Irritation

Corn 2005-11-15 15:20 (21 kommentarer)
Jag glömde en till viktig sak jag gjorde igår:
Jag skulle köpa basilika, i vår lilla byaaffär fanns det bara en enda kvar. Halva var vissen så jag prutade stenhårt ner den från 17 till 5 kr. Well done tycker jag.

Får såna där jobbiga PPM-fondförvaltare ringa om man har NIX? Det ringde nyss en otroligt jobbig värmlänning och tjatade på att jag skulle låta dem ta hand om mina PPM-fonder. Först berättade han om det och sa "visst låter det bra???" och jag bara "mmm" och då sa han så där övertygande "jamen då gör vi väl så att jag registrerar dig här? Det kostar bara 395 kr för ett år!" och jag sa "nejtack" och då var han superförvånad och nästan arg "men varför INTE?". "För att jag inte har 395 kr!"
"Jamen det här måste du ju se på lite lååångsiktigt".
"Jamen det spelar ju inte någon roll, har jag inte pengar så har jag inte!"
"Får vi ringa igen då snart?"
"ja ring om ett år!" sa jag.
"ett år??? Det är ju JÄTTELÄNGE!" sa snubben och fortsatte:
"Har du någon sambo då?"
"ja det har jag"
"jamen det här rör ju honom också då, han kanske är intresserad!"
Då bad jag honom att skicka papper för jag vill inte ta sånt på telefonen.
"jamen då skickar jag papper så ringer jag igen om ett par veckor!" sa han då och skyndade sig att lägga på.

Jag har för mig att de ringde till mig för något år sen också, då bad jag också om att få papper hemskickat, det fick jag aldrig, men de ringde ett par gånger till och tjatade. Bastards.

Nåväl. Nu måste jag och min stressiga blåsa gå på toaletten. (Såg förresten att Överaktiva blåsors förenings tidning heter "Titt som tätt", haha)

Jazz

Ett tips:
Säg bara att du inte är intresserad och gå inte in i någon diskusion med dem.
Du behöver inte förklara varför du inte är intresserad. Och på frågan "Får jag ringa igen" är svaret nej, jag är inte intresserad.

Deras jobb är att argumentera. Så fort du börjar har de alltid ett argument färdigt. Så säg bara "Jag är inte intresserad" Man behöver inte vara otrevlig. Bara bestämd. Och fortsätter han så förtydligar man "Hörde du inte vad jag sa? Jag är inte intresserad, och nu får du respektera detta. Adjö"

2005-11-15 15:41:52

Mea

För ett par veckor sedan ringde det en telefonförsäljare och skulle försöka kränga något till mig, varpå jag sa nej - upprepade gånger. Till slut sa jag precis som Jazz skriver: "Nu har jag faktiskt sagt nej upprepade gånger och jag tycker att du ska respektera det." DÅ, och först då, gav sig försäljaren...

2005-11-15 16:02:40

stickig

Jag har för mig att de nästan alltid börjar med frågan "har du tid ett ögonblick" och jag svarar alltid nej. Men det kanske bara är när det gör marknadsundersökningar, för det var länge sen det ringde någon som ville sälja något till mig. Jag älskar NIX-registret.

2005-11-15 16:07:11

nina

Nej, de ska inte ringa om du är med i NIX. Dock är NIX bara en rekommendation för branschen och inte ngt de måste följa. Dock brukar de vara väldigt noga med att följa eftersom det pratas om de som inte följer det.

De gånger ngn har ringt har jag frågat varför de ringer eftersom jag står med i NIX och då har de slutat direkt. Och bett om ursäkt och lagt på. Om de inte gör det ska man direkt be dem ta bort numret ur sitt register och aldrig mer ringa en.

Dock får man ha 3 månaders gamla register så upp till 3 månader efter att man anmält sig till NIX kan de ringa en och fortfarande agera "korrekt".

2005-11-15 16:31:03

poo

"Men du, om vi gör så här: du ger mig ditt hemtelefonnummer, och så kan jag ringa upp dig när du är ledig så kan vi diskutera om du vill köpa mina möbler. Om vi får tid över kan vi prata lite om det här med fondförvaltning också. Ok?"

2005-11-15 16:36:19

Mea

poo: :D

2005-11-15 16:50:33

Jazz

Jag har jobbat som typ telefonförsäljare. Och det är ett av de värsta jobb jag någonsin har haft. För mig var det ett jobb så att jag kunde betala mina räkningar och få mat på bordet. Eftersom lönen var helt och hållet provisionsbaserad så gick det helt inte bara att ursäkta sig och så fort någon visade ointresse ge med sig på en gång. Då skulle man gå hem med 0 pengar varenda dag. Visst... vissa är mer enträgna än andra.
Men all den skit jag behövde ta emot var fan i mig i hästväg.
Att vara telefonförsäljare är någons JOBB. Och även om de ringer och stör en i ens privata svär måste man inte vara otrevlig. Bara bestämd. Ni ska veta att den där människan får höra ovett under hela sitt arbetspass.
Jag tror inte det är speciellt många som skulle jobba som telefonförsäljare om de hade haft råd eller möjlighet att välja.

Att bli kallad "Hora", "Din jävla fitta", "Hur kan du leva med dig själv", "Jag skulle fan hellre vara arbetslös än att vara en sån som du" eller varför inte folks favoreplik "Men då tar jag och ringer dig på din fritid" (den är såååååå orginell) allt detta för en sketen jävla lön som knappt räckte till det nödvändiga.

Visst kan jag bli irriterad när jag står mitt upp i något och telefonen ringer och någon säljare inte helt och hållet vill ge sig. "Stackars sate, tänker jag. Nu har han haft en skitdag och börjar bli ordentligt desperat"

Men jag måste inte bli otrevlig för det.
- Nej tack, jag är inte intresserad.
Det räcker. Kanske får man upprepa sig. Men det räcker.

2005-11-15 17:15:27

balletdancer

jag håller med Jazz, finns ingen anledning att vara onödigt otrevlig - jag brukar också bara säga att jag inte är intresserad och om de inte fattar efter det lägger jag bara på luren. kanske inte så nice det heller, men bättre än att kalla ngn stackare för hora eller fitta.

ursäkta att det här låter töntigt men jag blev verkligen chockad av det du (Jazz) skrev... jag är ofta otrevlig och högdragen mot folk, och drar mig inte för att kalla dem både det ena och det andra, men fan ALDRIG utan att ha en bra orsak.

2005-11-15 17:39:47

governess

Jag har också gjort telefongrejen, håller med, jag är INTE speciellt trevlig rent generellt, snarare en jävla satmara, men telefonförsäljare är det fanimej synd om.

2005-11-15 17:56:36

Ita

Nix-registrert är som sagt en rekommendation och dessutom får företag man redan är kund hos på något vis, skippa den rekommendationen, den gäller inte de företagen liksom... (uttrycker mej väldigt slarvigt nu. ber om ursäkt)

2005-11-15 18:53:10

hj

Har även jag knäckt som telefonförsäljare, så jag vet vad skit man får ta, men jag skulle rekommendera dig, Corn, att ha is i magen om du väljer att använda "Nej tack, jag är inte intresserad.". Har fått så otroligt otrevliga reaktioner när jag vänligt men bestämt har förklarat att jag inte är intresserad, alltfrån att de slänger på luren i örat på mig utan att svara på vad jag nyss sa, till han som frågade om jag var dum i huvudet för att jag inte ville förnya en prenumeration.
Håller sålunda med Jazz och balletdancer - det finns ingen anledning att vara onödigt otrevlig och det gäller samtliga parter i ett telefonsamtal.

2005-11-15 20:39:44

Livstid

Om det var praktiskt möjligt (vilket jag har för mig att det inte är) att förbjuda telefonförsäljning, skulle jag föredra att det förbjöds. Då skulle ingen behöva ta skitjobb som gick ut på att störa folk i deras privata sfär och jag skulle få sitta i lugn och ro vid matbordet på kvällarna innan jobbet. Det får jag inte nu, trots att jag är med i NIXpixregistret.

2005-11-15 23:02:57

Livstid

Och med det menar jag att telefonförsäljning är värsta sortens direktreklam, som man inte kan värja sig emot. Okända ringer hem till mig i tid och otid, i helg och söcken, vare sig jag sitter och skiter eller äter eller ligger och sover. Nej, nu blir jag osaklig, så ofta är det inte efter jag gick med i nixpix. Men ändå för ofta.

2005-11-15 23:07:07

balletdancer

jag tycker att det är respektlöst att kalla det "skitjobb", vadå, betalar det hyra + räkningar så varför inte? hellre "skitjobb" än att leva på ngn annan.

2005-11-15 23:11:46

Corn

Jag har aldrig förespråkat att man ska vara superotrevlig och dum mot försäljarna! Men jag har ofta sagt "jag är inte intresserad" och de fortsätter ändå att tjata. Det är lite tröttsamt. Den här karln i dag var så otrevlig tycker jag, han tjatade på ett otrevligt sätt och pratade som om det var självklart att jag absolut ville ha deras tjänst och att jag var lite trög om jag INTE antog erbjudandet.

Vi råkar jätteofta ut för undersökningar, jag vet inte varför... "De" ringer ganska ofta och jag har lagt ganska många minuter på att vara trevlig och svara på enkäter osv som egentligen är gjorda för att besvaras på papper.

2005-11-15 23:12:41

Jazz

Jag vill bara poängtera att min inlägg om hur telefonförsäljare får ta emot skit inte var någon direkt reaktion till vad du skrev i din text. Kanske i så fall mer till vad Poo hade som kommentar. Men egentligen inte så mycket till det heller utan jag ville bara lägga in ett inlägg att dessa försäljare har ett rätt hårt jobb.

Jag tycker det är ok att bli irriterad. Jag tycker det är ok att säga det. Både till försäljaren och till andra. Jag tycker dessutom att det är absolut förbjudet för försäljaren att bli otrevlig (där jag jobbade fick vi inte bli otrevliga oavsett vad för skit vi ta emot. Blev det för mycket fick vi tacka för oss och avsluta samtalet artigt)

Jag har starka åsikter emot telefonförsäljning. Och jag kan inte förstå hur den försäljningsformen kan öka så mycket som den gör idag. Men jag tycker också att jag hör mer och mer folk som tycker det är ok att komma med spydiga kommentarer tillbaka till försäljarna och att man ofta frågar sig vad fan de skulle gilla om folk ringde hem till dem i tid och otid. Försäljarna är vanliga människor. De får lika många samtal som alla andra. Mitt i maten.

Det var bara det jag ville ha sagt egentligen. Jag tyckte inte att du hade varit otrevlig eller så.

2005-11-15 23:29:22

vajlet

jag som också jobbat som det, i några dagar, på förfärliga Cancer- och allergifonden o i många år på olika kundtjänster, brukar säga att Jag är ledsen att du nu får ytterligare ett nej, men jag är inte intresserad. Bättre lycka nästa gång, hej, och så lägger jag på ganska raskt. de brukar vara vänliga o ger sig på en gång. de som nu ringer trots nixet.

2005-11-16 00:05:02

jag

jag brukar säga "jag är inte intresserad" så fort det framgår att det handlar om försäljare. en del säger "men vill du inte veta vad det handlar om" och då säger jag nej igen, och jag har faktiskt aldrig varit med om att någon propsar på att få fortsätta tjata heller.

2005-11-16 07:09:09

Liila

Jag kommer i kontakt med telefonförsäljare dagligen i mitt arbete och tycker väl som de flesta att de kan vara jobbiga och påfrestande. Men som många också vet så är det ju deras jobb och de arbetar i flesta fall mot provison. Jag brukar vänligt men bestämt avbryta säljaren och säga; "Förlåt att jag avbryter dig men jag är inte intresserad av att köpa/beställa något så det är bättre att du sparar på din tid och ringer till någon annan! Tack och hej, ha en bra dag." Det fungerar otroligt bra. (Glöm inte att jag är innehavare av 2 st SM guld i telefoni ;))

2005-11-16 11:41:50

Livstid

BD: jag drog min slutsats att telefonförsäljare är ett skitjobb efter att ha läst jazz' inlägg högre upp i tråden. Det kanske var en respektlös slutsats att dra, men ordet skit nämns ständigt i samband med detta arbete, att de får ta skit, att det är skitjobbigt. Tyckte inte steget var så långt till att kalla det ett skitjobb eftersom det verkar vara så oerhört tufft och psykiskt tungt.

2005-11-16 17:07:18

Livstid

Hm, ser nu att det var respektlöst att skriva skitjobb. Men jag är dessutom så trött på dem att det rann över lite där jag. Ber om ursäkt för formuleringen.

2005-11-16 17:10:27


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.