Och jo...

kicko 2006-05-03 17:33 (8 kommentarer)
jag förstår att Erik är less och trött på att känna som att han hela tiden drar hela lasset och som att han måste vara min farsa hela tiden. Det skulle jag oxå bli trött på.
Det jag inte förstår är varför han hela tiden klivit in i de rollerna, för jag tycker ju inte om att han är det heller (och sen har jag definitivt inte reagerat på det mest konstruktiva och lätthanterliga sätt på det. Det ser jag oxå).

Och jag TYCKER verkligen att det är jobbigt att hela tiden känna mig testad, bedömd och poängsatt. Och att han är så jävla bitter att han inte ens verkar vilja hitta lösningar, utan passar på att gnugga in allt som varit jobbigt för honom, nu när jag lyssnar. Även om jag kan förstå det med.

En del av mig känner att jag faktiskt förtjänar lite skit för hur jag varit. Resten av mig hävdar att det visserligen var dumt, men att det var ett försvar - vare sig det behövdes eller inte (igår såg jag plötsligt paralleller mellan min flykt från människor med dåligt humör och min uppväxt. Farfar och farbror var riktiga mentala tyranner och farmor och faster hanterade det genom att undvika dem när de var sura - vilket vi barn snabbt lärde oss oxå). Jag gömde mig och stängde av för att jag inte klarade av att hantera situationen på nåt annat sätt.
Men det verkar inte ha någon vikt alls.

Jag vet inte om det FINNS nåt vi.

Bonita

Du förtjänar INTE skit. Du förtjänar inte all denna skit.

2006-05-03 19:36:30

Vicky

Jag vill bara krama om dig lite igen! Och påminna dig om vilken underbar människa du är!

2006-05-03 21:52:47

Skylla

Men ÄR det så? Måste han vara din pappa? Är det vad HAN säger eller är det vad ALLA säger - eller vad du tror?

<3

(Jag skulle gärna vilja träffa dig någon dag. Om du har lust. Om du orkar. Om jag lyckas få till det i detta kaos.)

2006-05-03 23:48:31

Lovisa

Men HALLÅ! Ta ingen skit! Man kan inte hålla på att älta det som redan varit hela tiden. Då kommer man aldrig framåt, då blir man bara kvar på samma ställe! (Och det ska komma från mig, tänk om man var lika klarsynt när det gällde sig själv...)
Nåja, styrka, mod och kramar till dig!

2006-05-04 07:42:57

Lovisa

Jg menar är att om han orkar att älta det som varit borde han ju rimligtvis, om han släppte det tidigare, ha ork till att ta tag i det som är nu!

2006-05-04 07:44:47

Lovisa

Ha nog slut på a:n, sorry....

2006-05-04 07:45:55

kicko

Skylla: Nä, det är inget jag har hört från nån annan. Men HAN anser att jag inte tar några som helst initiativ om han inte puttar på mig - medan jag anser att han helt enkelt inte tolkar mina initiativ som sådana eftersom JAG inte tjatar som en morsa på honom när jag tycker att vi ska göra nåt (vilket f.ö är en sak han säger sig vara allergisk mot, så det är lite intressant att han göra samma sak själv, insgår jag just. Ytterligare en inkonsekvens). Min bild är att vi helt enkelt har olika trösklar och marginaler för saker och ting. Jag ser omöjligt när HAN tycker att det är för stökigt i köket (däremot har jag perioder då jag är mer eller mindre livrädd för att ens ställa tillbaks nåt fel i kylen, eftersom jag bara får skit för det) och tycker att det kan lösas genom att antingen ha bestämda intervaller under vilka vi städar eller att han helt enkelt säger till när han tycker att det är dags. Precis som jag gör med saker JAG stör mig på före honom, som råttburen och överfull tvättkorg. Men han klarar inte det utan att bli tjatig farsa och vill inte säga till. Ergo - jag ska läsa hans tankar. Eller börja funka likadant som han. (Kan man skicka sin sambo på en intensivkurs i transaktionsanalys? Jag har jävligt svårt att hålla en vuxen-vuxendialog när han hela tiden reducerar mig till barn)

Och ja, träffas! Jag tänker på dig varenda gång jag får syn på kartongen med mp3-spelaren men glömmer bort det lika fort...

2006-05-04 16:18:39

kicko

(och nä - han BEHÖVER inte vara farsa. När jag la upp middagen - vid diskbänken, none the less - förmanade han mig att försöka låta bli att spilla! Nä, verkligen? Är det inte BRA att spilla? Men allvarligt - GÖR det nåt med några sojafläckar på rostfritt stål - går de inte att torka bort? Transaktionsanalys, som sagt. Nu när jag börjat tänka på det finns det där hela tiden. Förälder-barn istället för vuxen-vuxen)

2006-05-04 23:31:47


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007