Så jävla mycket skit

Corn 2006-11-14 11:07 (24 kommentarer)
Jag är en luststyrd människa - jag tycker om att påbörja projekt fast jag egentligen inte har tid.
Som nu: jag ska göra en artikel till tidningen, eller en årskrönika rättare sagt, så jag måste sitta och plöja genom 10 tidningar och hitta grejer från varje. Samtidigt ska jag formge ett skivomslag på min praktik.
Mit i allt det här fick jag ett ryck och började med lekrummet/musikrummet. Jag provmålade med kulören "asfalt" och igår, samtidigt som vi var hemma med två sjuka barn, tog jag bilen till stan och skulle köpa asfalt-färgen tills jag såg färgen "brownie" som var ännu snyggare. Jag köpte färg och spackel och doningar och sen åkte jag hem och började råstäda rummet som ska målas. Stringhyllor nedmonterade, leksaker slängda, alla jobbiga skivor nedpackade i resväskor och lådor.

Sen kände jag mig kapabel och handy-woman med arbetsbyxor (bara att ha arbetsbyxor ger ju händighetspoäng! Det är SÅ snyggt dessutom) och spackelspade i ena handen och lilla spackelburken i andra. Jag drack öl och lyssnade på musik och stängde in mig i rummet och spacklade loss på alla tusen spikhål och väggskav. Mannen och barnen fick sitta och titta på tv i rummet intill. Jag känner mig så MANLIG.

Spacklet torkar och ikväll ska det slipas och sen efter tusen år av maskeringstejpande ska jag äntligen ÄNTLIGEN få min brownievägg.

...Och så är jag ruskigt ödmjukt tacksam inför att jag har så fantastiska vänner. Det är en sån gåva mitt i all misär.

I morse spelade jag Midlake för min man, Midlake-skivan som jag fick av Comley. Flakey tyckte att det lät som Byrds under deras allra bästa stunder och rotade fram en Byrdslåt (Eight miles high) som helt klart hade Roscoe-vibbar, och sen ringde han sin bästa vän och spelade Roscoe för honom och sen langade han över luren till mig så att jag fick berätta det lilla jag vet om gruppen i fråga, och han sa "jag har varit less på musik ett tag men det HÄR var ju skitbra" men vi får inte bränna skivan åt honom för han är så slarvig med brända skivor. Blablablablabla.
Och sen googlar jag och hittar deras myspace-sida och Roscoe-videon med mysigt 1891-tema. Och läser att Jason Lee (My name is Earl) älskar skivan. Sen måste jag söka på namnet Roscoe på www.behindthename.com. ÅÅÅh vad jag älskar internet. Ingen i USA har blivit döpt till Roscoe efter 1979.

För övrigt myser jag lite åt att Zach Braff är modell på www.threadless.com.
Vi har börjat se om Scrubs säsong 2 och det är SÅ BRA och jag är lite smått kär i Donald Faison.

Och jag och min äldsting bråkar lite om uttalet av MESSMÖR fast ingen av oss äter det, vi har det aldrig hemma, så jag vet inte hur vi kom in på det men han förespråkar "MÄSS-MÖR" och jag säger "MEEES-SMÖR".

Vi pratar om att vi båda kanske kommer att bli hemmajobbare, och vojne vojne hur ska det gå, vi kommer att fika bort dagarna, medan barnen är på dagis kommer vi att sitta och dricka kaffe och äta mackor och läsa tidningar vid köksbordet hela dagen lång. Eller inte. Men det låter lite frestande.

Sen ser jag fram emot att eventuellt spendera fredagen med Pocks i en stad nära mig. Yay!

alein

du har rätt, meees-smör är det ENDA rätta uttalet ;-)

2006-11-14 11:43:44

vajlan

jag fick en fundering om bipolaritet när jag läste din text, att du orkar göra sånt som andra ofta inte orkar ens i vanliga fall o du har varit så himla nere.. det är inte alls tänkt som nåt annat än hjälp ety jag själv har flera i släkten som är det o som fått god hjälp av läkarkåren. ditt uttal av messmör är mitt med. jag äter det också. nåt av det svensksvenska jag gillar, det o nyponsoppa o lingonsylt. :)

2006-11-14 13:35:29

Corn

vajlan: äh, inte för att slå ifrån mig men jag tror verkligen inte det. Jag är bara upp och ner. jag funkar i båda lägena. Och det är det jag alltid vet, det är lite trösterikt att kunna känna "det vänder snart, om två dgr är jag glad igen". Jag har skrivit mkt nattsvart här men det är ju EN sida av hur jag har varit då... så ensidigt är det inte, jag har varit glad och rätt uppåt mellan varven även när jag har varit svart här, liksom. Om du förstår. Messmör är äckligt fast lingonsylt är godast av det goda!

2006-11-14 13:44:48

Pocks

Vajlan> Att vara bipolär är ju något helt annat. Måhända är det tänkt som hjälp i ett sånt här fall - men det är en rätt allvarlig diagnos att halvställa så här tycker jag - kan nog skapa jävligt mycket onödig oro tänker jag. A

tt skaka fram kraft ur en lite halvtom låda är väl snarare en överlevnadsstrategi än ett sjukt beteende som behöver läkarkår? Man företar sig för att inte kollapsa? Man drar på lite extramotor för att livet ändå ska lunka på när det är svart gegga under fotsulorna? Helt mänskligt drag tycker jag det låter som - som ett kraftfullt alternativ till att bara låta sig falla. Motpoler, förvisso, men två vägar att hantera geggan.

2006-11-14 13:56:05

tori

Äh, att ha sina ups and downs är ju rätt vanligt utan att man behöver vara bipolär för det. Det är ju när svängarna börjar gå till överdrift som man ska börja oroa sig. Inte när man kan hitta lusten och orken att måla om mitt i ett depp (då är det snarare friskhetstecken?).

Och det uttalas Mess-smör. BASTA!

2006-11-14 16:20:27

vajlan

ujujuj... det var inte tänkt som en diagnos alls, jag bara tänkte högt. själv slår jag också mellan grågegga o nattsvart o så kommer stunder som är ganska ljusa trots allt, o jag tror mig absolut inte om att vara varken depressiv eller bipolär, bara nån som reagerar ganska sunt på en jävligt osund situation. att jag sa det var mest för att den mest närstående jag har som har den diagnosen inte heller gör inte så himla avancerade saker som att tokhandla för pengar han inte har o ställa till det för sig på alla sätt när han är manisk, men ändå så har han det. så har jag hört att man kan svängningar som går från dag till dag eller timme till timme, det behöver inte alls handla om längre perioder av nattsvart depp o så mani emellan varven utan det är just svängningarna o att de ofta kommer utan synbar koppling till nåt utifrånkommande som ÄR det "sjuka". allt det o att Corn tycks ha undrat vad som felas henne - i det hon skriver här o det är faktiskt det enda som vi som inte känner varann privat har att utgå ifrån- allt det är det som fick mig att tänka högt. tog nån illa vid sig så är det tråkigt. jag ska inte snipigt säga Jag ska hålla käften i fortsättningen, för när andra gör det i mitt kommentarsfält blir jag skitirriterad, men ja.. det var som sagt inte tänkt som en diagnos -därtill är ingen skickad på så här lös basis o allra minst jag- o inte heller ett brandlarm, bara en fundering. ibland kan nåns lösa funderingar faktiskt ge nånting, så har det iaf varit för mig. dessutom tror jag Corn om tillräckligt med distans o intelligens för att ta det på rätt sätt vilket hon ju också tycks ha gjort.

2006-11-14 16:42:54

Corn

vajlan: jo, jag tog lite illa upp, eller inte först, men sen efter att jag hade svarat kände jag mig lite... konfys. Jag är ju en ganska nojig person så jag började genast googla på bipolaritet.
Jag förstår att det var av välvilja, tror mig, men även välvilja kan bli lite fel. Men jag tackar ändå för dina lösa funderingar...

Sen ÄR det ju så att det FINNS en eller flera anledningar till mitt mående - det är inte out-of-the-blue-ångest. Om det nu förklarar saker och ting lite mer. Jag skriver inte konkret om VAD som är fel, bara ATT saker är fel.

Och jag är inte heller manisk nu när jag tar mig för att göra saker. Det är något jag medvetet gör, rycker upp mig själv lite grann, just för att inte klafsa omkring allra längst där nere i den svarta sörjan. Jag vet att jag mår bra av förändring och om jag då kan uppbåda krafter att göra en förändring så är det bra, tycker jag.
jag ÄR mycket upp- och ner, jag är en känslomänniska, och det hör till livet. Jag kommer att sura och deppa även när jag målar min bruna vägg senare ikväll, det är jag ganska säker på.

2006-11-14 18:25:22

Corn

jag menar alltså att jag inte alls undrar vad som felas mig, om det nu har verkat så. Jag VET på ett ungefär vad som felas mig men har väl inte riktigt kraft att förändra det.

2006-11-14 18:27:24

vajlan

då ber jag om ursäkt. vägen till helvetet är stenlagd med välviljans stenar, det vet jag om någon.

2006-11-14 18:59:00

vajlan

ber om ursäkt för att gick över dina gränser that is. skitsvårt det där, ibland tycker man man kliver låååångt över o det är precis det som behövs, o ibland räcker ett yttesteg för att få nån helt ur slag. därmed inte sagt att jag inte gick över gränsen i mitt försök att peka på en MÖJLIGHET till orsak till bajsmående, utifrån infobristen här... jag ska nog ändå hålla mig ifrån det hela, JAG själv är för känslig för reaktionerna på mina reaktioner... ;)

2006-11-14 19:02:37

Livstid

vajlan: JAG däremot har nog en sväng av PMS-bipolaritet när jag inte medicinerar och jag tyckte det var uppfriskande att läsa hela kommentarsväxlingen ovan, dvs det gav mig något att fundera över. Men i mitt fall är (var) det mera så att jag mellan de nattsvarta deppen blev halvhypoman och skyndade mig att gasa i kurvorna för att öht få något gjort alls i tillvaron medan livskänslan höll i sig. Och för varje sånt uppåtskov så fick jag betala surt med nattsvart depp. Om det finns nåt som åttondelsbipolaritet...? Intressanta reflektioner också om gränser.

corn: Stor kram. Och jag tillhör MESS-smörsfalangen, så kommer jag också från gamla NNP(nedre norrlands producentförening, numera Milko)land :0)

2006-11-14 20:10:04

Corn

vajlan: det är lugnt, jag gick inte i taket, men jag tyckte att det var lite för mkt, bara. that's all. Jag blev lite nojig och det känns inte som om jag behöver det nu. :/ Tack för dina förklaringar osv, det är lugnt nu, jag lovar.

Livstid: ahmen det är så jag menar, MESS-smör (fast jag skrev MÄSS-mör), det är min äldsta son som säger så, han måste ha fått det från farmor (vi bor ju i milkoland)

2006-11-14 20:20:38

Vicky

Jag är relativt psykiskt frisk, ocj skulle få svårt att klämma ur en psykiater en diagnos utöver lite ångest och kanske lite neuros, om den diagnos fanns kvar. Men i detta normalspektra (spektrum?) drar jag åt den bipolära delen. Respektlöst uttryckt mot dem med bipolär sjukdom, troligen.. Men jag är mycket, jag känner mycket, det går ned och sedan kan det bära av uppåt igen. Jag är sällan jämntjock i mitt mående. Det är säkert jobbigt för andra, men det blir nog sällan långtråkigt. Man är den man är.

2006-11-14 20:34:13

kicko

mess-smör, helt klart.
Apropå manligt/kvinnligt fnissade jag och min kollega åt att hon och jag satt och spelade bil- och skjuta-spel på mobilen medan vi väntade på tåget hem idag, medan killarna satt och snackade inredning - en av dem hade t.o.m bilder i sin mobil på snygga kuddar han sett i nån butik. Det var rart. =)

2006-11-14 21:59:37

tori

det är ju solklart: det är främst i norrland man äter messmör, och det är också där man säger mess-smör! vilka har rätt, vilka har rätt? (alla i kör: MESS-SMÖR).

*host*

2006-11-14 22:15:32

Corn

Men tooooori då, http://sv.wikipedia.org/wiki/Messm%C3%B6r messmör kommer ju från MESE, alltså meeese. ;)
jag tycker att mezsmör från meze vore godare, med typ havssalt och oliver i, eller nåt. doh. :)

2006-11-14 22:26:27

tori

språkregler shmråkregler säger jag!

haha, fast jag vill också prova mezsmör. :)

2006-11-14 22:44:07

Corn

haha, har du sett på för mkt Scrubs? Jag såg rim-avsnittet igår där han säger "eat shmit and die!" eller nåt sånt :D

2006-11-15 00:51:40

Pocks

Vajlan - kommentarsfältet är ett minfält i vissa fal - det är ju både skribent och mottagare medvetna om. Och det är väl också i det minfältet vi får reagera? Jag reagerade jättekraftigt (för att jag också har drag av detta - inte bipolaritet men av att det svänger (ofta med vad jag tror är hyfsat synbar anledning) och att jag ur mina mörka hål gasar för att ta mig upp. Därför bemötte jag dig - för att jag själv kan bli grymt orolig av just sånt du skrev "Hjälp, vafan är det här, är jag manisk? Är jag sjuk? Är det allvarligt?" osv osv osv. Att tänka högt är ju det vi gör när vi bemöter varandra här, men jag reagerade bara på att de höga tankarna innehöll, för mig i alla fall, allvarliga hintar. Det är ju hela tiden det här med avsändare och mottagare och vägen emellan. Men nu, efter lite debatt, visar det ju sig att det var att tänka högt, tanken var god, viljan att bara peka i rätt riktning fanns där. Och detta visar ännu en gång dilemmat med kommunicering! Fridens liljor, kvinnan.

2006-11-15 07:54:36

Livstid

Corn: Rört smör med hackade kalamataoliver och flingsalt till brödet - mezsmör! :0) Har fått det till hembakt lantbröd på bättre restaurang några gånger och det är bara SÅ gott. En skvätt olivolja i det rumsvarma smöret också, så att det blir mjukare i konsistensen och så pluff ner i byttan och ut på borden. Och ett gott glas rött. Gaah.

2006-11-15 08:57:10

Tintomara

Men det finns ju mesost också! Då säger ni väl ändå inte mess-ost?

2006-11-15 09:05:57

Livstid

Nej, då säger vi mees-ost. :0)

2006-11-15 16:58:16

Corn

Vicky: jag förstår hur du menar, och tänker man på det viset är jag säkert också åt det bipolära HÅLLET, men samtidigt, om det är en diagnos man aldrig skulle få, och inget man mår direkt dåligt av, varför ens då uttrycka sig så? Jag föredrar att säga känslomänniska, eller upp-och-nermäniska.

2006-11-16 13:18:47

Corn

Livstid: vad grrrymt gott det låter!

2006-11-16 13:19:31


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.