Indie-trams

kicko 2006-08-23 20:59 (2 kommentarer)
När jag träffar Vicky och pratar om jobbet så inser jag plötsligt att det känns ROLIGT på kontoret igen! De flesta är tillbaka från semestrarna och vi skrattar och flamsar och retas och jag trivs. Idag har jag i smyg hånat den nya killen som är så jävla pretto-indie att jag knappt kan hålla mig för skratt! Videokillen som sitter snett framför mig har varit indie men försöker tvätta bort den stämpeln , vilket jag retade honom lite för, och VIPS så är nya killen där och namedroppar en massa för att visa hur cool och indie han är, pratar om alla RÄTTA festivalerna och blablabla. Roligast var när han totaldissade Norbergfestivalen (en liiiiiten elektronika-festival i en nerlagd gruva) för den var ju såååå tråkig och hade såååå trista besökare och såååå dålig musik och jäklar vad dåligt ljud! Han hade varit där fyra gånger minsann!
Jag och en kollega blev genast tvungna att gå och fylla på våra kaffekoppar för att asgarva lite utom synhåll. VARFÖR åker man på en festival man avskyr FYRA gånger?? Och ERKÄNNER det!?!

Jag har aldrig dolt mitt något skämtsamma hat mot indiemänniskor tidigare (medan det bara fanns två av dem på kontoret, vilket väl förvisso är den största representationen av någon subkultur - om man inte räknar teknikansvarig som synthare förstås, varvid vi ligger lika), men jag har känslan av att nya killen inte riktigt klarar av det. Han är så "är det inte indie är det skit" liksom. Jag gillar inte pretto-människor, oavsett vilken grupp de hör till. Nåja. Det blir nog bra. Han går att skratta åt i alla fall. Det är alltid bra. =)

Vi funderade på om normisarna på kontoret inte oxå borde konvertera till nån subkultur för att det ska bli lite roligare. Jag föreslog att favvokollegan skulle bli hiphopare men hon kände sig inte riktigt bekväm med det. Hon funderade mer på goth eller emo (vilket givetvis vore MYCKET mer klädsamt!), för att få vara lite klädsamt deppig - men kände sig tveksam till det där med att hålla på att färga håret svart hela tiden. Hon får nog fortsätta att bara vara sig själv.
Det gör hon ju utmärkt.

I övrigt är allt som vanligt, men jag har druckit för mycket kaffe idag, vilket min mage nu talar om för mig.
*aj*

Vicky

Ja, det var så härligt att höra dig prata så där medryckande och glatt om jobbet! Man blir glad! (jag min gnällspik, kanske skulle prova det någon gång *fniss*) Beklagar magen! Och att jag inte fick bjuda på sötfika...

2006-08-23 21:19:55

poo

men blivande emo-/gothkollegan kanske kan blondera håret stenhårt istället? det funkar också, vill jag minnas ;)

2006-08-23 21:25:50


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007