara väldigt lugnt.
Nu har jag börjat fira med några vänner och det är oxå jättemysigt, men vi kör fortfarande den softa stilen. Skrota omkring i trädgården eller gå och bada. Så ska det vara!
Och inget regn på sillen!

2007-06-20 15:00:46

tori?

äh, men stanna hemma då. Ät färskpotatis och gräddfil och lite smör och ta en nubbe eller två. och käka jordgubbar och titta på korna. åååh, jag vill också komma (och nu blev jag hungrig).
:)

2007-06-20 16:31:08

Baumbi

jag sällar mig till kören. stanna hemma. landa. och slappa järnet :) man ska lyssna på kroppen.

2007-06-21 10:06:37


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.