Helgen i repris

AnnA 2007-05-28 12:12 (1 kommentar)
Lördag morgon åker vi och kikar i huset och skriver en snabb inköpslista. Kör till färgaffären. Stängt! Nåja, det var ju pingstafton. Fortsätter till stan istället. Tyvärr fanns inte tapeten hemma, det var beställningsvara, så det fick jag vänta med.
Berättar för tjejen i butiken vad vi skall göra och går igenom allt säkert 2 gånger.
Köper allt det andra, spackel, takfärg, väggfärg, roller, maskeringstejp, slippappet och gud vet allt.

Inget glömt, kör till huset och börjar dra lite i tapeterna. Det slutar med att det ena rummet måste tapeterna ner helt, det andra verkar bättre.

Ni trodde väl inte på, att vi inte glömt något va? Just det, nätremsor till hörnen kan vara bra att ha om man vill göra snygga hörn. En tur till stan igen. Bredspacklar och slipar så armarna värker. Däremellan handlar jag mat, fika och lagar till den.
Jag och barnen ger upp kl.22 på kvällen. Vid midnatt kommer systersonen.

Söndag, underlaget har lyft från stora bitar på den bredspacklade väggen. Bara att dra ner och börja om.

Vid lunchtid kommer systerdottern med hundkojan, nät och stolpar på släp som jag hittat på blocket. Gulle henne! Herregud vad tung kojan var. 4 personer orkade inte bära den. Vi fick rulla den över gräsmattan till bortre hörnet. Rulla och rulla, hmm. Men den höll, välbyggd!

Fixade kaffe och mackor till hungriga arbetare.
Sedan fortsätter vi att slipa och spackla i nästa rum. Taken blir målade.

Vid femtiden är det inte mycket kvar man kan göra, nu måste det torka. Jag ska köra hem och laga kvällsmat. Systersonen följer med ut för att flytta sin bil som står bakom min. Det ösregnar för tillfället. Precis innan har vi stängt och låst alla fönster och dörrar så han bara kan slå igen ytterdörren när han sticker.
Fast det gjorde han redan när han skulle flytta bilen, och det var dumt. För inne på bänken låg husnyckeln. Som tur var var ett fönster fortfarande öppet på ovanvåningen, jippie. Han var hejare på att använda stege och klättra :)

Om ni undrar sov jag som en stock inatt!
Tjingeling.

Pocks

Haha! Slutet gott allting gott tycker jag det låter som.

2007-05-28 12:17:05


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007