Housewife

Corn 2005-11-14 22:17 (16 kommentarer)
I dag har jag:
* Allra ödmjukast bett min svärmor om hjälp med att lägga upp en gardin, jag kan inte sånt själv.

* Glatt mig åt att diskmaskinen är hel igen. Jag gladde mig så mycket att till och med SkunkLukten fick diskas. SkunkLukten är en grön fältflaska, ni vet en sån som man har om man är antingen fältbiolog eller militär eller bara friluftswannabe. Jag är det sistnämnda och på alla skolutflykter satt jag och drack vatten/saft ur min gröna fältflaska och de andra drack ur sirapsflaskor (vad är grejen med just _sirapsflaskor_? Alla hade ju det!) Den här flaskan har följt med mig runt på alla ställen där jag har bott, nu har den dragits fram ur någon vrå av mina barn, och förmodligen har det legat en liten liten pöl vatten i den för nu luktar den inte så fräscht, lite sur-skunkigt så där. Det har blivit en Grej i vår familj att jaga varandra med SkunkLuktflaskan och trycka fram lukt ur den under varandras näsor. Det låter som pennalism men det är bara skoj fast nu är det alltså slut med det eftersom jag fick ett glädjeryck och diskade den.

* Känt en död-råtte-liknande doft i huset. Inte så angenämt. Jag tror att det var ett avlopp som stod stilla så jag spolade frenetiskt i toaletten och hällde i lite Ajax så blev det nog bättre.

* Nästan kört på en stor råtta som sprang över vägen precis där jag körde. Den måste ha klarat sig trots att den sprang in framför min bil, för inte hörde jag något bumpigt ljud, och inte guppade bilen till. Fast när jag såg den lyfte jag foten från gaspedalen och knep ihop ögonen för en kort stund, det ger ju bra vibbar inför att råka på en älg eller något liknande... Not.

* Lagat mat två gånger.

* Haft viktångest (haha alla läsare som älskar viktångest!)

* Hämtat ett paket från USA, med våra nya snygga tröjor i. Tyvärr fick jag betala tullavgift, jag trodde det var ganska sällan som det verkligen händer? Tull tull! Min tröja är brun med mönster i turkosblått och den är SÅ SNYGG och jag kommer inte våga använda den hemma för då kommer det små barnfingrar med fettfläckar och förstör alltihop. Jag måste få ett jobb så att jag får ett ställe där jag kan svassa omkring med min nya tröja.

* Suttit med en betongröv i soffan, dvs fast hela kvällen framför tv:n. I love my tv.

Och nu förstår jag att alla helt febrilt har hissat sina små intresseflaggor.
Jag fortsätter på den inslagna vägen. Mer saker:

* Jag mixade fetaost, keso, vitlök, olivolja och basilika och sen tog jag feta goda klickar på små gurka- och morotsbitar. Det var gott.

* Jag har roats av att min minsta son är förtjust i konstig mat, när jag öppnar en burk makrill i tomatsås till frukost öppnar han munnen och säger AAAH och sen äter han flera tuggor. Han tycker också om fetaost och tapenade och kaviar.

* Jag har lyssnat på femtitalsmusik och dansat omkring i köket med min man.

* Jag har agerat lektant med mina barn och gjort trevliga sång- och klapplekar. Det höll deras humör på en toppnivå.

* Jag har eldat utav bara helvete i vedspisen, den var nästan röd av hettan.

Sådärja.

governess

Ja! ÄLSKA barn med knasig smak för mat! Alltså inte de där kräääsna, 'Jag äter bara pommes frites.'-kidsen, utan de där som gillar getost och inlagd sill och vägrar korv och chips.

2005-11-14 22:23:46

sodan

de verkar ha blivit tokhårda på att kolla paket från usa. jag har beställt kläder hur många gånger som helst men det är inte förrän den senaste gången som jag åkte på att betala tull och moms och skit. surt :(

2005-11-14 22:31:07

Corn

governess: min äldsta son är tyvärr lite kräsen av sig, det är jobbigt, så jag tycker att det är extra kul när lillebror är lite gladare i olika smaker.

2005-11-14 22:38:17

Corn

sodan: ja, det är jävligt surt! fast priset på tröjorna blir ändå billigt även om man räknar med tullen nu, men det grämer mig ändå.

2005-11-14 22:41:02

stickig

Den där röran... har du händelsevis tittat på "Du är vad du äter", eller vad det nu heter? Jag var bjuden på middag hos en kompis igår, och precis den röran serverades till ett supergott valnötsbröd. Smarrigt!

2005-11-14 22:42:24

Corn

stickig: jo självklart har jag det. *s* Och jag lyder inte den människan i allt jag gör men röran såg himla god ut. Och det var den också!

2005-11-14 22:49:36

nina

makrill i tomatsås på knäckebröd och så klipper man över gräslök. det måste vara bland det godaste som finns. i love!

2005-11-14 22:50:00

governess

Jag är SÅ ledsen på att inkokt makrill på burk inte går att få tag på längre. (I Sverige.) Jag tyckte att det var så himla gott.

2005-11-14 22:52:32

Corn

inkokt makrill? alltså inte vanlig i tomatsås? För den är väl rökt?

2005-11-14 22:54:09

governess

Ja-a, det tror jag att den är. Nej, inkokt - precis som inkokt lax, du vet, det kan man ju göra själv ganska lätt (precis som makrill eller vilken fisk som helst, doh) men det var så enkelt och så GOTT GOTT GOTT. Fanns när jag var liten. Gnäll.

2005-11-14 23:02:22

Carin

Han är väl i saltåldern, lillgrabben?

2005-11-14 23:24:58

kicko

Jaaa - sirapsflaskor!! =)
Jag tror att det helt enkelt var såna som stod till buds när vi var små... PET-flaskor fanns inte och allt annat var i glas liksom.
Väl?

2005-11-14 23:50:46

annanna

blanda/mixa fetaost, lite dijonsenap, basilika, gräslök (har jag inte färsk så brukar jag använda sån där fryst, gäller även basilikan så klart..), vitlök å olivolja. som en variant på du är vad du äter röran, mumsmums! :)

2005-11-15 00:22:46

nina

Jag hade inte ngn sirapsflaska. Jag hade ngt annat som jag inte kan komma på vad det var. Men det var genomskinliga plastflaskor iaf. Typ som de här koncentrerade safterna är i idag. Men de fanns ju inte då...

2005-11-15 01:57:31

jag

jag hade en sirapsflaska när jag var liten och i den fick jag alltid varm svartvinbärssaft (som jag inte tycker om) när vi hade friluftsdagar under den kalla årstiden (=jämt). sirapsflaskan var då nedstoppad i en raggsocka och inlindad i tidningspapper. detta var ytterst pinsamt för alla andra hade termos (coolt) med varm choklad (gott). men i övrigt är sirapsflaskan en bra konstruktion tycker jag såhär
25 år efteråt.

och jag kan inte heller lägga upp gardiner. eller jo, med textillim. textillim är jättebra. limma upp gardiner är jättebra. eller nåt.

2005-11-15 06:10:02

Anni

Åh, sirapsflaska :-) Barndomsminne! Tror Kicko har rätt - det var väl typ det enda som fanns förr i tiden... (ja när tant Anni var liten då...)

2005-11-15 22:29:31


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.