barnaskryt

Corn 2006-08-17 21:48 (13 kommentarer)
Varning! Varning! Nu tänker jag prata om mina barn. I dag har jag varit själv med dem hela dagen och vi har haft det bra, vi tog en liten cykeltur till ett stort grönsaksland där vi plockade kasserade squashar (sådana som är för fula och stora för att säljas). Sen hem igen, slöade bakom svärföräldrarnas stora hus där det finns både skugga och bärbuskar, och min 2-åring imponerade med en ny lång mening: "får jag ligga här med dig mamma, och äta krusbär?" kom han och sade när jag låg på gräsmattan, och så kurade han ihop sig på min arm och mumsade på röda krusbär som han själv hade plockat. Den store sonen plockade vita vinbär och låtsades att jag var en drottning, han var min tjänare och matade mig med vinbären. Lyxigt. För det mesta är jag annars fulmamma eller dumma mamma.

Efter det gick vi in. Vid middagstid hade främst den äldste gossen prövat mitt tålamod så till den milda grad att det nu rann över, jag blev tvärförbannad och röt åt honom och fick värsta stresskänningen, är det kortisol det heter? Stresshormonet i alla fall, det sprutade om mig och jag rusade till badrummet där jag satte mig på huk och hyperventilerade och fram kom även några tårar. Fyraåringen rusade oroligt efter och tittade på mig och jag svor nog nästan och förklarade att jag var SÅ arg och att jag inte gillar att han slår mig, sin lillebror, gapar och skriker och säger att allt är dumt, fult eller tjockt eller bajsigt. Gossen sprang iväg och grät han också men sen var vi kompisar igen och pratade om det hela.

När han senare skulle berätta för sin far i telefon om vad som hänt sade han "och mamma blev så arg på mig och jag sprang och gömde mig bakom den ena soffan, den korta, den var grundligt avskalad, mamma har tagit bort tyget för att tvätta det, och där satt jag och grät en liten stund".
Han är SÅ rolig. GRUNDLIGT AVSKALAD??? Jo, det kan man verkligen säga. Men var tusan har han fått det uttrycket från? Oerhört roligt var det. Och passande. Roligt med de där långa bisatserna som beskriver sakers utseende, mitt i en historia som egentligen handlar om något annat.

En dag när vi grillade såg han att luften ovanför det heta liksom dallrar, och därför såg väl gräset bortanför grillen konstigt ut, för han frågade "varför ser gräset alldeles vansinnigt ut?"

Det var dagens skryt om mina små söner som är det sötaste som finns.

Och nu har vi varit iväg och handlat lite så här på kvällen, jag som aldrig någonsin bryr mig om krukväxter slog till och köpte någon smart växt på Ica, i söta krukor, vi har en likadan växt sen innan, från Ikea, som tål ALLT och som har överlevt alla andra blommor i det här huset, jag vet inte vad den heter men den ser ut som en söt liten palm.

Jag ska på bröllop om två veckor, jag vet inte vad jag ska ha på mig, jag gillar inte bröllop och jag har fet ångest. HJÄLP! Vad har man på sig? Oavsett klädkoden, mörk kostym, bruden själv har sagt att man INTE måste ha just klänning om man inte vill.

Em

Sötisar! :)

2006-08-17 22:00:19

tanke

grundligt avskalad... hahaha

2006-08-17 22:08:16

Tintomara

Det är SÅ kul att läsa om dina grabbar!!

2006-08-17 23:15:01

coz

kanske en snygg kjol med en tuff topp till? blinga till det med en sladdrig sjal och fina hårspännen? Ofta så gör ju tuffa eller glammiga strumpbyxor pricken över i på en bröllopsgästoutfit, så hoppas att det inte blir jättejättevarmt... (eller ja, för mig är det lite räddningen som alltid har blåbleka ben) Det värsta med bröloopsgästsoutfits är att man lätt spenderar för mkt i sista minuten för att man vill vara så rätt, å så köper man något som man typ inte använder igen på år och dar. och förresten så kan man rota i någon kompisbönas garderob :)

2006-08-18 09:23:07

Vivi

Harliga ungar! :-)

Angaende klader till brollopet, jag har ett par ljust rosa byxor som jag brukar ha pa brollop nar jag inte kanner for klanning. De funkar skitfint med en snygg top och kanske en pashmina-sjal om det ar kallt.

2006-08-18 10:00:44

AnnA

Tights med omlottklänning över? Då har man klänning och nästan byxor :) Såg snygga svart/vita omlottklänningar på Lindex idag och tights med spets längst ner på Åhlens.

2006-08-18 13:15:33

alein

Jag gillar också att läsa om pojkarna! Grundligt avskalad... vilket skönt uttryck!

2006-08-18 13:48:36

vajlan

röda krusbär o vita vinbär?? det lät härligt, liksom det vansinniga gräset. idag sa min lilla Mamma, du är det bästa djuret jag vet. sen kom det fram att de pratat om vilka djur de gillade bäst. jag undrade allt vart hon fick det ifrån innan jag fick förklaringen.

2006-08-18 21:44:46

Skylla

Åh, kan din oxå vara gräslig?!??

Inte Fiona längre? :)

2006-08-18 21:54:19

Corn

Tack för era klädtips, jag ska ha dem i minnet när jag ska försöka fundera ut min stass.

Skylla: det är klart han kan! Eller rättare sagt - båda två kan vara gräsliga. Mycket! Jag är oftare tjock och ful än prinsessor nu förtiden. *snyft*

2006-08-18 22:28:08

Corn

vajlet: alltså krusbären är väl mer lila-blå men jag bara antog att de kallas röda... och de vita vinbären är MYCKET goda, påminner om röda fast inte lika intensiva och småsura som de röda är.

2006-08-18 22:31:39

vajlan

jag ÄLSKAR surt o jag älskar vinbär så jag vart perplex bara. inser att jag sett de vita, men de röda har nog gått mig förbi. ååååh vad jag blev sugen nu! kan man fortfarande hitta några i buskarna så känner jag nästan för att gå o stjäla några i en kolonilott, bara några att smaska på, inga syltmängder, jag är gubevars vän av ordning...

2006-08-18 22:44:58

Morris

Hahaha! I love fyraåringar!
Dina kids är dom bästa! Kram.

2006-08-21 21:54:14


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.