Finfint

Corn 2006-06-28 22:00 (11 kommentarer)
Sakta men säkert arbetar vi oss igenom huset för att tvätta bort bohem-stämpeln. Det går ganska bra. Jag säger STOPP till nostalgin och slänger fula och vinda och gamla grejer, och grejer som aldrig används. Kopplar på skarpa hökögon och ser det mesta. Nu tar jag en liten paus. Handlederna är fortfarande inte bra men jag står ut.

Kompisen som tyckte att vi hade det stökigt hemma, sa en bra sak: "Du verkar vara en så bra mamma", i och för sig efter att enbart ha sett mig med mina ungar i ett par timmar, och man skärper ju sig en smula när det är folk omkring, men ändå! "Du verkar vara lite av en kompismamma, du pratar och resonerar med dina barn och de lyssnar". Eh, kanske lite överdrivet, jag gapar och skriker ibland, men det måste ju ligga ett korn av sanning i det hon sa. "Ni är så fina ihop" och hela hjärteroten snörptes ju ihop. För det kanske är så? Kanske är jag en jättejättebra mamma åt mina barn? Förmodligen kommer de som vuxna tycka att jag gjorde många saker fel, det verkar alla barn tycka, eller hur? Men ändå. Jag leker med mina barn, jag smörjer in dem med solkräm, jag åker på utflykt, jag hittar på pyssel, jag kramar dem och pussar dem och sätter på plåster, svarar på 4-åringens mycket finurliga frågor ("mamma, varför har bin inga fötter? Eller det kanske de har, de kanske drar upp dem i kroppen?"), jag KAN resonera, jag sjunger små sånger om bajs, jag kan tävla i grimaser, jag kan natta, jag kan gosa, jag kan skratta och busa. Nog är jag en bra mamma. Eller morsa, som han ibland säger, den äldste.

Han är för övrigt med sin farmor och farfar uppe i fäbodstugan, de ringde tidigare och blåste i en sälgpipa som de hade gjort alldeles själva. Han skulle få prova att meta lite grann och sen sova där, i sovsäck, och äta kex och korv. Kan det bli bättre för en fyraåring? Det slår nog Liseberg.

Lillpöjchen ramlade på hallmattan och slog i läppen, så nu har en söt liten näbb, tårarna sprutade i en minut för att sedan försvinna. Sen satt han, lilla söta pojken, mitt i stora soffan och bläddrade i en Alfonsbok. Nu har han somnat med en stor bok om grävmaskiner i famnen. Och storebror ligger förmodligen nysomnad i fäbodstugan, med sin Bambi inklämd under armen. Älskade älskade sötbarnen mina. Jag kanske duger bra. Jag gör nog det.

morsan

Ja, du gör nog det...

2006-06-28 22:14:09

Tintomara

Du är en bra mamma, det är jag säker på fast jag bara läser vad du skriver.
Och alla barn är inte missnöjda med sina föräldrar som vuxna. Båda mina har oombedda sagt att de haft en fin barndom och är nöjda med sina föräldrar. Jag är nöjd med mina för den delen!
Du älskar dem och bryr dig om dem och gör ditt bästa för dem. Det kan inte bli bätre än så.

2006-06-29 00:16:40

tori

åh, jag tror att du är en jättejättebra mamma. kram!

2006-06-29 01:53:59

Bonita

En mamma som kan sjunga sånger om bajs och grimastävla KAN inte vara dålig.

2006-06-29 06:13:48

Livstid

Jamen absolut - du ÄR en bra mamma. Jag är helt säker- jag har sett dig med dem många gånger och det är bara gott, det jag sett. Klappa mer på dig - det är du värd!

2006-06-29 09:40:42

Anni

Instämmer med Bonita, fnissande! Min mamma är världen bästa, men om jag hade fått klaga på nåt så är det nog att hon städade för mycket och busade för lite... Där ligger du i toppen!

2006-06-29 10:13:30

Corn

tack tack alla söta. Men öh, Livstid, jag misstänker att du egentligen är Pocks i det här fallet? :D

2006-06-29 11:03:29

velvet

du låter precis som min mamma var när jag var liten. Hon åkte på skorna i backen ner till busshållpatsen bara för att det var roligt och hade en massa internskämt ihop med mig. Busiga mammor is the shit! Go Corn, säger jag!

2006-06-29 11:05:50

Johanna

Jag är ofantligt nöjd med mina föräldrar, de har varit så fina och så bra och jag vet att de har gjort så gott de har kunnat utifrån sina förutsättningar i livet. Men när jag pratade med min toktant sa hon också något som ändå är lite tänkvärt "det är svårt att uppfostra sina barn utan att ge dem åtminstone några sår i livet, så är det för alla" och det tror jag stämmer. Visst minns jag min barndom som lycklig och glad (med en mamma som liknar den mamma du verkar vara Corn!) men jag vet också att ibland gick det fel. Så blir det. Ingen är perfekt men jag säger som de övriga: Du verkar vara en skitbra mamma helt enkelt! En toppenmorsa.

2006-06-29 11:33:02

anno

jag tycker du är värsta jättefina mamman. <3

2006-06-29 12:40:37

vajlan

jag tycker utifrån det du skriver att du verkar vara en underbar mamma. som flera sa, man gör fel i alla fall, utgår ifrån sig själv o sin ryggsäck o tänker för lite på att barnen är sina egna individer med andra förutsättningar o känsligheter än man själv. t ex har jag pratat, resonerat o argumenterat med mina barn för att ingen nånsin pratade med mig på rätt sätt o lyssnade på mig o det togs alla möjliga svåra beslut helt över mitt huvud, o därför ville jag göra tvärtom.. att mina barn då fick en mamma som inte vågade visa någon auktoritet o som låtit dem dividera om ALLT hade jag inte klurat ut. nu förenklar jag iofs grovt, men det är nån poäng med det jag försöker säga. hursomhelst så tror jag du är bra, o man gör det man gör när man gör det o de flesta gör så gott de kan. det förstår man till slut om man tänker på sånt lite mer än nästippen räcker. och sen var det lustigt att läsa att nån annan säger toktant om en terapeut (johannas kommentar).

2006-06-29 16:42:49


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.