blöööööööööööö

Corn 2007-06-19 21:57 (4 kommentarer)
Tidigare tyckte jag att jag inte hade det jobb jag förtjänade. Att jag var värd något annat än att gå och harva på som arbetslös/ouppskattad redigerare.

Men NU när jag har BRA jobb tänker jag att jobben är för bra för mig, att jag egentligen är extremt medioker och att någon snart borde inse min bluff. Att jag bara har råkat få bra kontakter och får bra jobb nu. Jag tänker att de aldrig mer vill anlita mig efter första gången.

När ska man få någon balans i de här tankarna? Det är ju sjuuukt jobbigt.

Fast å andra sidan fick jag följande från min sthlms-chef idag:
"Jag är mycket nöjd. Bra tjejen!"
och sen fick jag "KANONSNYGGT!" om en annan grej. Jag ska gå och tänka så, som ett mantra.

min största son sjunger Wolfmother-sånger och den lilla sjunger "Shout at the devil" och ja, it's a curse, gitarrspelet, så fort jag är lite ledig spelar jag gitarr. Fast att vara ledig är ett skämt. Idag jobbade jag i stan, sen var jag en snäll fru och köpte med mig lunch som jag åkte med till min man, på hans andra jobb, och så åt vi och jag åkte hem, jobbade hetsigt ett tag till, började steka pannkakor till dagisavslutningen, avbröt ett tag för att hämta barnen, åkte hem, stekte mer pannkakor, skar melon och päron, gjorde saft och kaffe, packade liten väska, ropade på ungarna, packade in dem plus mig själv och man i bilen och så for vi iväg på lilla dagisfesten.

japp. effektiv. Och nu borde jag förbereda mig inför i morgon men jag är ju så trött att jag faktiskt inte orkar. Jag får kliva upp lite tidigare. As if.

Åh för fan vad gnälligt det blev.

IIka

Ha, Ha... T går runt och sjunger "smoke on the water" och "ironman". Jag tycker definitivt att du ska ta åt dig av den goda kritiken men känner igen mig i båda känslorna. "jag är för bra för det här" och "det här klara jag aldrig"

2007-06-20 08:26:47

Peppar

Självkänsla, baby, självkänsla! Jag har tänkt precis likadant, att jag är en bluff som närsomhelst blir avslöjad. Att jag inte är nån riktig översättarinna utan bara ett påhitt, liksom. Det spelade ingen roll hur mycket beröm jag fick av uppdragsgivare och dylika - jag blev glad och kände mig oövervinnerlig en stund men sen rann det liksom bara av mig för jag "visste" ju innerst inne att de bara hade gått på mitt lurendrejeri. Det gällde förresten alla aspekter av livet, inte minst socialt. Att sitta bland folk och känna att alla andra "får" vara där men själv är man liksom på låtsas.

Jag har ofta tänkt att jag är "grandios" och pytteliten om vartannat - stort självförtroende och usel självkänsla på samma gång. Man vet vad man kan prestera och vad det är värt, men känslan av egenvärde är det sämre ställt med. Och yttre bekräftelse stärker självförtroendet tillfälligt, men får liksom inget fäste i självkänslan utan studsar bara tillbaka.

Hjälp vad jag babblar va! Det är ett ämne som ligger mig (för att inte tala om toktanten) rätt varmt om hjärtat. ;-)

2007-06-20 09:42:21

vajlan

relaterar till det Peppar säger. därmed inte sagt att självkänslebrist betyder Spring o låna Törnblomskan. hon gör det på tok för enkelt för sig. skulle man inte må bra trots att man idogt övat på hennes övningar så känner man sig nog ännu uslare inbillar jag mig. har du nånsin haft nån proffskontakt själv undrar jag. får man fråga så utan att kliva nån på tårna? det är ju så många här som har eller haft toktanter o det verkar allmänt accepterat så jag tror jag får fråga..

2007-06-20 10:35:48

Corn

Peppar. tack för ditt långa tänkvärda. Visst är det så där. Och det kan man ju rent teoretiskt förstå och rentav slå bort, men sen finns det ju kvar ändå. Känslomässigt.

vajlan: tack. nej, jag har inte nån prattant, ibland funderar jag på det men äh, jag vet inte...

2007-06-20 16:15:37


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.