great balls of fire

Corn 2006-11-21 19:39 (8 kommentarer)
Mitt i all turbulens så blir vi magsjuka, lill-Rogga och jag. Vi ligger i soffan nästan hela dagen, han får titta på obegränsat med film och jag läser tidningar. Bland annat Fredrik Strages intervju med Jerry Lee Lewis, den är helt galen, bland annat har Strage hört ett rykte att Jerry döpte sin gård till "Disgraceland" och jag tycker att det vansinnigt kul. Så har jag också lite låg humor. Eller ordskojarhumor. Jag vet inte.

Jag läser massor av bloggar. Jag försöker pracka på folk gruppen Midlake, men det går väl sådär. Jag skickar över en låt via msn till en kompis men han sitter på världens fetaste brandvägg så det tar ungefär fyrtiofem minuter trots bredband hos oss båda. Haha, hoppas att det var värt det.
Jag vispar ihop blåbärssoppa och funderar i efterhand på varför den smakade så perfekt trots att jag råkade ta hälften så mycket vatten som det skulle vara?

Jag äter ostmackor, lite försiktigt sådär, för magen gör OOOONT. Jag pratar med min son, han undrar vad Moscatel är och det är väl en vindruva? men jag undrar varifrån han har fått det och det är en Euskefeuratlåt förstås. Sen tittar vi på Animal Planet och pratar om att Steve Irwin är död, och om stingrockor verkligen är farliga, sen ser vi ett väldigt äckligt program om parasiter.

Och så lyssnar jag på Marit Bergmans version av JT-låten "My love", den är hypad, och ganska bra. Fast jag är fortfarande mycket förtjust i Justins egen version, förstås.

På mitt praktikjobb får jag vara språkpolis och har väldigt roligt under tiden. Och på den andra jobbfronten är det också bra, tackar som frågar, jag har i princip blivit lovad ytterligare jobb, bara jag har startat mitt företag. Och min chefredaktör ringer mig en timme innan hans plan till Asien lyfter, bara för att kolla hur det går, och jag blir glad och känner mig prioriterad. Det är på tiden, liksom.

Och nu har jag världens bängligaste huvudvärk men måste jobba lite, jag har bara små spillbitar av tid att jobba på, så det blir lite ryckigt, men det blir bra.

Igår städade jag kontoret och hittade min Strip Music-skiva, den som har varit borta i typ ett år.

Och så har vi köpt en ny bokhylla som står i det vackra bruna rummet, fast mot en vit vägg, och jag har uppfyllt min dröm som jag länge haft; jag har fyllt en hel hylla med mina fina seriealbum. Och då pratar vi inte Kalle Anka och Asterix (även om den sistnämnda är bra) utan om de finaste av de finaste; Daniel Clowes, Daniel Ahlgren, Nina Hemmingsson, Åsa Grennvall, Liv Strömqvist, Martin Kellerman, Darby Conley and so on, stjärnstopp. Nu sitter jag ibland i min skinnfåtölj och lyssnar på knaster från kakelugnen, och så tittar jag på min fina seriehylla. The little things. Jag försöker hålla mig till dem.

Smulmia

Såg en dokumentär på Tv för inte allt för länge sen om Jerry Lee's småtokiga syrra som gjort om typ föräldrarhemmet till ett muséum om honom. Hon höll kontakten med hans åtta ex-fruar fortfaranda, ja dom som fortfarande var i livet vill säga. Systern och hennes man drev också en unik drive-in bar med stora skyltar utanför:"Walk-in customers are not served!". Medan filmteamet var där, som för övrigt hade hamnat hos systern av en slump men dokumentären kom att handla helt om henne, ja medan dom var där så blev det bråk nere på baren med tjejjer som slogs med baseballträ...det tillhörde tydligen vardagen, dom var lättade att det inte var skjutvapen inblandade den här gången... mycket absurda saker och hela familjen Lewis verkade vara.. ehm, speciella! Så det där med "Disgraceland" låter som nåt helt normalt för en Lewis! :-)

2006-11-21 23:49:40

poo

Åååh... Eskefeurat... Jag älskar "kvad" :)

2006-11-22 00:50:25

Pocks

Åhh! Lillrogga! Moscatel är väl ...ja.. låten när han turnerar landet runt som affärsman och käkar middagar på städernas stadshotell. Jag ÄLSKAR den skivan. Finns månne möjligheten att få en bränd kopia av den någon gång+ Den finns på band från er från sommaren med Jonas. Ackack...

2006-11-22 08:51:49

Doris

Disgraceland - Ahhhhh-haaaaaa! :)

2006-11-22 09:19:15

Corn

Smulmia: HAHAHA! Vad roligt. Vilken dåre!
I intervjun fick hans dotter ta över ibland, för han var lite döv "och har lite svårt att förstå europeisk brytning" som hon förklarade.

poo: kvad menar du nu? /sign "ej så insatt"

Pocks: jo, precis, den med slutklämmen "...och på fredagkvällen far jag hem till Ellen!". Den är asbra. Jag hade bara missat att han sjöng om just Moscatel. Lill-Rogga brukar sjunga den asfort, om Vassara och Silverhatten och "på torsdan är det närapå som hjärtat skulle brista".
klart vi ska bränna den! Om den inte är för repig.

Doris: I know!

2006-11-22 11:57:51

Cam

Hahah, "europeisk brytning" :D

2006-11-22 12:19:58

poo

"kvad" från skivan Aotom Taotom är ett underbart litet stycke om folket vid "Piteälva". Min absoluta favvo som på nåt sätt fångar åtminstone min bild av norrländsk folksjäl, eller nåt.

2006-11-22 12:34:55

Corn

ah, poo, men då vet jag ju. Visste bara inte vad den heter.

2006-11-22 12:39:46


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.