Världens bästa midsommar

Corn 2006-06-23 22:31 (8 kommentarer)
Okej, det började ju redan bra igår kväll. Min man och jag stängde av tv:n och satt i soffan och pratade. Ytterdörren stod öppen, med myggdörr i, och vi hörde hur sommarnatten pågick och det drog in lite svala fläktar. Vi lade oss först halv två. Midsommarplaner hade vi inga, vi är helt befriade från helgångestar, känner aldrig något större behov av att reka med folk vad de ska göra, eller ordna fester. Vi är så SOOOOFTA. Eller bara töntar. Either way, så var det skönt. Vi käkade hjortronyoghurt i morse och sen städade vi bilen huxflux. Den är ju en skärva av det som är vår omgivning, alltså bara en liten del, men ACK så skönt att få tvätta den och städa ur den. Sen en snabb sväng till snabbstaden för att köpa superbilliga tandborstar (det måste vara något fel på dem, borstdelen är dubbelt så lång som på vanliga tandborstar, den måste vara för hästar eller nåt?) och sen hem igen där vi drog ihop en improviserad liten knytisbuffé hos svärföräldrarna. Sen drog de till sommarstugan och vi blev kvar.

Vi fick ett ryck och drog fram pingisbordet som har stått undanställt i sex år, vi ställde det utomhus. Då kom artonårige drängen och hans kompisar för att ge oss varsin öl i present, varpå vi bjöd in dem på lite whiskey och satt och pratade, det var allmänt käckt. Jag spöade drängen himself i pingis. Så fast vi inte var på någon fest själva, och fast det är ett tag sen vi själva var tonåringar, fick vi ändå en liten bit av den där tonårskänslan och det skälvande ruset.

När de for åt vi rester till middag, utomhus, och därefter letade vi fram en sextitalsskiva och twistade och dansade barfota i trädgården medan barnen sköt på oss med vattenpistoler. Jag hade en liten show på den lilla trappan till altandörren, det var wunderbar. Star quality, verkligen.

Fast även igår på dagen var det fint. Jag tog med mig förstfödda och så åkte vi till stan för att handla, det var trivsamt och bara vi två, ingen jobbig pappa och ingen jobbig lillebror, fast resten av stan var ju också på kvantum för att storhandla. Gossen var som vanligt söt och sa med sin lite lätt dramatiska ådra "du är den BÄSTA mamman jag NÅNSIN haft!" och när jag lite rörd kramade om honom väntade han bara på mitt svar, så han sa "vad säger du då?".
"Jo du är den bästa fyraåring jag nånsin har träffat!" sa jag. "Jaaa, ända sen jag kläcktes i ägget i din mage va?"
Och lite senare sa han "mamma jag ÄLSKAR dig" högt inne på affären och mitt i allt stoj runtomkring av stressande människor med överfulla vagnar, var det en man i femtiårsåldern som stod stilla och putsade sina glasögon och han höjde blicken när han hörde min son och tittade mig i ögonen och log varmt, det var ett fint litet möte.

Och i bilen på vägen hem: "Mamma din mage är den skrynkligaste jag vet. Och den är JÄTTEMJUK! Jag ska kalla dig för MysMagen."

Nu sover barnen och för oss blir det choklad, kaffe och Six Feet Under.

Världens bästa midsommar, garanterat. Vi fick ALLT, spontanitet, familjefirande, öldrickande, pingis, dans, musik och sen lite choklad. finFIIIINT.

Binglan

men det är ju helt ljuvligt att läsa. MysMagen. :-)
Kram!

2006-06-23 22:41:21

tori

men jesus. det låter fantastiskt. ni är bäst! :)
<3

2006-06-24 00:08:06

Doris

Härligt!!! Fina pojken!!!
Jag och mannen såg sista avsnittet av Six Feet Under för inte så länge sedan och det kändes som om vi, eller jag, förlorat massa vänner. Öhhh...
Den serien är så ruskigt bra! Jag trodde på nåt sätt att jag skulle kunna svänga förbi the Fishers och säga hej. Stor sorg.

2006-06-24 08:37:58

hj

(kan ju inte släppa det här med att ni har drängar, det är som en bit Lönneberga mitt i verkligheten) Ja men det är ju på sin plats att moran i gård visar gårdskarlarna hur en smash ska förrättas! Gla midsommar på er!

2006-06-24 11:50:49

Corn

Doris: ja, den är underbar. vi ser sista säsongen (5) på dvdbox nu och jag ANAR vad som händer (det är ju bilder på boxen som antyder vissa saker) men jag vill inte veta något i förväg och jag förtränger att det snart är slut. Som du sa: man har ju lärt känna dem och älskar dem allihop med brister och allt.

hj: ja, men man KAN kalla det sommarjobbare också, även om inte det låter lika exotiskt!

2006-06-24 15:05:11

vajlet

jag gråter när jag läser.. grattis!

2006-06-24 17:06:30

anno

åååå. <3

2006-06-24 23:23:55

velvet

Låter som en nice midsommar. Alla sociala krav man kan känna ibland, hindrar ju en egentligen bara från att vara med om det där man egentligen är ute efter.

Six feet under, förresten: vilken säsong gick på svensk TV senast? 4?

2006-06-27 10:53:06


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.