Vänner som är vänner

kicko 2005-12-11 21:10 (5 kommentarer)
Kom att tänka på när jag läste Vickys ord om gårdagen, att jag oxå sällan känner att jag hör till en grupp. Jag har vanan att välja mina vänner alldeles för noga, utan att få med de som finns omkring. En här, en där. Det var rätt tydligt när jag fyllde år. Visst fanns det flera som hade nån beröringspunkt (nina, Vicky och Ullis har alla varit hypodeaner, Toni, Vicky och Paula har råttor, Calle var med när jag lärde känna Ullis (som oxå haft råttor), Calle och Paula har hånglat...) men min bekantskapskrets har sedan gymnasiet varit ganska spretig med få andra gemensamma nämnare än just mig.
Men så slog det mig att i råttvärlden har jag det där jag så länge varit utan (saknat kan jag väl inte säga att jag gjort, men visst är det skönt!) - vänner som känner varandra och umgås utan mig. Och det är inte ens hotfullt, vilket jag tyckte en gång i tiden (kanske är det därför jag omedvetet undvikit det?) - det är bara skönt. Livet tuffar liksom på även när jag inte orkar engagera mig, och jag kan förhöra mig hur det är med den och den personen och hur det gick med nån viss grej genom att fråga vem som helst av flera personer. Hur skönt som helst. Pratade med Fia på pendeln hem - vilket jag inte gjort på en evighet, hon ingår inte i bekantskapskretsen utan håller hus ute på kanten. Fick en kort uppdatering av hennes liv, hon frågade mig om jag har nån kontakt med den tjej hon var kär i när vi lärde känna varandra (kan hon varit den tredje personen den dan som frågade mig om just henne, tro?) och sen var det dags för henne att hoppa av tåget.

Det är inte bara i råttkretsarna det är så, förvisso. Erik, Paula och Frigg är ganska tydliga nav bland de jag känner. Å andra sidan har jag ju snott både Paula och Erik från Frigg, så det fattas väl bara annat! =)

Hur som. Jag gillar det där sammanhanget. Folk som vet vilka personerna jag känner och tycker om är. Vänner som inte bara bryr sig om mig utan varandra. (Sen är det ju givetvis bra om de bryr sig mest om MIG, haha!)

Vicky

Åh! Jag känner igen! Vilken häftig reflektion!

*kram*

2005-12-11 21:15:19

joNas

ja jag bryr bara mig om dig .... förstås *smööööör* samt att jag verkligen är en pereferikompis .... visserligen snodd men ändå ... bra snott av dig! *kramas*

2005-12-11 21:20:44

Frigg

Aja, du fick sno Paula. Hon är dryg nog. Men Erik... Det tänker jag sura över ett tag till. ;)

2005-12-11 21:27:33

kicko

Jonas: jag blev faktiskt tvungen att tänka efter en sekund för att komma på från vem... hon blev skitsur när jag träffat dig, vill jag minnas. Nåja. Det är väl förresten hög tid att göra det igen snart, är det inte??
Sura på du, syster. Jag älskar dig ändå. ;)

2005-12-11 22:58:57

Mira

Det var fasligt så mycket ex jag blivit *s*
Men exvänner det blir vi aldrig.
(och föresten *s*, med hundarnas hjälp så växer och frodas de underhållsfria råttorna hos mig med)

2005-12-14 08:19:01


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007