Meno

Corn 2006-12-11 13:03 (7 kommentarer)
Ute är det nästan storm men här inne är det fint och varmt. Idag är jag omåttligt slö, efter att man och barn var ivägskeppade till jobb och dagis, smet jag till sängen igen och tog en tvåtimmarssovmorgon, sen har jag slöjobbat litegrann på hemsidesgrejen, men mest lyssnar jag på musik.

Igår tog jag fram lite pysselgrejer till barnen och så satt vi så pittoreskt vid köksbordet, storabarnet klippte och klistrade ihop en tavla, lillabarnet sorterade ut ångloken bland plastpärlorna (som är olika små figurer). Storabarnet gjorde ett raskt och snyggt halsband till sin farmor och allt var FIIINT, vi småpratade, storegossen undrade om Christer Fuglesang och Green Day delar lägenhet, där borta i USA. Och så vill han själv byta efternamn till SvenNordqvist, ja han säger så. Vi lyssnade på musik, mina nya älsklingar är Junior Boys som växer STOOORT, jag kan lyssna på "Double Shadow" hundra gånger per dag.

Sen skulle jag laga mat och det är alltid som ett startskott till barnabråk. Den lilla galningen gick omkring och kastade saker och drog sin storebror i håret och lyckades hälla ut tusen (ja, så många) pärlor på köksgolvet. Sen vägrade han hjälpa till att plocka upp (jag vet faktiskt inte hur man förmår en 2,5-åring att städa, det är helt omöjligt) så jag och den stora kröp omkring och knotade och plockade pärlor. Sen gjorde jag några konstiga men goda kikärtsbiffar och på kvällen såg vi på Match Point som var bra.

Klart slut.

tips:

nylonstrumpa på, eller liksom i dammsugarröret och så snufar man runt och suger upp pärlorna så. lite beroende på pärlstorlek såklart, men kan underlätta ibland!

2006-12-11 15:06:34

nina

Fan vilket smart tips, det hade jag fan aldrig kommit på. Om jag ngn gång ska få barn ska jag lätt göra det!

Sedan tänkte jag att jag skulle försöka få dig att dela med dig av receptet på biffarna, de låter gottigt!

2006-12-11 15:15:48

Corn

tipsaren: jo, jag VET ju det och tänkte det hela tiden medan vi plockade pärlorna, men jag ORKADE inte gå och leta upp nylonstrumpor! :D Och så tyckte jag att det var ganska pedagogiskt att få städa upp det man har hällt ut, även om förövaren i det här fallet faktiskt slapp undan... Men storebror fick ju se lite orsak -> verkan.

nina: tja, ungefär som hummus fast hårdare. :) Kikärter, lite olja, lite äggersättningspulver, ströbröd. alltså blanda ströbröd och ägg/äggersättning med lite vatten, sen ska det svälla ett tag, sen i med kikärter och kryddor och citronsaft och gogga runt. Det ska bli ganska fast. Sen kan man väl steka i ugnen om man vll men jag körde på det fettiga viset och stekte dem, närapå friterade dem, i mycket olja. Mums.

2006-12-11 15:21:12

Corn

och stavmixern funkar fint där. vroom vroom!

2006-12-11 15:21:43

Doris

Jag är lite småkär i brorsan i Match Point. Bara så du vet...

2006-12-11 15:41:23

Corn

Doris: åh, ja han är söt. sådär brittisk, fräsch och snobbig på ett sött sätt.

2006-12-11 15:42:23

Gunla

Haha! Klart tuffingarna delar lägenhet over there! Fina perspektiv. Gulligt!

2006-12-11 19:26:54


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.