Bonjour tristesse

Corn 2005-11-12 16:57 (16 kommentarer)
Igår skaffade vi barnvakt till en av kottarna och så åkte vi till en hyfsat stor stad (Hej Morris) och jag var så jävla naiv att jag trodde att det skulle finnas kvar StellaMcCartney-kläder. Haha, nej. De hade tagit slut på en halvtimme dagen innan. Vi åt en hyfsad lunch och drog lite planlöst omkring på stan. Jag hittade en snygg halduk för 34,50 på HM och det var bra, man kan aldrig ha för många halsdukar.
Och sen var vi på Ikea och provsatt soffor och sen hade vi lite brådis hem. Och jag kräääks på tristessen, inget händer, det är ju för fan lööördag, då ska det vara roligt och bra, inte grått och trist och stendött. Vi har softat och barnen har fått titta en del på tv och gått omkring i t-shirt och kalsingar hela dagen, en av dem i Ramones-tröja och den andra i Metallica-tröja. Söta pojkar. Vi har läst "bo-bo" och sen blev vi uttråkade så vi tappade upp ett bad och softade där ganska länge, jag och barnen alltså. När vattnet var kallt tömde vi ut det och tappade i nytt och hett. Sen var vi alldeles skrynkliga.

Och vi hinner aldrig städa och jag läser diskussioner på nätet om att om man har det stökigt hemma kan man absolut inte vara en bra förälder och om barnen är bråkiga så beror det på att föräldrarna är slarviga. Eh.
Vårt sovrum är HEMSKT och vi måste byta sängkläder och städa.

Och jag vill mest ligga och läsa topplistepocketböcker och drälla i soffan och äta något gott men inget känns lockande ÄNDÅ, inte ens det jag VILL göra. weird. Och jag har ju massor av saker att skriva men jag kommer inte på något nu.

Min äldsta son hörde Daniel Powter "Bad day" på radio och sa "vad sjunger den där pojken?" och sen har han gått ocn nynnat och sen letade vi upp videon på nätet och han sitter och stirrar helt absorberad. Och jag stör mig mest på att Powter har mössa på sig i videon och på alla bilder, vad är grejen? Vad har han för hemlighet under mössan? TA AV DIG MÖSSAN DANIEL!

Livstid

Har du ockå varit inne på Aff:s mammsnack eller vad det heter och läst diskussionen där Nannyjourens stackars offerfamiljer dissas å det grövsta? Det låter som det i alla fall. tycker du gör rätt i att bada med barnen i stället för att städa jag.

2005-11-12 21:51:30

Tintomara

Att vara bra förälder har ingenting alls med städning att göra! Fast man ska väl inte utsätta avkomlingarna för rent hälsovådliga smutsnivåer... men att ha för rent och bakteriefritt är lika illa!
Barn vill ha struktur på tillvaron, det betyder dock inte kadaverdiciplin! De ska inte kunna 'köra' med mamma och pappa (för mycket), det bäddar för otrygghet. Vuxna ska vara vuxna, men leka ska man göra om man tycker det är roligt! Kärlek är det viktigaste! men amn ska också se till att ungarna inte blir odrägliga för sin omgivning, det gör man dem verkligen ingen tjänst med!
jag läser allt du skriver om ditt liv och din familj med största förtjusning, och jag är övertygad om att ni är jättefina föräldrar!

2005-11-12 22:33:08

governess

Nej, för i så fall skulle jag vara en FANTASTISK förälder och det tror jag inte att någon går på.

2005-11-12 22:37:10

balletdancer

han har säkert en begynnande flint!! (ang det sista stycket)

2005-11-12 22:56:57

Corn

Livstid: ja, shit, vilken hetsig diskussion det var! På TV-snack eller var jag nu läste. Superkategoriska uttalanden. Usch. Förresten så HAR vi städat i sovrummet nu, så så illa är det ju inte ställt här heller, haha.

Tinto: nej hälsovådligt är väl aldrig bra. fast frågan är vem som bedömer det, någon skulle säkert tycka att vi har det snuskigt hemma. Igår satt lillpojken på badrumsgolvet och så hörde jag hur han sa "EEOOO!" (äckelljudet) och då hade han fiskat upp världens största dammråtta från något hörn.

governess: för att du städar fint menar du? :)

ballet: ja, det måste vara något sånt. Men då kanske det är snyggare att raka av det än att ha en trång grå yllemössa? *s*

2005-11-12 23:39:50

governess

Ja, jäklar. Här ligger kläderna sorterade efter typ och konservburkarna står i rakbladsvassa rader, serru.

2005-11-12 23:47:08

Anni

Bättre lite dammråttor i hörnen än ett rent helvete, vet du väl? ;-)

2005-11-13 01:03:40

läsare

du hyr gympasalen i en timme - du måste vara världens bästa mamma!

2005-11-13 08:17:28

Lea

Han har mössan på för att reta sina föräldrar, läste jag i en intervju.

2005-11-13 09:29:35

annan

oj oj. vi är redan helt dömda som föräldrar om det är hemmets renhet som räknas. killen har säkert fått i sig mer hundhår på sju månader än de flesta får under en livstid. men han verkar må hyfsat ändå.

2005-11-13 11:09:30

Corn

läsare: haha, är du ironisk? Annars säger jag tack. :) Fast inte är gympa en timme i veckan ett mått på att man är en bra förälder.

2005-11-13 11:45:53

vajlet

tiden räcker inte till allt, o jag tror mer på gos o närvaro än städning så länge det inte är så att man måste vada i skiten..

du måste väl KÄNNA -särskilt med tanke på så mkt feedback som du fått på hur varmt du verkar ha det med barn o man- att det inte finns nån direkt koplling mellan städning ol hur duglig man är som förälder??

det enda jag ser som dumt med taskig städning hemma är att barnen inte lär sig hur man gör, det vet jag från mig själv som aldrig nånsin sett nån damma när jag var liten. men jag har mkt värre störningar än så så just spelar ingen större roll i sammanhanget.

gå inte på allt snack som florerar. det är faktiskt fysiskt omöjligt att vara icke-desperat housewife samtidigt som man jobbar o är en självständig mänska som gör lite intressanta saker. det är antingen eller eller snarare lite lite av varje, men inte allt till fullo. hur klyschigt det än låter. förlåt att jag åt upp hela ditt kommentarsfält!

2005-11-13 14:56:28

läsare

Inte alls ironisk. Det kräver fantasi, energi, och kreativitet för att hitta på roliga, originella saker. Inte heller är väl de tre tingen måtten på en bra mamma, men de bidrar stort! :)

2005-11-13 15:46:11

Corn

vajlet: nej visst, klart att jag känner det egentligen, jag var mest förvånad över att någon överhuvudtaget kunde dra en sån parallell.
Och TACK för söta ord. Sen är det väl så att jag inte skriver när jag har skrikit argt åt mina barn och varit en baaaaad moma.

läsare: okej. då tackar jag och bockar.

2005-11-13 21:05:03

Tintomara

Damm är väl ren lort, liksom jord och sand och sånt. Ska tas bort då och då men är itne farligt. Hälsovådligt tror jag det är om det luktar illa. Gamla sura matrester och sånt. Fast man tål nog en del av det också...
Det ungarna minns när de blir stora är inte hur rent det var i hörnen, utan allt roligt ni gjorde tillsammans.

2005-11-13 22:59:10

Imma

som lea skriver vill ha reta sina föräldrar men så har han ett stort ärr på huvudet också! daniel alltså.
http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,704026,00.html

2005-11-14 00:33:27


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.