Pliktfrihet

Anni 2007-06-14 15:40 (2 kommentarer)
Imorse tog jag mej friheter! Det får vara nån måtta på hur plikttrogen man är, mitt i sommaren och allting. Det är faktiskt ingen på jobbet som saknar mej om jag ägnar en vanlig torsdag utan inbokade möten åt att läsa hemma!

Så jag tog det lugnt imorse, satte mej med en tjock tegelsten på engelska som jag borde läst för länge sen och plöjde. Kokade en kopp te och plöjde lite till. Gick efter anteckningsblock och skrev ner lite klokheter. Satt och tittade rakt ut i luften och tänkte en stund, läste lite till. Ostörd.

Sen rätade jag på ryggen, körde lite qi gong och stoppade i mej lite lunch, och läste vidare. Nu har jag kommit 200 sidor in och fått massa spännande tankar. I min egen soffa, med soft musik i bakgrunden. Ingen som stör, ingen som avbryter, inget spring, ingen dator.

Så skönt! Jag har inte fått så mycket gjort, men jag har fått mycket TÄNKT och känner mej inspirerad och full av idéer.

Sen åkte jag och köpte jordgubbar till fikat och kom lugn och avslappnad in och var trevlig mot kollegorna en stund. Och det var ingen som sa nåt om att de hade saknat mej.

Så får man väl egentligen inte göra, men just i det här fallet kan jag inte se vad som skulle vara fel med det? Jag är så oerhört mycket mer effektiv när jag får möjlighet att göra så här, och det borde väl dom på jobbet oxå uppskatta? Jag hoppas dom förstår det! Själv mår jag bättre än jag gjort på länge!

Jazz

Så får man väl visst göra om det går? Det är väl ett jobb som ska bli gjort? Tycker det lät som ett bra sätt att lösa det hela. Du får faktiskt inte betalt för att finnas... du får betalt för att göra ett jobb. Blev det gjort så har du gjort rätt.

2007-06-14 15:57:47

Anni

Jo, så resonerar jag oxå, men här finns det en jobbkultur som hänger upp sig på stämpelklockor och att befinna sig på arbetet rent geografiskt. Sen att inspirationen flödar mycket bättre nån annanstans det räknas liksom inte. För om jag (som har jobb som tillåter det) jobbar nån annanstans ibland, är det orättvist mot dom som inte kan ta med sej sitt jobb... eller nåt? Alla företagskulturer är olika, men jag är obstinat ;-)

2007-06-15 09:18:20


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!