Kort återbesök i IT-bubblan

kicko 2005-12-14 16:11 (2 kommentarer)
I måndags och igår hade vi fullkomligt vansinniga dagar på min praktikplats. En viktig slutrapport skulle bli klar och inte bara levereras i pappersform, eftersom hela andemeningen med undersökningen skulle framgå så fasligt mkt bättre med en mer interaktiv metod. Tio personer har därför jobbat dag och natt (bokstavligen, siste man gick hem nio imorse hörde jag) med att skriva, sortera, göra powerpointar, pdf:er, filmat, klippt, klistrat, ritat, plockat ihop dokument, film och powerpointar i ett vidrigt webbaserat verktyg (det BLIR snyggt, men man får ont i magen av att bara tänka på att använda verktyget. Inte helt bra kanske). Resultatet är ett gäng pärmar - för de som ändå vill ha materialet i traditionell form - två CD och en webbaserad "multimediapresentation". Rena tomteverkstadsstämningen rådde här i två dagar, alla kring samma bord med varsin dator framför sig (och glögg, pepparkakor och lussekatter, lucia till ära). Jag slapp ifrån det mesta powerpointandet och ansvarade för grafiken på CDn. Riktigt jäkla snyggt blev det om jag får säga det själv, i mörkgrått och orange. Nånstans kring 21tiden verkade allt vägra funka och jag frågade i frustration om jag fick bita Anders, varvid han erbjöd mig sin arm. Sen gnällde han över att jag bet HÅRT. Vekling.

Jag vill definitivt inte ha det sådär för det mesta, men det var lite kul på samma gång. Alla jobbade fokuserade mot samma mål och lite grann kändes det som att vara tillbaks till tiden innan den berömda IT-bubblan sprack (en tid som var kul att uppleva men det vete fan om jag vill ha tillbaks det för gott).

Faktum är, kom jag att tänka på i förmiddags när jag var på väg till kontoret (alla unnade sig att sova tills de vaknade självmant idag - det är rätt tunt med folk på kontoret kan jag avslöja), att hela stämningen på det här stället är lite som på den tiden. ALLT går att genomföra, skit samma hur galna idéerna känns från början - det gäller bara att hitta nån som nappar och är villig att finansiera det.

Jag trivs på det här stället, tamefan!
...även om jag inte fått nåt vettigt gjort idag. Särskilt inte sen Carolin skickade den här länken till mig.

Anni

Låter härligt mittialltihop! Jag vill oxå jobba nånstans där man får bita kollegorna! ;-)

2005-12-15 11:52:37

vajlet

gosh, jag blev nästan lika smittad som när date-dockan var i ropet..

2005-12-15 19:23:25


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007