Bohemian twist

Corn 2006-06-22 01:55 (9 kommentarer)
Jo, möhippan var fin. Maten på Café Opera var fin men sen när nattklubben drog igång kände jag mig som ett litet tarmludd som låg på golvet, helt osedd. Inte för att jag behöver SES. Men ändå, jag var totalt osynlig och fast jag hade snajdat upp mig till tänderna var jag en lantlolla i jämförelse, i skurkläder ungefär. Det var i alla fall roligt att ha varit där. Istället för att bli sur och gnälla i sådana situationer brukar jag lite lojt och roat luta mig tillbaka och betrakta alltihop ur ett antropologiskt perspektiv.
På söndag kväll när jag hade kommit hem igen bröt sig plötsligt ett gäng kor ut så då rusade både Flake och jag ut och jagade kor och allt kändes som vanligt igen.

Annars har jag börjat jobba. Jag har tvingats göra sporten och det är verkligen ett kapitel för sig, i synnerhet om man är sport-o-kunnig. Första dagen kändes det som ett spöstraff, andra dagen kändes det mest svettigt, idag den tredje dagen kändes det nästan lite halvkul. På ett sadomasochistiskt vis, det var alltså jobbigt men kul ändå. Jag fick gyllene beröm av den käcka skånska sportmannen och det var ju fint.

För något år sedan hade jag en period då jag ständigt gick i försvar för alla Svenssons, när någon med påtalad Svenssonskräck började orera om det trista i att vara en Svensson. I mitt försvar låg det nog en identifikation eller en slags idé om att jag själv var/är en svensson, även om jag själv tyckte att det lät lite trist. Men nu känner jag nästan att jag nog tyvärr aldrig blir en Svensson, och nu vill jag med näbbar och klor klösa mig in i Svensson-bubblan, ta plats där bland de rekordeliga och normala. Jag står utanför och glor på, och hela min familj med mig. Och det ÄR Inte så unikt och roligt, det känns mest jobbigt. Såhär är det: En av mina gamla kompisar har antytt att hon tyckte att vi har det stökigt hemma. Ja, bohemiskt rent av. Och det känns SKITJOBBIGT och inte ett dugg charmigt. Jag önskar att jag och min man var lite pedantiska men vi har inte ett enda pedantiskt drag, någonstans, ingen av oss. Vi försöker och försöker men det går fan inte! Hela vi är bohemer som springer i strumplästen utomhus, våra barn har knepiga namn, vi slänger kläder på golvet, det ligger ett flertal gummistövlar över tomten, och så vidare i all oändlighet. INTE ROLIGT. INTE CHARMIGT. Jag har alltid varit sån här, jag minns en gång när jag var runt 20, min mamma kom hem till mig (och min kille) oanmäld, det var stökigt, jag var ensam hemma, hon såg sig omkring och sen sa hon med smalnande blick, "du MÅSTE skärpa dig och hålla bättre ordning, annars gör nog X slut med dig!". (och slut gjorde han, haha). Då blev jag förbannad men hursomhelst, jag är verkligen asdålig. När jag bodde hemma fick mamma värsta utbrotten på mig ibland för att jag saknade städgenen, och så gastade hon argt "du har så stökigt på ditt rum, inte konstigt att du nyser mycket!" (=egentligen var det kattallergi).
Jag vet inte hur vi ska lyckas nöta in ett bättre beteende på det här med ordningen.

Jobbet är som sagt roligt. Det är kul att klä sig i ordning i söta outfits varje dag istället för det gamla vanliga som jag mest har hemma, fast det är väl samma sak där, när jag vill se poppig eller preppig ut så är jag väl bara mitt gamla vanliga bohemiska jag. Gaaaah. Jag vill så gärna vara söt och fin, synas för någon, inte bara som en lallande idiot som bara rodnar och stammar och säger "liksom" tusen gånger om. Det här är lite märkligt men alla mina inre diskussioner slutar i samma sak: Ibland oerhört låg självkänsla men samtidigt tillskriver jag mig själv enormt stor betydelse. Men vad fan - jag ÄR ju jag och jag spelar väl ändå huvudrollen i mitt eget liv. Att marginalisera sitt liv och sin person kan väl inte vara bra?

Ibland önskar jag att jag var fjortis och att det var helt legitimt att sätta upp bilder i mitt skåp i skolan. Då skulle jag sätta upp en bild på Joseph Gordon-Levitt från Mysterious Skin för han är så söt.

fan vad jag skriver långt men jag är överspeedad för klockan är snart två och jag har blött hår efter en dusch och resten av familjen sover och jag ska snart också sova. Äter äckliga Diklofenak mot handleds- och armvärk som kommer tillbaka. Nu åtta lediga dagar innan nästa pass, så jag ska vila armarna riktigt ordentligt.

Mumtobe

So what? Det är ingen som blir lycklig av att vara pedant i hörnen. Du vet vad det står på skyltarna med lustig text: "Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete"

2006-06-22 08:14:41

Carin

"Men vad fan - jag ÄR ju jag och jag spelar väl ändå huvudrollen i mitt eget liv. Att marginalisera sitt liv och sin person kan väl inte vara bra? " Tack. Den tanken ska jag tänka vidare på, den var bra.

2006-06-22 08:37:47

Tintomara

Var åtminstone glad att inte en av er är pedant! Då skulle ni bli tokiga, båda två!
Sen är det klart att det går att få det bättre. Stegvis. Bestäm dig för en grej, till exempel soffbordet eller diskbänken eller något sådant, och se till att hålla ordning där. Efter ett tag, när det blivit en vana och går lätt, så tar du ett område till. Det finns böcker om sånt här, för du ska veta att du inte är ensam!
För övrigt håller jag med Mumtobe, men jag vet också att det sliter i själen att gå och känna sig otillräcklig. Kram!

2006-06-22 08:43:25

Gunla

Gör de slut för att det är stökigt får e skylla sig själva att de inte hjälpt till med städningen! (Känner igen) Det är bra med kollegor som lyckas få till samma kreativa röror som en själv och så får man ta gemensamma krafttag och slänga en massa emellanåt. Vid studiebesök etc. ;) En kompis till mig klagade över att hon såg att det var lite dammigt på en sovsäck ovanpå min garderob! Gissa om hon har fått komma hit igen? När jag var hos henne sedan (planerat) låg hennes sambos alla smutskläder slängda i en slarvig hög som tog upp nästan hela badrumsgolvet. (Tala om att svälja kameler)

2006-06-22 11:36:53

Skylla

Du är så söt! Jag tror jag äter upp dig :)

2006-06-22 22:34:09

vajlet

vill du VERKLIGEN bli mindre slarvig så går det säkert att åtgärda, men kan du inte se det som att du tycker annat är viktigare? kanske du inte skulle kunna sitta o bara vara lycklig åt din karls gitarrande om du hade städat då.. jag vet, jag överdriver, det är inte så antingen eller, men kan du inte se det här sóm nåt som är du, som antagligen är ett drag lika mkt som andra drag som du gillar mer, o att det har sina randiga o rutiga skäl? kanske det har lite djupare skäl än lättja o selektivt seende, men om man ändrar på en sak kan annat följa med, o det är inte alltid förändringar man eller andra gillar. gud vad jag blajjar nu känns det som. hursomhelst är jag en slarvmaja med, har bara någorlunda rent i kök o badrum o knappt det. vrålskitigt är det inte men dammigt o stökigt. å andra sidan har jag väldigt lite saker, för att slippa ha mkt stök i omlopp. :) läs Rensa i röran med feng shui, den är ganska bra trots väl amerrkanskt tilltal. lycka till!

2006-06-22 23:44:58

Tudorienne

Jag är typ pedant själv, eller kanske inte riktigt, men jag gillar att ha ordning. Och alltså, man får en viss inre harmoni av att det är städat och snyggt omkring en. Kan man inte både vara bohem och ha lite ordning omkring sig? (För att vara bohem är väl genetiskt?)

Well, don't worry. Det kommer säkert starta ett supernanny-program för vuxna på tv, då kan ni anmäla er och få bli omgjorda.

Allvarligt, det borde gå att få nån slags struktur på saker. Man måste ge sig själv de rätta förutsättingarna. Logistiken i hemmet kan säkert göras supersmart och enkel så att saker och ting går mer av sig självt. (Jag skulle gärna vara en supernanny för stökiga hem, jag tror att jag skulle greja det.)

2006-06-23 00:23:25

Corn

Tack för er visdom!

Mumtobe: Men det ÄR inte bara lite skit i hörnen. Det är mycket skräp, överallt! Kanske inte ohygieniskt och snuskigt men rörigt och massor av prylar. Visst finns det massor av andra saker att bry sig om men när man själv inte mår bra av det är det ju kanske inte så bra trots allt....

Carin: Tack! Vad fint att få bidra med något klokt någon gång. Jag samlar på såna magic moments nu när självkänslan ändå är ganska långt nere vid fotknölarna. tack!

Tinto: tack för konkret tips. Ja, det måste väl gå att bättra sig en smula. ett nytt område då och då är smart, att man vänjer sig vid en ny god vana sakta men säkert...

Gunla: haha, vilken kompis!

Skylla: tack ;D

vajlet: jag TYCKER att det finns tusen saker som är viktigare än städning men jag vill gärna få med det på ett hörn också... Jag har rensa i röran, men jag har inte läst den än... hm.

Tudorienne: får man anlita dig då? :D

2006-06-23 23:46:32

Anni

Det finns hjärta i ditt hem, det märks alldeles tydligt i texterna. Så vad du gör, städa inte bort det!

2006-06-26 11:30:40


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.