Idag-har-jag-inlägg

Corn 2006-03-20 12:44 (1 kommentar)
Jag skriver bara idag-har-jag-grejer. Ja, och det är fint.

Idag har jag:
* Städat badrummet, fort gick det, och jag till och med putsade lejontassarna på badkaret!

* Funderat över min eventuella snart 30-årskris, fast kommit fram till att det snarare rör sig om en vuxen-kvinna-kris. Att vara kvinna är fint och man kan föda fram vackra barn men därtill kommer så mycket jävelskap som gynekologbesök, pms, urinvägsinfektioner, hängtuttar, bristningar, och brist på acceptans av sig själv. Och diffusa smärtor som oroar, "är det livmodern? Är det äggstockarna?"
Just idag känns det jobbigt att vara kvinna, speciellt en vuxen sådan. Jag har svårt att fatta att jag blir äldre och jag hatar alla äckliga grejer som dyker upp nu när jag snart är 29. Plitor och nya leverfläckar och häng och släng och rynk. Visst är jag vacker men helst med kläder på, tack. Samtidigt som det är jobbigt känner jag mig väldigt mycket som KVINNA just dessa dagar. På gott och ont alltså. Jag vill försöka närma mig människa-känslan istället. Fast med tanke på mitt gynekologbesök som närmar sig känns det lite svårt.

* Klätt på min son en folklore-aktig väst i blå filt, utanpå en röd skjorta som han själv beställde.

* Gjort en drös utskrifter på sidorna till kokboken, idag ska jag ha JOBBMÖTE här hemma, oh vad det låter elegant!

* kokat quinoa.

Igår:
* jobbade jag med ovan nämnda kokbok nästan hela dagen.

* Fick jag fundera väldeliga över vad den 22 månader gamla gossen egentligen menade när jag han vid nattning sa "hunga Böcko!". Till slut kom jag på vilken sång det var jag skulle "hunga": "Sov du lilla vide ung" (än så sova BÖCKO ljung = björk och ljung)

* Blev jag rörd när gossarna, iförda likadana ljusblå tigerpyjamasar, pussades och kramades gonatt. Detta vägde upp hela dagens bråk och tjuvnyp och det var nästan så att jag med tindrande ögon sade till mannen "Äh nu skaffar vi en trea va?". Men jag hejdade mig.



Binglan

hunga Böcko... looovely :-)

2006-03-21 11:27:25


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.