vi skulle kommit längre

Corn 2006-11-10 01:17 (5 kommentarer)
Jag jobbar och åker sen hem på en helt öde motorväg i 2,5 mil. På jobbet dricker jag fyra muggar kaffe, pratar och är trevlig och rolig med nya människor.
Motorvägen var det: på ödsliga motorvägar kan man få lustiga tankar. De går högt och lågt och kastar fram galna idéer. Jag har galna idéer och hopp om livet. I bland.
Ibland inte. Då trillar jag ner i asfalten igen och kopplar på stirrblicken, sjunger med lite snyftigt när Kent ylar på radion. Åker hem, slukar två kaviarmackor. Sätter på datorn fast jag precis har suttit vid en i nio timmar.
Och här sitter jag nu. Jag längtar inte till jul men om det nu måste bli jul önskar jag mig bara platta paket. Skivor/filmer/böcker. Gärna Nina Hemmingssons nya bok "Jag är din flickvän nu" eller vad den heter. Jag är nog fan kär i Nina Hemmingsson - hon är förutom genial extremt snygg. Eller VACKER: hon är vacker. Min man tycker inte att hon är något speciellt (men han har ju konstig smak, han gillar mig) men det tycker jag.

Och så vill jag ha någon Walker Evans-fotobok och jag vill ha nya Strip Music-skivan och Scrubs säsong 4 och Little Britain säsong 2 och This Life säsong 2 och så vidare. Naturligtvis.

Varannan timme är jag glad och fin, varannan timme är jag själsligt död och desperat less. Jag vill ha något nytt, en förändring. Jag tror att det kanske funkar att möblera om i alla rum. Det ägnade jag mig åt redan när jag var liten, slet med möblerna i mitt lilla flickrum, drog dem fram och tillbaka efter skolan. Nu har vi inte rört en möbel på ett år; inte konstigt att jag blir konstig.
Och så vill jag börja se riktigt äcklig jävla skräckfilm. Jag vill bli rädd. Och jag vill ligga sked i soffan och bli kysst i nacken och känna mig sådär skönt varmt trygg och bara flyta ut mot armen under mig och försvinna när det blir för äckligt.

Igår fann jag mig själv på Systemet; jag hade inget speciellt ärende där men gick visst dit ändå. Jag köpte öl av olika slag och noterade med en viss tillfredsställelse att jag fick visa leg - jag vet, jag är sjukt åldersfixerad nu och blir löjligt nöjd varje gång jag tas för att vara ungdom - och nu vill jag bara dricka upp den där jävla ölen som ligger och paraderar i kylskåpet. Det får bli nästa helg. Ja.

Och sen är jag sugen på att dra till Stockholm och dricka öl med alla hypodeaskallar. Visst?

tori

visst!

2006-11-10 06:52:40

vajlan

visst!!

2006-11-10 10:38:36

sodan

visst!

2006-11-10 10:43:59

Betty

Ja! Eller Skåne.

2006-11-10 12:11:09

kicko

absolut.

2006-11-10 13:09:28


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.