Rara rara

Corn 2006-02-09 19:47 (5 kommentarer)
Rara rara ni, tack för stöd igår. Igår kväll var jag riktigt djupt nere och satt och läste på paniksidor på nätet och kände igen mig i ALLT. Å andra sidan identifierar jag mig alltid med dåliga saker, vad det än handlar om. Idag tror jag på den goda tankens kraft. Det kanske är löjligt, jag vet inte, men jag har försökt med positiva affirmationer samt lite avslappnande andning och så vidare idag. Och jag har bestämt mig för att ångesten ÄR astmarelaterad och att jag trots att jag känner mig hyfsad inte är helt återhämtad i luftvägarna än och att all ångest och stress uppstod när astman kom så kraftigt. Jag blev rädd och orolig och stressad. Nu ska man inte ropa hej och så vidare men idag är en BRA dag i alla fall.
Tack också till Eva på fallfrukt som skrev bra om det här. "Det är med hjälp av mina tankar jag kan förändra mig själv" ur en bok av Kay Pollak. Jag har praktiserat detta hela dagen. Först tog jag på mig mina nya mörkblå jeans som är Så snygga (jag har inte haft jeans på... åtta år!) och min nya kappa som är ett reafynd (nu slipper jag ÄNTLIGEN min fula skepparjacka) och målade ögonen, det kändes mer pepp än att ha mina välgråtna röda grisögon naturella.

Trots massor av snö så tog jag barnen med mig i bilen och åkte på små slingriga vägar till nybygget där min man jobbar. Han tog oss på en guidad tur i lagården och så fick han lite choklad.
Sen åkte vi hem och jag sa "jag vill höra något jag blir glad av" och så satte jag på Darins "money for nothing" och dansade runt och gjorde köttfärssås på en gång. Efter maten gjorde jag varm choklad och så gick barnen och jag på utflykt med pulka. Vi tog med oss en gammal trasmatta och den satte vi oss på och drack den varma chokladen och åt pannkakorna som vi också hade med oss (hej, GI!) och skrattade åt allt möjligt och larvade oss. Sen hem igen och nu har vi ätit middag allihopa och jag känner mig ovanligt fridfull (trots att jag reagerade allergiskt på något vi åt, det är inte roligt och har inte hänt på läääänge men idag så, kanske för mkt morot eller gurka?). Peace out.

Asilla

Apropå en tidigare text skrev du om biverkningar av Bricanyl, och det har jag varit med om.

Efter flera års användning med periodvis maxdosering (=8 doser/dygn av bricanyl 0,5 mg/dos) började jag få kännbara biverkningar av enstaka doser. Vilket jag inte haft tidigare.
Fick hjärtklappning, blev darrig, yr och fick oroskänslor.
Så det måste vara svårt att skilja på begynnande panikångest om man upplever den sortens biverkningar.

Bra att du byter medicin, det blir säkert bättre, och då har du säkert lättare att särskilja oro och nedstämdhet från biverkningar av Bricanylen.

2006-02-09 20:22:45

Liila

Vad skönt att det känns bättre! Snö, varm choklad, glada barn och susandes ner för en backe i pulka är hög trivselfaktor!

2006-02-10 08:13:56

Anni

Är du allergisk mot pollen, nötter och sånt? Då kan det korsreagera mot morötter har jag hört. (Har en superallergisk mamma, man lär sej en del av bara farten då...)
Låter som en härlig dag i alla fall! Fortsätt mår bra! Kram!

2006-02-10 09:21:02

Corn

Jag är allergisk mot pollen och ja, i somras började reagera (korsreagera) mot en massa livsmedel som jag tidigare alltid tålt. De flesta grejerna har jag börjat tåla igen fast nötter vågar jag inte äta mer, de har jag reagerat på flera gånger.

2006-02-11 21:29:16

Imma

vi verkar ha liknande allergier och jag kan reagera mot morötter ibland, så det kan nog absolut ha varit det.

2006-02-12 23:17:49


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.