Afatisk

kicko 2006-08-22 22:52 (4 kommentarer)
I söndags när jag klev på nattåget hem från Malmö (vilket fö blev 3½h försenat, jäkligt charmigt! Kom till jobbet kl11 istället för 7:30, jippi) och skulle kommunicera med den amerikanska tjej som hade sängen ovanför mig upptäckte jag att min hjärna var alldeles rörig vad gäller språk. Jag kom på orden på svenska och tyska, men inte engelska.
Igår funkade hjärnan rätt bra, å andra sidan pratade jag inte så mkt eftersom jag hade det stressigt som fan - jag hade behövt de där tre timmarna på förmiddagen för att göra ett bra jobb med materialet till eftermiddagens styrelsemöte (det blev bra ändå men inte så SKITBRA det kommer bli när jag jobbar igenom det mer - chefen fick fram sin poäng och ett sextimmars-möte har planerats in för att prata igenom saken ordentligt *pust vilken tur att jag inte sitter i styrelsen, jag som inte kan lyssna mer än 40min åt gången på NÅT!*).
Idag däremot, har jag suttit på möte och pratat om innehåll i en info-folder och märkt gång på gång att ord bara inte FINNS i mitt huvud. Jag vet var de borde finnas, men lådan är tom. Eller så märker jag att jag skrivit ett HELT annat ord än det jag skulle använda, utan att ens reflektera över det förrens jag läser igenom det senare och inte förstår var jag fått det där ordet ifrån.
*suck*
Nå, jag ska gå och lägga mig nu och hoppas att det blir bättre när jag sovit ikapp mig lite efter helgen.

Båt!

kakor

Mycket i huvet att sortera ger sparlåga åt andra saker. F ö är tåg bättre än båt, utom de som stannar alldeles för tidigt/sent här i närheten.

2006-08-22 23:00:33

Doris

Jag blandar av någon märklig anledning inte språken, vilket är besynnerligt eftersom jag pratar tre olika dagligen. Men däremot blandar jag hej vilt bland fraserna! Använder engelsk grammatik i tyskan osv.
Och jag VET också att allt finns där. Någonstans i något filsystem. Önskar att man kunde gå in och omorganisera. Damma av, sätta på nya etiketter, ANVÄNDA!!!

2006-08-23 08:14:08

vajlan?

kicko> du är nog mer stressad än afatisk, tror jag. och Doris, det där är ju bara vanlig code switching, det är bara kreativt, inget att oroa sig över eller vilja ha bort! :) (det är det jag studerar förövrigt).

2006-08-23 11:42:08

Vicky

Ja, det där är ju en soklar stresshjärna! Och inte undra på, ditt liv står ju inte direkt still.

Förresten får du prata hur knasigt du vill idag. Jag kommer ändå le vänligt. Och så pratar jag ju rätt konstigt själv, och det är ju alltid trevligt att få sällskap!

2006-08-23 12:35:48


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007