In bloom

Corn 2006-07-01 12:34 (6 kommentarer)
När jag storstädade häromdagen hittade jag ett foto av mig och Flake när jag precis hade flyttat hit. Vi står och poserar framför en fånig gammal tavla på en hembygdsgård, det är min morfar som har tagit kortet. Flake har svartfärgat totalt ostylat vilt hår och jag har tvärtom väldigt platt hår och är ganska tjock. Vi ser präktiga ut och har fula kläder. Och HAHAHA vad jag skrattade. Ibland tänker man ju "fan vad jag var rockig förr, nu är jag så beige" men jag tänker tvärtom. Vilka töntar vi var! Jag tror att jag är lite in bloom, det låter förmätet att säga så men vad fan. Nu när jag är nyss fyllda 29 känner jag att jag kan ta plats, att jag är FANIMEJ värd det och jag ÄR snygg oavsett vad andra tycker. Nu väger jag ungefär som på gymnasiet och då tyckte jag att jag var världens fetaste och hade jämt en tröja knuten runt midjan. Det är sorgligt och dumt men så var det. Jag kan verkligen sörja att jag gick runt med en ful grönbeige batiktröja knuten runt midjan i typ två år, allt för att dölja min ENOOOORMA röv.

Men jo, jag hade ju hört att jag var tjock. Nu i efterhand tycker jag inte att 65-75 kg är så där jättetjockt på en 170cm-brud, men det var vad jag hörde och vad jag själv tyckte. Höfter och former relativt tidigt, andra var ju sådär pinnsmala. En skränig kille bakom mig i skolkorridoren i åttan trumpetade högt som fan: "Banta bort tio kilo från din fläskröv så blir du nog snyggare". En annan kille, ett par år senare, vi var inte ovänner, inte osams, ingenting, men han kläckte frågan helt nyfiket: "visst väger du över 70, visst gör du?" och det var OCKSÅ knäckande. Så jag drog på mig allt det där som en sanning, att jag har världens största rumpa och ful är jag också.

Raketfart fram tills nu, tio år senare. Rumpan är lika stor som då, och säkert tristare och hängigare. MEN: jag döljer den fan inte. Jag klämmer ner den i snygga manchesterjeans och tycker att den är rund och fin och BRA såtillvida att den framhäver min relativt smala midja ännu mer. ja! Som fan! Och jag är brun (tack apoteket för er fina brun-utan-sol) och jag har blont hår och ser somrig ut och igår fyndade jag två grymma t-shirts på Carlings för totalt 148 kr, en summa som dock egentligen är för mycket för vår ansträngda ekonomi. Jag ligger i det berömda glappet, väntar på a-kassebesked, föräldradagarna är slut, lönen har inte kommit. Flera tomma månader. Dyra kostnader i företaget.
Men som sagt: stilen ändras sakta men säkert, jag har urringat, linnen, halsband, spejsiga t-shirts. Inte alltid samma gamla tråk. Visst - byxor kör jag med ungefär lika. Och jag har mina converse, men jag smyger in mina små ballerinas. Jag smyger in en urringad GRÖN tröja med söt puffärm. Halsband, armband, läppglans.

Åhå fy fan vad jag låter! Imorgon känner jag mig nog som ett blekt ras igen.

Men så har ju Comley och Sara varit här i ett dygn och det var underbart, vi har inte träffats på ett väldigt långt tag. Vi åt ugnsbakade färskpotatis, Comley satt på vår köksbänk och spelade gitarr och sjöng, Sara lekte med kidsen, vi drack rödvin, åt ost, lyssnade på musik och provade en peruk som gjorde vidunderliga saker med oss. Lovely.

tori

heja dig! och jag känner igen mig som fan. vi är lika långa och jag vägde 65-70 kg på gymnasiet och hade alla ord från högstadiet om min feta rumpa ringande i huvudet och kunde absolut inte fatta att jag egentligen INTE var tjock och kunde ha tajta kläder utan att se ut som en kossa. tonåren suger. mycket bättre att vara 27+ och fatta att det är okej med former. :)

2006-07-01 12:45:41

sodan

ja herregud vad även jag känner igen mig. ingen i skolan sa nåt, men min pappa sa ju när jag var liten att jag var tjock... alltså tyckte jag att jag var kanonfet när jag gick på gymnasiet och vägde 61 kg till 175 cm...

ja, nu väger jag ju klart mer än så och tycker inte direkt att jag är tjock, nej...

go corn! du äger!

2006-07-01 15:02:16

vajlan

herreminje, jag väger nu 72 med kläder till mina 1,72 och jag har blivit apasmal nu ju!!! har säkert gått ner... minst 15 kg. och jag var inte knallfet då heller, kom i vanliga storlekar från affären. nu har jag 40 eller 42, det tycker jag inte är särskilt stort.. å andra sidan, gymnasiet o 40 bast är inte samma sak. jag minns att jag vägde 74 som nästan sjuttonåring o då var jag bra mkt fetare i mina egna ögon än nu, o i andras. nu säger folk t o m att jag är TANIG, o ser mer fransk ut med mindre späck... allt är såååå relativt. du är säkert jättefin. förresten minns jag när jag träffade just Comley och Sara första gången, med Nuffle, o de samstämt sa Men du är ju inte tjooooock när jag kom in i fiket. jag hade sagt över medellängd o halvtjock som beskrivning för att de skulle känna igen mig. haha. vad roligt det vore att få komma till Götet igen förresten..

2006-07-01 15:35:05

Doris

Det finns alltså hopp?!??!! Jag gick från någorlunda smal, till någorlunda tjock...ganska snabbt...+15 kg på 6 månader. (Samtidigt började folk tro att jag vara min riktiga ålder på 30, inte 23-24 som förut. Hrmff.) Dessa jä-la kilon sitter som berg, men man kan ju alltid hoppas....kanske gör jag en comeback som skitsnygg 40-åring?! DET vore inte helt fel mina vänner!
Hejja dig!!!

2006-07-01 16:03:21

Sofia

Man växer i sig själv. Haha, jag tittar också på gamla kort och inser att min bästa tid är nu. Eller bättre tid, jag trorjag blommar jag med. Tröjan nonchalant över baken, been there done that. Tills min kille en dag (jag var 18) sa "sluta med alla dessa tröjor, jag älskar din kropp". Helt chockad över att han genomskådat mig och en sten som föll. Och på den vägen är det. Min bak är likadan idag, men nu bär jag den and all the rest med kanske inte stolthet, men åtminstone med jämnmod, haha!

2006-07-02 11:12:11

Anni

Hos mej är det magen som är problemet. Men idag har jag faktiskt gått till jobbet i tight linne och intalar mej att jag är sexig, inte mullig... Det handlar om inställning!

2006-07-03 08:56:18

2062-08-08 03:30:20


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.